Facebook Pixel Sportdog.gr | Αγνώριστος ο Ολυμπιακός, γερή σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα!
Μπάσκετ
| 2017-11-03 23:50:00

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός, γερή σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα!

του Δημήτρη Σκούφου
Αγνώριστος ο Ολυμπιακός, γερή σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα!

Πρώτη ήττα (73-51) για τους Ερυθρόλευκους στη διοργάνωση.

Στο χειρότερό του παιχνίδι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 73-51 από την Μπαρτσελόνα και απώλεσε το απόλυτο των νικών που είχε ως τώρα. Οι Πειραιώτες έμειναν στο ματς μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και στην συνέχεια είδαν τους Καταλανούς να απομακρύνονται και να παίρνουν μια εύκολη νίκη, εκμεταλλευόμενοι το τραγικό στατιστικό των Ερυθρόλευκων, που τελείωσαν την αναμέτρηση με 21 λάθη!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: O Ολυμπιακός πραγματοποίησε δυναμικό ξεκίνημα και με πόντους των Πρίντεζη και Παπανικολάου προηγήθηκε με 0-6 και 7-12, πριν αρχίσει να ανεβάζει στροφές η Μπαρτσελόνα και να μειώνει σε 10-12 με καλάθια των Τόμπσον και Κόπονεν. Το παιχνίδι είχε πολλά άστοχα σουτ και σκληρές άμυνες, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει με το... φτωχό 14-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Καταλανοί βρήκαν ρυθμό και με σερί 9-2 πέρασαν μπροστά με επτά πόντους (23-16), ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι, παρότι δεν έπαιζαν καλά, είχαν τον τρόπο να μένουν κοντά στο σκορ. Το 26-21 μετατράπηκε σε 29-26 από τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, αλλά η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με μια διαφορά έξι πόντων (32-26) στο σακούλι της.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, όμως τα πολλά λάθη του Ολυμπιακού βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (45-34) στο 26' της αναμέτρησης. Ένα τρίποντο από τον Τολιόπουλο και κάποιες βολές του ΜακΛίν έδωσαν ανάσα στους Ερυθρόλευκους, που μείωσαν σε 45-41, προτού οι "μπλαουγκράνα" ξεφύγουν πάλι με οκτώ (49-41), με την συμπλήρωση τριάντα λεπτών.

Το παιχνίδι... ξέφυγε για τα καλά από τα χέρια του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα βρήκαν πολλά εύκολα καλάθια, εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη και τις άσχημες επιλογές στην επίθεση του Ολυμπιακού και εκτόξευσαν την διαφορά, που έφτασε μέχρι και το +22 (70-48), πριν ολοκληρώσουν την βραδιά, παίρνοντας το "ροζ" φύλλο με το τελικό 73-51.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το άσχημο ποσοστό (13,3%) στα τρίποντα, αλλά και το απίστευτο νούμερο των 21 λαθών από πλευράς Ολυμπιακού ήταν αυτά που έδωσαν στην Μπαρτσελόνα την δυνατότητα να φτάσει σε μια άνετη νίκη, την δεύτερή της στην φετινή Ευρωλίγκα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιατί έκανε... άπειρα λάθη. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια και γενικά στο επιθετικό κομμάτι, όμως το βασικό αρνητικό της βραδιάς ήταν τα 21 λάθη που υπέπεσαν και που απέφεραν εύκολους πόντους για την Μπαρτσελόνα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Σεραφέν και Οριόλα ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και "σκότωσαν" με τα καλάθια τους τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Κι όμως το γεγονός του αγώνα ήταν εξωαγωνιστικό. Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα έκαναν απόλυτη ησυχία στο ξεκίνημα του αγώνα, εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία τους για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Καταλονία. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο επικράτησε... χαμός, αφού οι εξέδρες σείστηκαν και οι οπαδοί των "μπλαουγκράνα" άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με το χαρακτηριστικό "Ελευθερία, ελευθερία", να συγκλονίζει και να αποτελεί το χάιλαϊτ της βραδιάς.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Δύσκολα μπορεί να... ξεχωρίσει κάποιος τον χειρότερο της αποψινής βραδιάς στον Ολυμπιακό, αφού οι περισσότεροι εμφανίστηκαν κάτω του μετρίου. Ωστόσο, ελλείψει πλέι μέικερ και με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να παίζει με ένεση, ο Μπράιν Ρόμπερτς ανέλαβε περισσότερες ευθύνες και απέτυχε παταγωδώς. Φυσικά, δεν πήρε βοήθεια ούτε από τον Στρέλνιεκς, εντούτοις ο Αμερικανός υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη, 6 τον αριθμό και χάλασε πολλές επιθέσεις του Ολυμπιακού, την ώρα που κυνηγούσε στο σκορ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Τρομερή παρουσία από τους φίλους της Μπαρτσελόνα, που έκλεψαν την παράσταση με την απόφασή τους να τηρήσουν απόλυτη ησυχία στο πρώτο πεντάλεπτο και ύστερα να φωνάξουν το σύνθημα, "Ελευθερία",  προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα τεκταινόμενα στην Καταλονία.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε την ομάδα του να υποπίπτει σε σωρεία λαθών και δεν μπόρεσε τους επιστήσει σε κανένα σημείο του ματς (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) την συγκέντρωση στον συγκεκριμένο τομέα. Από την άλλη ο Σίτο Αλόνσο είδε την ομάδα του να βγάζει ενέργεια σε όλη την διάρκεια του ματς, χτύπησε στις αδυναμίες του Ολυμπιακού και εκμεταλλεύτηκε πλήρως την άσχημη εικόνα των Πειραιωτών τόσο στην περιφερειακή άμυνα, όσο και στην άμυνα κάτω από το καλάθι, καθώς ο Μιλουτίνοφ δεν ήταν σε καλή μέρα.

Μπαρτσελόνα στατιστικά: 73 πόντοι, 21/39 δίποντα (53.9%), 8/25 τρίποντα (32%), 7/10 βολές (70%), 31 ριμπάουντ (2-29), 21 ασίστ, 14 κλεψίματα, 11 κλεψίματα, 2 μπλοκ. 

Ολυμπιακός στατιστικά: 51 πόντοι, 15/34 δίποντα (44.1%), 2/15 τρίποντα (13.3%), 15/23 βολές (65.2%), 31 ριμπάουντ (2-29), 11 ασίστ, 4 κλεψίματα, 21 λάθη, 2 μπλοκ. 

Μπαρτσελόνα πόντοι: Σεραφέν 13 (5/9 δίποντα), Ρίμπας 4, Πρέσι 6 (2 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Χάνγκα 3 (6 ριμπάουντ), Ναβάρο 3 (1), Ερτέλ 6 (5 ασίστ), Οριόλα 11 (1), Σάντερς 7, Κόπονεν 8 (2), Κλαβέρ, Τόμιτς 4, Μοερμάν 8 (2). 

Ολυμπιακός πόντοι: Μακλίν 5, Τολιόπουλος 4 (1), Παπαπέτρου 11, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ 4 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς (3 ασίστ), Πρίντεζης 5 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 5 (6 λάθη), Μπόγρης, Τόμπσον 7. 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags