Facebook Pixel Sportdog.gr | Κάνει τα παιχνίδια της ζωής του - Aυτός είναι ο απόλυτος ηγέτης στη μετά-Διαμαντίδη εποχή!
| 2017-12-21 22:53:00

Κάνει τα παιχνίδια της ζωής του - Aυτός είναι ο απόλυτος ηγέτης στη μετά-Διαμαντίδη εποχή!

Sportdog Team
Κάνει τα παιχνίδια της ζωής του - Aυτός είναι ο απόλυτος ηγέτης στη μετά-Διαμαντίδη εποχή!

Καθάρισε και τον Αστέρα, χωρίς τη βοήθεια του Καλάθη.

Μέσα στις τρεις μέρες ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον Νικ Καλάθη. Οταν τραυματίστηκε ο Ελληνοαμερικάνος πλέι-μέικερ στο παιχνίδι με την Αρμάνι, όλοι σοκαρίστηκαν. Και φοβήθηκαν ενόψει των δύσκολων παιχνιδιών, που ακολουθούσαν. Τόσο, όμως, με την Μακάμπι, όσο και με τον Ερυθρό Αστέρα, οι «πράσινοι» τα κατάφεραν περίφημα.

Με την Μακάμπι εκείνος, που βγήκε μπροστά για να καλύψει το κενό του Καλάθη ήταν ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Το βράδυ της Πέμπτης ήταν η σειρά του Μάρκους Ντένμον να δείξει την αξία του και να δώσει απαντήσεις σε εκείνους, που τον είχαν μηδενίσει.

Ο Ντένμον δεν είναι πλέι-μέικερ, αλλά την δουλειά του την έκανε ικανοποιητικά. Πιο ικανοποιητικός, όμως, και αποτελεσματικός ήταν στο εκτελεστικό κομμάτι, καθώς σημείωσε 16 πόντους με 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 6/6 βολές σε 26 λεπτά!

Κορυφαίος, ωστόσο, του Παναθηναϊκού για μία ακόμη φορά ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος πραγματοποιεί τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Σημείωσε 16 πόντους, τους 14 στο πρώτο μέρος, αλλά το κυριότερο είναι ότι βοήθησε σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αφού μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε 2 κοψίματα, όπως έκανε στις χρυσές του εποχές και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Αμερικανός ήταν ο ηγέτης των Πρασίνων, κάτι που φυσικά δείχνει φέτος από το πρώτο ματς. Είναι ο παίκτης που τραβάει την ομάδα και όταν λείπει ή δεν παίζει καλά, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Στην άμυνα ο Γκιστ στο Βελιγράδι ήταν κέρβερος, άλλωστε η άμυνα ήταν εκείνη, που κράτησε τους νταμπλούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και αυτή που έδωσε στο Τριφύλλι τη μεγάλη νίκη, με την οποία έφτασε πλέον στο 10-4 και κοιτάει την 4αδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Φελντέιν, πιστοποίησε τη πολύ καλή του κατάσταση, δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει την υπέρβαση, ώστε να οδηγήσει τον Αστέρα στη νίκη. Ο Αμερικανός είχε 21 πόντους με 6/11 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 6/8 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 28:42, ωστόσο δεν έφταναν για να σταματήσει τους Πράσινους.

Πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα κάνει ευχάριστα Χριστούγεννα και θα είναι ακόμη πιο ευχάριστες οι γιορτές, αν μπορέσει να νικήσει την Βαλένθια στην Ισπανία την άλλη εβδομάδα, καθώς αν πάρει δεύτερο συνεχόμενο διπλό, τότε θα αποδείξει πως φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλη πράγματα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags