Facebook Pixel Sportdog.gr | «Εκεί έχει τρύπα ο Παναθηναϊκός - Αυτός δεν "υπάρχει" - Τσαμπουκάς ο Θανάσης»!
Μπάσκετ
| 2017-11-15 11:50:00

«Εκεί έχει τρύπα ο Παναθηναϊκός - Αυτός δεν "υπάρχει" - Τσαμπουκάς ο Θανάσης»!

του Γιώργου Κτενά
«Εκεί έχει τρύπα ο Παναθηναϊκός - Αυτός δεν "υπάρχει" - Τσαμπουκάς ο Θανάσης»!

Ο Άρης Λαούδης αναλύει τον εξάστερο στο Sportdog.gr

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο ο Άρης Λαούδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.gr, με αφορμή τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Χίμκι.

Ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού σχολίασε, ακόμα, την εξαιρετική παρουσία του Ντένμον, ενώ αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στους Γκιστ και Καλάθη.
Έκανε λόγο για την καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού, το διάστημα που στην ομάδα βρίσκεται ο Τσάβι Πασκουάλ, συμπληρώνοντας, τέλος, ότι οι Πράσινοι διαθέτουν μια από τις ποιοτικότερες και «γεμάτες» περιφέρειες στη φετινή Ευρωλίγκα.

«Η νίκη επί της Χίμκι ήρθε με την καλύτερη εμφάνιση την εποχή του Πασκουάλ. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, δεν θυμάμαι άλλοτε επί Πασκουάλ να ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Όταν δέχεσαι από μια από τις παραγωγικότερες ομάδες της Ευρωλίγκας μόνο 11 πόντους στη δεύτερη περίοδο και σουτάρεις με 63% στα τρίποντα, τότε είναι πολύ δύσκολο να σε κερδίσει κάποια ομάδα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Άρη Λαούδη στο sportdog.gr και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόδοση του Ντένμον στο χθεσινό παιχνίδι:

«Ο Ντένμον ανήκει στην κατηγορία που μια μη συμμετοχή σε ντέρμπι θα του δώσει έξτρα κίνητρο για να γίνει καλύτερος. Είναι λίγοι οι μπασκετμπολίστες που έρχονται στην Ελλάδα αυτή την εποχή, με τα οικονομικά θέματα που υπάρχουν, που αντιμετωπίζουν με αυτή τη φιλοσοφία το να έχουν μηδέν σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Για εμένα δεν είναι οι 24 πόντοι που πέτυχε το πιο σημαντικό, ούτε τα πολλά εύστοχα τρίποντα που είχε. Αλλά ότι μέσα σε τέσσερις - πέντε μέρες έχει κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια, σαν να δείχνει ότι βγάζει πείσμα και διάθεση για να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Πολλή δουλειά είχε χθες ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που αποδεικνύεται όλο και πιο χρήσιμος για τον Τσάβι Πασκουάλ.

«Ο Θανάσης όσο παίζει αποδεικνύει ότι θα ήταν πιο χρήσιμος στον Πασκουάλ αν έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, πριν από τον Ολυμπιακό, όταν δεν είχε χρησιμοποιηθεί καθόλου. Η απουσία του σε εκείνα τα ματς, φαίνεται τώρα που δεν παίζει. Το ισοζύγιο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό που πήρε 9 πόντους από τον Αντετοκούνμπο και τη Χίμκι που πήρε 17 από τον Σβεντ, που είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη, αποδεικνύει πόσο κερδισμένος ήταν ο Πασκουάλ από τη συμμετοχή του. Από το ξεκίνημα τον έβαλε στο μαρκάρισμά του και μπορεί τα δύο γρήγορα φάουλ να ήταν αποτρεπτικά για να παίξει όσο χρόνο θα ήθελε από την αρχή ο Πασκουάλ, αλλά η δυναμική και ο τσαμπουκάς με τον οποίο αντιμετώπισε αυτό το μαρκάρισμα ο Θανάσης, ήταν το έναυσμα για τον Παναθηναϊκό. Ώστε να μπει στο γήπεδο με φρεσκάδα και αυτοσυγκέντρωση και να πάρει τη διαφορά από τη Χίμκι. Ο Θανάσης είναι παίκτης που μαρκάρει από τη θέση 1 έως τη θέση 4, ένας από τους ελάχιστους στην Ευρώπη που μπορεί να το κάνει, στοιχείο που είναι υπεραπαραίτητο σε ομάδα που έχει βλέψεις. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν παίκτη για να κάνει αυτή τη δουλειά και πολύ καλά έκανε και τον απέκτησε, καθώς τα πρωταθλήματα και οι τίτλοι χτίζονται από την άμυνα».

Το σχόλιό σου για την παρουσία του Καλάθη;

 «Ο Καλάθης είναι περίπτωση που συνηθίζουμε, πια, να είναι σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι οι 11 πόντοι που πέτυχε, αλλά οι 11 ασίστ που έδωσε. Είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη. Για αυτό ο Παναθηναϊκός πρέπει να παρέχει τις προϋποθέσεις στήριξης για να μην σκάσει στη διάρκεια της σεζόν. Αυτό είναι το ζητούμενο και νομίζω ότι η μεταγραφή του Λεκαβίτσιους το περασμένο καλοκαίρι βοηθάει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση».

Η άποψή σου για τη χθεσινή εικόνα του Γκιστ;

«Ο Γκιστ έχει τρομερή εμπειρία, ξέρει να διαχειρίζεται τα σωματικά του πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες. Πιστεύω ότι ξέρει πότε πρέπει να είναι καλός και διαχειρίζεται καλά τις δυνάμεις του. Νομίζω ότι η αρχή ήταν εναντίον του Ολυμπιακού, που ήταν καταπληκτικός, ενώ και χθες ήταν κομβικός. Όμως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ένα ζήτημα: Ο Γκιστ αναλαμβάνει μεγαλύτερο φορτίο από αυτό που του αναλογεί στη θέση 5. Με δεδομένο ότι ο Όγκαστ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Πασκουάλ, δεν συμπεριλαμβάνεται στο ροτέισον δηλαδή και ο Βουγιούκας είναι παίκτης για ειδικές αποστολές. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ειδική διαχείριση, γιατί θεωρώ ότι υπάρχει τρύπα στη θέση 5. Ο Πασκουάλ έχει καταφέρει να την καλύψει μέχρι στιγμής, κυρίως με την πολύ καλή απόδοση του Γκιστ, αλλά σε βάθος χρόνου ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να πάρει βοήθειες από τον Όγκαστ και τον Βιούγιουκα είτε να ενισχυθεί κοντά στο καλάθι. Ο Πασκουάλ δίνει πίστωση χρόνου και προσπαθεί μέσα από τις νίκες να κερδίσει χρόνο για όσους δεν έχουν προσαρμοστεί. Αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αυτός ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει υπέρ».

Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύει ότι έχει πλουραλισμό στην επίθεσή του φέτος, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν. Πώς βλέπεις αυτή την εξέλιξη;

«Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι έφτιαξε την περιφέρειά του, που θεωρώ ότι είναι από τις πιο γεμάτες και ποιοτικές στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να μην είναι όλοι του 10, αλλά είναι όλοι από 7 και πάνω. Ήταν βασικός προσανατολισμός του Πασκουάλ να φορτώσει με πολύ καλούς σουτέρ και σκόρερ την περιφέρειά του. Και νομίζω ότι κάποια στιγμή αυτό θα βγει, εφόσον ο Παναθηναϊκός αποκτήσει την κατάλληλη χημεία και ο κάθε παίκτης αποκτήσει τον ρόλο του. Η επιθετική πολυφωνία ήταν το ζητούμενο το περασμένο καλοκαίρι, καθώς δεν μπορούσε να βασιστεί σε έναν όπως συνέβη πέρσι σε μεγάλο βαθμό, με τον Τζέιμς. Οι ομάδες που θέλουν να πάνε ψηλά, έχουν αυτό το στοιχείο: Πολλούς παίκτες που σκοράρουν και σε κάθε αγωνιστική είναι διαφορετικός εκείνος που ξεχωρίζει». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags