Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί ρε ΠΑΟ, αφού μπορούσες! Ήττα για το Τριφύλλι στην Πόλη, με τραγικά λάθη στο τέλος
Μπάσκετ
| 2018-01-17 21:34:00

Γιατί ρε ΠΑΟ, αφού μπορούσες! Ήττα για το Τριφύλλι στην Πόλη, με τραγικά λάθη στο τέλος

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Γιατί ρε ΠΑΟ, αφού μπορούσες! Ήττα για το Τριφύλλι στην Πόλη, με τραγικά λάθη στο τέλος

Έχασε το ματς (67-62) και το προβάδισμα σε ισοβαθμία!

Ο Παναθηναϊκός έκανε σπουδαία εμφάνιση, ειδικά στην άμυνα, και τα έδωσε όλα μέχρι τέλους, ωστόσο «λύγισε» από τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ στο φινάλε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στην Πόλη από την Φενέρμπαχτσε με 67-62.

Το Τριφύλλι υποχώρησε στο 12-6 στην Ευρωλίγκα και ισοβαθμεί πλέον με την τουρκική ομάδα στην 3η θέση. Παρ΄ όλα αυτά, η Φενέρ υπερτερεί πλέον στην ισοβαθμία, αφού νίκησε με 5 πόντους διαφορά, ενώ είχε χάσει με 2 στο ΟΑΚΑ.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό από την αρχή, με τις δυο ομάδες να παίζουν σκληρές άμυνες προσπαθώντας να ελέγξουν τον ρυθμό. Οι δυο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 13’, όταν η Φενέρμπαχτσε πραγματοποίησε ένα σερί 8-0 και ξέφυγε με 6 πόντους (26-20). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα μειώνοντας σε 26-25 και κρατήθηκε σε απόσταση ενός πόντου μέχρι το 18’. Η Φενέρ βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, διεύρυνε ξανά την διαφορά στους 6 (33-27) και τελικά ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος ούσα μπροστά στο σκορ με 35-30.

Οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα γρήγορο 6-0 πήραν άμεσα το προβάδισμα με 36-35 και το παιχνίδι συνέχισε να είναι «θρίλερ», με τις δυο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγηθεί με 4 στο 28’ (47-43) προκαλώντας την αντίδραση της Φενέρμπαχτσε, η οποία «σκλήρυνε» την άμυνά της, περιόρισε τους Πράσινους και ανέκτησε το προβάδισμα με 54-50 στο 33’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Τούρκοι κατάφεραν να μείνουν μπροστά στο σκορ, παρά τα ξεσπάσματα του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι πλησίασαν στον πόντο (61-60) στο 38’, όμως ένα λάθος του Γκιστ, που πάτησε έξω μετά από καλή άμυνα που έπαιξε, εν συνεχεία το επιθετικό ριμπάουντ του Ντατόμε που έφερε καλάθι από τον Γουαναμέικερ (63-60) και η ευστοχία του Ιταλού στις βολές στην επόμενη επίθεση «σφράγισαν» την μοίρα της αναμέτρησης, με την Φενέρ να επικρατεί 67-62.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί αδράνησε στα τελευταία λεπτά δίνοντας συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ στις πιο κρίσιμες επιθέσεις, η μπάλα «κόλλησε» στα χέρια των παικτών του, οι οποίοι πήραν βεβιασμένες αποφάσεις στη λήξη του χρόνου. Ουσιαστικά οι Πράσινοι πέταξαν στα... σκουπίδια την καταπληκτική αμυντική τους επίδοση, αφού μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι το γεγονός ότι κράτησαν τη Φενέρμπαχτσε στους 67 πόντους!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Παρά το γεγονός ότι δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι και ήταν αρκετά άστοχος, ο Γιαν Βέσελι «ξύπνησε» στην τελευταία περίοδο. Πήρε τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ στα τελευταία λεπτά, έκανε μια κρίσιμη τάπα (άσχετα αν ήταν φάουλ) στερώντας από τον Παππά ένα «σίγουρο» καλάθι στον αιφνιδιασμό και γενικώς ήταν ο παίκτης, στα χέρια του οποίου ακούμπησε η μπάλα στις τελευταίες επιθέσεις.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Όσο και να προσπαθεί, ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να κερδίσει στην έδρα της Φενέρ από τότε που ο Ομπράντοβιτς ανέλαβε την τουρκική ομάδα. Αυτή ήταν η έβδομη σερί ήττα για το Τριφύλλι στην «Ulker Sports Arena».

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: O Τζέιμς Γκιστ βρέθηκε σε κακή βραδιά απόψε, αφού έμεινε στους 2 πόντους σε 28’ συμμετοχής. Ακόμα και στην καθοριστική άμυνα που έβγαλε πάνω στον Ντίξον ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Αμερικανός πάτησε την γραμμή, χαρίζοντας στη Φενέρμπαχτσε μια νέα, ολόκληρη επίθεση.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε δημιούργησαν «εκρηκτική» ατμόσφαιρα στην «Ulker Sports Arena», με τον θόρυβο σε κάθε επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν εκκωφαντικός.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τόμπσον 14 (7/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Μέλι 7 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Ουάναμεϊκερ 2, Σλούκας 11 (1), Γκούντουριτς 9 (1), Βέσελι 12 (5/13 δίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Ντίξον 5 (1), Ντατόμε 4 (7 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 14 (4 τρίποντα, 12 ριμπάουντ), Ρίβερς 8 (1/6 τρίποντα), Παππάς 8 (1), Ντένμον 7 (1), Γκιστ 2, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Καλάθης 13 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags