Facebook Pixel Sportdog.gr | Θρυλικό «διπλό» στο Μιλάνο - Ο ΜακΛιν έστειλε την Αρμάνι για... πασαρέλα!
Μπάσκετ
| 2017-11-23 23:38:00

Θρυλικό «διπλό» στο Μιλάνο - Ο ΜακΛιν έστειλε την Αρμάνι για... πασαρέλα!

Sportdog Team
Θρυλικό «διπλό» στο Μιλάνο - Ο ΜακΛιν έστειλε την Αρμάνι για... πασαρέλα!

Νίκη-θρίλερ για τον Ολυμπιακό (86-85) με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό!

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ από την μαχητική Αρμάνι, όμως κατάφερε να πάρει μεγάλη στις λεπτομέρειες και να φύγει από το Μιλάνο με «διπλό (86-85) ανεβάζοντας το ρεκόρ του στην Ευρωλίγκα σε 7-2 και είναι, προσωρινά, μόνος πρώτος στη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ήταν ο Τζαμέλ ΜακΛιν, που πέτυχε 22 πόντους, ενώ έβαλε το πιο κρίσιμο καλάθι της αναμέτρησης και είχε μια αποφασιστική τάπα στον Θίοντορ λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Η Αρμάνι μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 21-14 λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να μη βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς οι Ερυθρόλευκοι «ξύπνησαν», ισοφάρισαν σε 31-31 και εν συνεχεία πήραν προβάδισμα με 35-33. Μάλιστα, πήγαν στο ημίχρονο όντες μπροστά στο σκορ με 46-42.

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, ανοίγοντας σταδιακά την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και σε διψήφια τιμή (51-61 στο 28’). Ωστόσο, η Αρμάνι αντέδρασε άμεσα εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα του Ολυμπιακού και μείωσε στους τρεις (62-65).  

Το παιχνίδι έγινε… θρίλερ στην τελευταία περίοδο, με τους Ιταλούς να μειώνουν στον πόντο (69-70) στο 34’ και να προηγούνται ξανά με 72-70 στην επόμενη κατοχή. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Η Αρμάνι βρέθηκε να προηγείται με 85-83 ένα λεπτό πριν τη λήξη χάρη σε καλάθι του Θίοντορ, όμως ο ΜακΛιν απάντησε με έμμεσο τρίποντο έκανε το 85-86 και στην επόμενη κατοχή έκανε αποφασιστική τάπα στον Θίοντορ. Ο Πανανικολάου είχε 0/2 βολές στην επόμενη φάση, όμως στην τελευταία κατοχή ο Τζέρελς τα έκανε… θάλασσα, καθυστέρησε και σούταρε ένα «σκοτωμένο» τρίποντο στη λήξη του χρόνου, στο οποίο αστόχησε!

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο επιθετικός πλουραλισμός του Ολυμπιακού, που πήρε σκορ από πολλούς παίκτες, το καλό ποσοστό των Ερυθρολεύκων σε δίποντα (58.3%) και τρίποντα (47.1%) και φυσικά η καταπληκτική εμφάνιση του ΜακΛιν.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Τζαμέλ ΜακΛιν έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού και «σκότωσε» την πρώην ομάδα του μετρώντας 22 πόντους με 10/14 δίποντα, 7 ριμπάουντ, μια ασίστ και το πιο καθοριστικό καλάθι του αγώνα, που έδωσε εν τέλει τη νίκη στον Ολυμπιακό!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού. Οι φίλοι των Πειραιωτών έδωσαν δυναμικό «παρών» και μάλιστα έκαναν ρεκόρ μετακίνησης για ελληνική ομάδα μπάσκετ στο εξωτερικό (με εξαίρεση τα Final Four της Ευρωλίγκας)!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρεώθηκε με 2 φάουλ στην αρχή του αγώνα, ενώ έφτασε τα 4 μόλις στις αρχές της 3ης περιόδου, και αποβλήθηκε με το πέμπτο του στις αρχές της τέταρτης! Αγωνίστηκε μόνο για 05:44’ και έμεινε άποντος.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι φίλαθλοι της Αρμάνι δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, όμως είχαν έντονο ανταγωνισμό από αυτούς του Ολυμπιακού.
 

Ολυμπιακός: ΜακΛιν 22 (2/3 βολές, 10/14 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοβ, Στρέλνικς 14 (2/2 βολές, 3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 11 (6/9 βολές, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Μάντζαρης 6(2/3 τρίποντα), Ρόμπερτς 18 (6/6 βολές, 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3 ασίστ), Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον 4

Αρμάνι Μιλάνο: Μίτσοφ 15 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρζέφσκι 7, Τσιντσιαρίνι, Εμ Μπαϊε 3, Θίοντορ 20 (7/17 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Γκουντάιτις 19 (10 ριμπάουντ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags