Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Αρκούδα και ο Ροντρίγκεθ «δάγκωσαν» τον ΠΑΟ και έσπασαν το αήττητο του ΟΑΚΑ!
Μπάσκετ
| 2018-01-19 23:07:00

Η Αρκούδα και ο Ροντρίγκεθ «δάγκωσαν» τον ΠΑΟ και έσπασαν το αήττητο του ΟΑΚΑ!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Η Αρκούδα και ο Ροντρίγκεθ «δάγκωσαν» τον ΠΑΟ και έσπασαν το αήττητο του ΟΑΚΑ!

Ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 70-75.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ωστόσο πάλεψε μέχρι την τελευταία φάση το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά τελικά ηττήθηκε με 70-75 και έχασε το αήττητο στην έδρα του. Κορυφαίος της βραδιάς ήταν ο Ροντρίγκεθ, που «σκότωσε» το Τριφύλλι με τρίποντο-μαχαιριά 39.11’ πριν το φινάλε.

Σε μεγάλη βραδιά για τους Πράσινους ήταν ο Αντετοκούνμπο και ο Καλάθης, εξίσου καλός ήταν και ο Παππάς, που στο φινάλε όμως έκανε αρκετά λάθη.

Η ΤΣΣΚΑ με τη νίκη παρέμεινε στην πρώτη θέση και ξέφυγε στο 15-4, ενώ οι Πράσινοι έπεσε στην πέμπτη θέση με 12-7.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣ: Ο Παναθηναϊκός με φόρα από το κατάμεστο ΟΑΚΑ ξεκίνησε πολύ καλά στο παιχνίδι και με πόντους από τους Αντετοκούνμπο και Σίνγκλετον (τρίποντο) προηγήθηκε 5-0. Η ΤΣΣΚΑ κατάφερε όμως γρήγορα να αντιδράσει, μείωσε 7-6 και σε 14-10. Οι Πράσινοι βρίσκοντας σκορ κυρίως από τους Αντετοκούνμπο – Σινγκλετον και παρότι είχαν 1/7 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφεραν με τον Καλάθη σε ρόλο δημιουργού να προηγηθούν 16-10 και να κλείσουν την περίοδο στο 20-15.

Οι Πράσινοι συνέχισαν όμως να είναι εξίσου άστοχοι και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου έπεσαν στην παγίδα του Δημήτρη Ιτούδη, που έδινε το ελεύθερο τρίποντο και έτσι λίγο έλειψε να… σπάσουν τις μπασκέτες. Με τον Καλάθη εκτός ματς για να πάρει ανάσες και τους Ντένμον – Παππά – Λεκαβίτσιους να βοηθούν ελάχιστα, ο Παναθηναϊκός έφτανε πολύ δύσκολα στο καλάθι, ενώ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 1/16 τρίποντα και τον Ρίβερες να είναι τραγικός. Έτσι λοιπόν, με τον Χάντερ να κάνει σπουδαίο ματς, η ΤΣΣΚΑ προσπέρασε στο 15’ για το 22-23 και παρά τα εντυπωσιακά καλάθια του Αντετοκούνμπο, που με τη βοήθεια του Καλάθη, ισοφάρισε σε 27-27 στο 17’, το ημίχρονο έκλεισε υπέρ των Ρώσων με σκορ 29-31 και τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι έξαλλος με τα πολλά λάθη των παικτών του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πάρα πολύ άστοχες και να πηγαίνουν πόντο – πόντο στο σκορ, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν ο Ρίβερς στο 22’ ευστόχησε στο πρώτο του τρίποντο. Ο Αμερικανός έκανε το 34-34 και το ΟΑΚΑ πήρε… φωτιά. Το ίδιο συνέβη όμως και με τον Παναθηναϊκό, καθώς παρότι βρέθηκε να χάνει 34-36, έτρεξε ένα τρομερό σερί και με πόντους από Ρίβερς – Αντετοκούνμπο και Σίνγκλετον βρέθηκε να προηγείται με 48-36! Ωστόσο, παρά το πάρτι που είχε στηθεί σε εξέδρα και παρκέ, η ΤΣΣΚΑ βρήκε τρόπο να αντιδράσει, δίνοντας την μπάλα στον Ροντρίγκες. Ο «μούσιας» με δύσκολες προσπάθειες κατέβασε την διαφορά στο 46-41, ενώ οι Ντε Κολό και Χάινς έφεραν το ματς στα ίσια για το 49-49 και 51-51, που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για το Τριφύλλι, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην σκληρή άμυνα της ΤΣΣΚΑ και για περίπου πέντε λεπτά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν σωστά μία επίθεση. Βρίσκοντας δύσκολους πόντους από τους Παππά και Γκάμπρειλ προηγήθηκαν 54-53, όμως με τον Ροντρίγκες να «εκτελεί» όπως θέλει, η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε 60-62, 4'53'' πριν το φινάλε. Οι Ρώσοι ξέφυγαν και με 60-65, όμως το τρίποντο του Καλάθη κράτησε τον ΠΑΟ κοντά για το 63-65, αλλά ο Ντε Κολό και ο Χίγκινς με δύο συνεχόμενα τρίποντα έγραψαν αμέσως το 63-71, τρία λεπτά πριν το τέλος. Οι Πράσινοι όμως κατάφεραν και πάλι να επιστρέψουν, καθώς ακολούθησαν ένα τρίποντο του Ρίβερς και ένα έμμεσο τρίποντο (τρεις βολές) του Παππά για το 69-71, δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα τον Ροντρίγκες – Παππα, αλλά και ένα απίστευτο τρίποντο του Ροντρίγκες στη λήξη της επίθεσης για το 69-74, 39'11’’ πριν την λήξη. Οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και τελικά ηττήθηκαν με 70-75.
 

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι Πράσινοι είχαν 9/35 δίποντα και 6/28 και καθόλου ενέργεια στα τελευταία λεπτά, γεγονός που το πλήρωσαν απέναντι στην ΤΣΣΚΑ που είχε λύσεις και δυνάμεις μέχρι το φινάλε. Οι Ρώσοι ολοκλήρωσαν το ματς με 23/45 δίποντα, 8/18 τρίποντα, και 5/9 βολές.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ άστοχος στα τρίποντα, ενώ στα τελευταία λεπτά δεν πήρε τις σωστές επιθέσεις. Η μπάλα «κόλλησε» στα χέρια του Παππά, τη στιγμή που ο Ροντρίγκες τα έβαζε σχεδόν όλα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Χωρίς συζήτηση, ο Ροντρίγκες ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Ο Ισπανός σταμάτησε στους 21 πόντους με τέσσερα τρίποντα, ενώ οι αποφάσεις του στα τελευταία λεπτά… σκότωσαν το Τριφύλλι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
: Η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο 25ο λεπτό, όταν βρέθηκε στο -10 και είδε το ΟΑΚΑ να παίρνει φωτιά. Ο Ροντρίγκες παρέμεινε ψύχραιμος, έβαλε τα δύσκολα καλάθια και κατάφερε να κλείσει την περίοδο στο 51-51.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι φίλοι του Παναθηναϊκού γέμισαν κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Το ξέσπασμά τους στα μέσα της τρίτης περιόδου, στο +10, ήταν κάτι απίστευτο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ δούλεψε πάρα πολύ το παιχνίδι, χρησιμοποίησε τον Αντετοκούνμπο για να αιφνιδιάσει τους Ρώσους και γενικά έπαιξε με ψηλά σχήματα, ωστόσο δεν πήρε αυτά που περίμενε από τους παίκτες του. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Ιτούδης όταν δυσκόλεψε η κατάσταση έδωσε την μπαγκέτα στον Σέρχιο Ροντρίγκες και καθάρισε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 11 (3), Παππάς 14, Ντένμον, Γκιστ 6 (1/7 σουτ, 4/5 βολές), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ 2, Καλάθης 13 (3/8 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 13.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: 19/35 δίποντα, 6/28 τρίποντα, 14/19 βολές, 34 ριμπάουντ (23+11), 18 ασίστ, 7 κλεψίματα, 9 λάθη, 4 τάπες.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ντε Κολό 10 (2), Φριντζόν, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 21 (4), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 9, Χίγκινς 14 (2), Κουρμπάνοφ 2 (9 ριμπάουντ), Χάινς 7, Χάντερ 12.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: 23/45 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 5/9 βολές, 29 ριμπάουντ (22+7), 12 ασίστ, 5 κλεψίματα, 9 λάθη, 2 τάπες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags