Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβα στην Ευρώπη με την κόντρα Ευρωλίγκας - Γιαννακόπουλου: «Θα τον...»
Μπάσκετ
| 2018-01-22 20:32:00

Βόμβα στην Ευρώπη με την κόντρα Ευρωλίγκας - Γιαννακόπουλου: «Θα τον...»

Sportdog Team
Βόμβα στην Ευρώπη με την κόντρα Ευρωλίγκας - Γιαννακόπουλου: «Θα τον...»

Στα άκρα η κόντρα τους λόγω... Φενέρ!

Ανακοίνωση κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλο εξέδωσε η Ευρωλίγκα, με αφορμή τις τοποθετήσεις του τελευταίου στο Instagram, κάποιες εκ των οποίων ήταν υβριστικές εναντίον των φιλάθλων της Φενέρμπαχτσέ.

Η διοργανώτρια αρχή μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως κινεί ήδη την πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Έλληνα παράγοντα, ενώ σημειώνει πως με αυτές τις αντιδράσεις του, κάνει κακό τόσο στην διοργάνωση όσο και στο Τριφύλλι.

Η σχετική ανακοίνωση:

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε το Σάββατο ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, η EuroLeague Basketball θέλει να τονίσει ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία πως θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό όπλο προκειμένου να περιορίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές στη διοργάνωση, ειδικά όταν αυτές απευθύνονται στον σημαντικότερο πυλώνα: τους φιλάθλους. Είναι υποχρέωση κάθε μέλους της EuroLEague Basketball (διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, διαιτητές κλπ) να προστατεύσουν τους φιλάθλους και να δείξουν τον απόλυτο σεβασμό σε όλους τους μετόχους της διοργάνωσης.

Επίσης, όλα τα μέλη της EuroLeague, από την στιγμή που είναι δημόσια πρόσωπα, έχουν τρομερή επιρροή στον κόσμο και τη νεολαία, που πρέπει να συνοδεύεται από απόλυτη ευθύνη. Παρά το γεγονός πως αντιλαμβανόμαστε ότι η αντιπαλότητα και ο ανταγωνισμός είναι στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αθλητικής κουλτούρας, οι οργανισμοί και οι διοικήσεις πρέπει να δίνουν το παράδειγμα και κάθε φορά να προωθήσουν ενεργά ότι όλα αυτά γίνονται κατανοητά μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και καλών τρόπων, εξασφαλίζοντας ότι ο αθλητισμός παραμένει γέφυρα που ενώνει τους ανθρώπους με πάθος, αντί να προκαλεί αντιπαράθεση.

Η EuroLeague Basketball πιστεύει ότι οι τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Γιαννακόπουλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έχουν μεγάλη σοβαρότητα και δημιουργούν μεγάλη φθορά στην εικόνα και τη φήμη της λίγκας και των συλλόγων της, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού. Ο σύλλογος έχει κερδίσει την παγκόσμια φήμη και αναγνώριση μέσα στο πέρασμα των δεκαετιών βασιζόμενος στην απόδοσή του στο γήπεδο. Αυτή η φήμη θα πρέπει να μην επισκιάζεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές από κάποιον, πράξεις που είναι εντελώς αντίθετες με τις αξίες που πρεσβεύουν οι σύλλογοι και η λίγκα.

Έχει ζητηθεί η έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου ενώπιον του Euroleague Basketball Independent Disciplinary Judge, που θα αποφανθεί τις επόμενες μέρες, κατόπιν σχετικών ερευνών.

Η EuroLeague θα συζητήσει εκ νέου τα σχόλια σε επερχόμένη συνάντηση των Μετόχων, όπου θα εκτιμηθεί το να ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags