Facebook Pixel Sportdog.gr | Σκόνη και θρύψαλα την Μακάμπι - «Έσβησε» την ήττα από Μπασκόνια με τριαντάρα ο Ολυμπιακός!
Μπάσκετ
| 2018-01-16 22:49:00

Σκόνη και θρύψαλα την Μακάμπι - «Έσβησε» την ήττα από Μπασκόνια με τριαντάρα ο Ολυμπιακός!

του Δημήτρη Σκούφου
Σκόνη και θρύψαλα την Μακάμπι - «Έσβησε» την ήττα από Μπασκόνια με τριαντάρα ο Ολυμπιακός!

Διέλυσε τους Ισραηλινούς με 94-64!

Έχασε με 32, κέρδισε με 30! Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την ταπεινωτική ήττα από την Μπασκόνια, καθώς σκόρπισε την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ με το απίστευτο 94-64, φτάνοντας τις 13 νίκες στην Ευρωλίγκα.

Πρωταγωνιστές για τους Ερυθρόλευκους ήταν οι Σπανούλης, Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου και ΜακΛίν, με τον τελευταίο να ανησυχεί τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αφού αποχώρησε τραυματίας στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου με μυϊκό σπασμό στη μέση και θα κάνει προσπάθεια να δώσει το "παρών" στο δύσκολο ματς με την Χίμκι στην Μόσχα.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν ντέρμπι, αφού η Μακάμπι κατάφερε να περιορίσει τα ατού του Ολυμπιακού εκτός από τον Τζαμέλ ΜακΛίν. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Ισραηλινών και μέχρι να πάρουν μπρος και οι συμπαίκτες του, κρατούσε μόνος του τον Ολυμπιακό. Μετά το 12-13 υπέρ της Μακάμπι οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία και με σερί 12-3 προηγήθηκαν με 24-16 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η δεύτερη ξεκίνησε με νέο κάρφωμα του ΜακΛίν, όμως ο σέντερ των γηπεδούχων ένιωσε πόνους στη μέση και βγήκε αμέσως αλλαγή, φεύγοντας για τα αποδυτήρια. Αυτό, πάντως, δεν πτόησε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου που συνέχισαν να ανεβάζουν την διαφορά, παίζοντας παράλληλα και καλή άμυνα. Σπανούλης, Παπανικολάου και Μιλουτίνοβ ανέλαβαν... δράση και παρότι ο Ολυμπιακός είχε μόλις ένα εύστοχο τρίποντο, κατάφερε να ξεφύγει με 37-24 στο 15'.

Στο 18' οι Ισραηλινοί μείωσαν με τον Τάιους σε 40-34, ενώ ο Τζάκσον έδειχνε να προσπαθεί μόνος του για την ομάδα του Σπάχια. Η διαφορά ανέβηκε ξανά στους 13 (53-40) με έμμεσο τρίποντο του Παπαπέτρου, με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα στο ΣΕΦ.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχτηκε διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 19 πόντους (70-51). Σπανούλης και Μιλουτίνοβ συνέχισαν να ηγούνται του Ολυμπιακού, που ανέβασε την διαφορά και στο +34 (90-56), πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με το επιβλητικό 94-64 υπέρ των Πειραιωτών.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: 45 έναντι 35 ήταν τα ριμπάουντ υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ οι Πειραιώτες είχαν 26 ασίστ και η Μακάμπι 11. Αυτά ήταν τα στοιχεία - κλειδιά, μαζί με την ερυθρόλευκη άμυνα, που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Αν δεν τραυματιζόταν ίσως να ήταν ο ΜακΛίν. Όμως, τελικά ο Βασίλης Σπανούλης ήταν και πάλι ο "εγκέφαλος" των Ερυθρόλευκων, τελειώνοντας το παιχνίδι με 13 πόντους και 7 ασίστ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η στιγμή του αγώνα ήταν το χειροκρότημα των φίλων του Ολυμπιακού για τον Κέιν. Ο άσος της Μακάμπι πάτησε άτσαλα στο παρκέ και τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγώνα και τον κόσμο στην κερκίδα να του προσφέρει ένα "ζεστό" χειροκρότημα.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η άμυνα της Μακάμπι που ήταν... ερασιτεχνικού επιπέδου. Οι Ισραηλινοί μάρκαραν με τα... μάτια και για αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός έφτασε σε τόσα μεγάλο δείκτη το σκορ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Αρκετό κόσμο είχε απόψε το ΣΕΦ, αν και θα μπορούσε να είναι και περισσότερος. Πάντως, όσοι βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο βοήθησαν με την φωνή τους τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Νέβεν Σπάχια δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ένα σύστημα για να αντιμετωπίσει τον επιθετικό οίστρο του Ολυμπιακού. Ακόμα και μετά την έξοδο του ΜακΛίν, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Σπανούλη, Μιλουτίνοβ και Παπαπέτρου και διέλυσαν κάθε πλάνο του προπονητή της Μακάμπι.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 53-40, 70-51, 94-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Παπαπέτρου 11 (2/3 τρίποντα), Σπανούλης 13 (2/5 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 12 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 3, Πρίντεζης 6 (6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 5 (1), Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης 5 (7 ριμπάουντ), Ουίλτζερ 6 (2), Τόμπσον 7 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Σπάχια): Τόμας 9 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μασούρ 1, Ρολ 6, Κέιν 7 ( 6 ριμπάουντ), Τάιους 10, Ντιμπαρτολομέο 4, Κοέν 2, Σέγκεβ 1, Κόουλ 7 (1) , Παρακχούσκι 4, Ζοσμάν, Τζάκσον 13 (2).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags