Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες: «Ο Γιαννακόπουλος σέβεται, λιποταξία για όσους αρνούνται την εθνική»!
| 2017-11-21 14:38:00

Ρουκέτες: «Ο Γιαννακόπουλος σέβεται, λιποταξία για όσους αρνούνται την εθνική»!

του Γιώργου Κτενά
Ρουκέτες: «Ο Γιαννακόπουλος σέβεται, λιποταξία για όσους αρνούνται την εθνική»!

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, έξω από τα δόντια, στο Sportdog.

Την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να συμμετάσχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, επικρότησε μέσω του sportdog.gr ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε στο πόσο θα δυναμώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από αυτή την εξέλιξη, ενώ σχολίασε και την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού να μείνουν εκτός Εθνικής.

«Βλέπω θετικά την κίνηση των παικτών του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, πολύ περισσότερο ως άνθρωπος που υπηρέτησε την Εθνική για 13 ολόκληρα χρόνια. Θεωρώ ότι αυτό πρέπει να συμβαίνει, εφόσον τα σωματεία το επιτρέπουν στους αθλητές και εκείνοι το επιθυμούν. Είναι πολύ καλή η ενέργεια από την πλευρά του Παναθηναϊκού, αν και δεν συμφωνώ με το γεγονός ότι η ηγεσία της Ευρωλίγκας δεν δείχνει διάθεση συνεργασίας και, ποντάρωντας στο γεγονός ότι τα σωματεία πληρώνουν, δημιουργεί τεχνητή πίεση σε αθλητές και σωματεία ώστε να αρνούνται τη συμμετοχή. Έτσι υποβαθμίζεται τόσο η Εθνική ομάδα, όσο και η διοργάνωση που είναι σπουδαία. Επικροτώ, λοιπόν, την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που δείχνει ότι σέβεται το θεσμό της Εθνικής ομάδας αλλά και τη φανέλα της», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο sportdog.gr.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πόσο ισχυροποιεί αγωνιστικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αυτή η απόφαση των παικτών του Παναθηναϊκού: «Πρόκειται για πολύ σημαντική ενίσχυση, καθώς όταν διάβασα το ρόστερ που υπήρχε και χωρίς να θέλω να μειώσω τα παιδιά, σαν σύνολο δεν ήταν τόσο δυνατό όσο θα είναι τώρα που θα έχουν και τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αυτά τα παιδιά που υπήρχαν μέχρι τώρα, μεμονωμένα, θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη παρουσία αν συμμετείχαν στο ρόστερ της κανονικής Εθνικής».

Πόσο μπορεί να επηρεάσει τον Παναθηναϊκό και τη δουλειά του Πασκουάλ αυτή η εξέλιξη; 

«Σε αυτό το επίπεδο κάθε παίκτης που έχει χρόνο συμμετοχής και αγωνίζεται σε μια ομάδα, είναι σημαντική η απουσία του όταν φεύγει. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για έναν παίκτη τύπου Καλάθη, που στα τελευταία παιχνίδια φάνηκε ότι διανύει εξαιρετική περίοδο, με απίστευτες παρουσίες. Είναι πολύ σημαντικές απώλειες. Ξέρει ο Πασκουάλ, όμως, πώς να διαχειριστεί αυτές τις απώλειες, θα βρει τρόπο. Εξαρτάται και από τους αγώνες, αλλά ακόμα κι ένας παίκτης να σου λείπει, λείπει και από τις προπονήσεις, δηλαδή από την προόδο της ομάδας. Αυτό δεν είναι εύκολο, πολύ περισσότερο όταν σου λείπουν περισσότεροι παίκτες».

Πώς σχολιάζετε, αντίστοιχα, την απόφαση των παικτών του Ολυμπιακού να μην συμμετάσχουν, τελικά, στις υποχρεώσεις της Εθνικής;

«Δεν ξέρω τι μπορεί να είχε γίνει με τον Ολυμπιακό, δεν είμαι μέσα στην ομάδα. Εμείς το μόνο που βλέπουμε είναι ότι δεν συμμετέχουν. Κι εγώ είχα πολλά χρόνια που συμμετείχα στις υποχρεώσεις της Εθνικής, ενώ ήμουν παντρεμένος, οικογενειάρχης, άφηνα παιδιά και γυναίκα και πήγαινα στην Εθνική. Με ενοχλεί όταν παιδιά που μπορούν να προσφέρουν στην Εθνική, είναι σε καλή κατάσταση και χρήσιμοι, αρνούνται τη συμμετοχή. Το θεωρώ λιποταξία, έτσι το νιώθω και ξέρω ότι μπορεί να φαίνομαι ρομαντικός τώρα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει οι εποχές».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags