Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός στη Γερμανία! Τον… εκδικήθηκε ο Χάκετ, μοιραίος ο Σπανούλης
Μπάσκετ
| 2017-12-15 06:03:00

«Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός στη Γερμανία! Τον… εκδικήθηκε ο Χάκετ, μοιραίος ο Σπανούλης

Sportdog Team
«Αυτοκτόνησε» ο Ολυμπιακός στη Γερμανία! Τον… εκδικήθηκε ο Χάκετ, μοιραίος ο Σπανούλης

Έχασε δικό του παιχνίδι από την Μπάμπεργκ (67-65).

Ο Ολυμπιακός «αυτοκτόνησε» στη Γερμανία και έχασε ένα δικό του ματς από την Μπάμπεργκ του Ντάνιελ Χάκετ με 67-65 πληρώνοντας το τραγικό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου είχε… σκοτωμένες επιθέσεις και κάκιστη άμυνα. Ωστόσο, θα μπορούσε να πάει το ματς στην παράταση ή να το «κλέψει» με τρίποντο, όμως η τελευταία επίθεση ήταν λάθος και η μπάλα «κόλλησε» και με υπαιτιότητα του Βασίλη Σπανούλη.

Με αυτή την ήττα η ομάδα του Σφαιρόπουλου έπεσε στο 9-3, ενώ η Μπάμπεργκ ανέβηκε στο 6-6.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπάμπεργκ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 12-7 στο 6′, ωστόσο ο Ολυμπιακός, μέσω της καλής του άμυνας και βρίσκοντας σκορ με τους Πρίντεζη και Σπανούλη, κατάφερε να μειώσει στον πόντο (15-14) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη δεύτερη περίοδο βρήκε ανέλπιστα σκορ από τον Ουίλτζερ, ο οποίος μαζί με τους Στρέλνιεκς και Μάντζαρη ευστόχησαν σε σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στο +11 (19-30, στο 15′). 

 Οι Γερμανοί ωστόσο με πόντους των Χίκμαν και Ράιτ απάντησαν με ένα σερί 9-0 (28-32), αλλά ο Βασίλης Σπανούλης «τράβηξε» τον Ολυμπιακό και ανέβασε ξανά την διαφορά στο 29-40, στο 19′. Το 32-40, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο, έγραψε με το πρώτο εύστοχο σουτ των γηπεδούχων από τα 6.75μ. ο Χίκμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός, έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μέχρι και το 34′, όπου προηγούνταν με 52-62. Από εκεί και πέρα όμως ξεκίνησαν τα λάθη, κυρίως στην επίθεση, αλλά και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα. Έτσι οι Πειραιώτες βρέθηκαν από το +10 (52-62) στο -5 (67-62) μέσα σε πέντε λεπτά!

Οι Γερμανοί με ηγέτη τον Χάκετ έτρεξαν σερί 15-0, έκαναν το 67-62 στο 39′ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μείωσε από τα 6.75μ. σε 67-65, ενώ ο ίδιος με καλή άμυνα έδωσε στον Ολυμπιακό την τελευταία επίθεση διάρκειας  10 δευτερολέπτων. Εκεί όμως τίποτα δεν δούλεψε σωστά, καθώς ο Ρόμπερτς, έπειτα από κακή πάσα του Σπανούλη δεν κατάφερε να ευστοχήσει και έτσι οι Ερυθρόλευκα έχασαν με 67-65.

Τα δεκάλεπτα:
 15-14, 32-40, 50-58, 67-65
 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ: Ο Ολυμπιακός σημείωσε μόλις επτά πόντους στην τελευταία περίοδο, είχε τραγικές επιλογές στις τελευταίες επιθέσεις, ενώ δεν είχε συγκέντρωση στην άμυνα. Ο Σπανούλης παρότι ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, στο φινάλε δεν… τράβηξε την ομάδα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Κορυφαίος για τους νικητές ο Ράιτ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Όγκουστιν Ρούμπιτ. Ωστόσο, το ματς… έκλεψε ο Χάκετ. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν καθοριστικός με κρίσιμα ριμπάουντ και καλάθια όταν η μπάλα έκαιγε στο φινάλε.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Ο Ολυμπιακός με τρίποντο του Στρέλνιεκς μείωσε 33'' στο καλάθι (67-65), ο Χίκμαν βρήκε σίδερο στην επόμενη επίθεση και έδωσε στους Πειραιώτες να τελειώσουν το ματς όπως ήθελαν. Ο χρόνος ήταν αρκετός (10.1 δευτερόλεπτα), όμως η μπάλα κόλλησε στα χέρια του Σπανούλη και τα σουτ που έγιναν ήταν… χαμένα πριν καν γίνουν.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Γιώργος Μπόγρης πήρε χρόνο συμμετοχής (περίπου 10 λεπτά), όμως δεν βοήθησε στην άμυνα, ενώ έμεινε και άποντος με τρεις άστοχες προσπάθειες. Σε κακή μέρα και οι Μάντζαρης, Παπαπέτρου, ΜακΛιν.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι Γερμανοί δημιούργησαν και φέτος εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και πλέον δείχνουν πως… γνωρίζουν και από μπάσκετ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αντρέα Τρινκιέρι, που λοιδορήθηκε όσο λίγοι στην χώρα μας, είχε εκπληκτικό κοουτσάρισμα και κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη κόντρα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο με κινήσεις ματ στο φινάλε. Οι Γερμανοί άλλαξαν την άμυνά τους στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, εγκλωβίστηκε και συνδυασμό με την συγκέντρωση που δεν είχε στα μετόπισθεν, γνώρισε την ήττα.

 

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Χάκετ 13, Χίκμαν 11 (1), Ράιτ 20 (1), Ζήσης 6, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Λο, Ρούμπιτ 15 (1), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΜακΛιν 2, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 11 (2), Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Ουίλτζερ 10 (2), Τόμπσον 2.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags