Facebook Pixel Sportdog.gr | Δήλωση-βόμβα για Καλάθη: «Μπορεί το καλοκαίρι να πάει... - Υπερβολές για Σπανούλη»
| 2018-01-28 11:00:00

Δήλωση-βόμβα για Καλάθη: «Μπορεί το καλοκαίρι να πάει... - Υπερβολές για Σπανούλη»

του Γιώργου Κτενά
Δήλωση-βόμβα για Καλάθη: «Μπορεί το καλοκαίρι να πάει...  - Υπερβολές για Σπανούλη»

Ανάβει φωτιές ο Κώστας Γιαταγάνας μιλώντας στο sportdog.gr.

Τους λόγους που ο Νικ Καλάθης διανύει φέτος εξαιρετική σεζόν ανέλυσε στο sportdog.gr o Κώστας Γιαταγάνας, καθώς ο Έλληνας άσος βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε ακόμα στη λήξη του συμβολαίου του Καλάθη με τον Παναθηναϊκό, στην προοπτική του ΝΒΑ αλλά και στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Ακόμα, μίλησε για το ντέρμπι της Δευτέρας, ενώ σχολίασε και την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

«Ο Καλάθης έκανε και πέρσι καλές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν. Μέχρι τέλη Δεκεμβρίου είχε αντίστοιχες με τις φετινές εμφανίσεις, με μεγάλους μέσους όρους, κυριαρχικό παιχνίδι και ήταν κάτι παραπάνω από θετικός. Αλλά ήταν μόνος για μεγάλο μέρος της σεζόν που έλειπε και ο Τζέιμς, ενώ όταν επέστρεψε ο Τζέιμς δεν ήταν ένας καθαρός "1" για να τον ξεκουράσει. Κάτι που είχε επίπτωση στην απόδοσή του, καθώς μπορεί να δείχνει ρομπότ αλλά είναι άνθρωπος», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη διαφορά που υπάρχει φέτος:

«Μια από τις φετινές διαφορές αφορά την παρουσία του Λεκαβίτσιους, που ακόμα και στα παιχνίδια που δεν φαίνεται καλός, δίνει ανάσες γιατί ο Καλάθης πηγαίνει στον πάγκο. Φέτος είναι περίπτωση που οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Πρόκειται για τον καλύτερο δημιουργό της Ευρωλίγκας, που έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα πάρει πιο εύκολα το τρίποντο σε σχέση με πέρσι. Οι αντίπαλοι έπαιζαν με το μυαλό του, τον προκαλούσαν να σουτάρει για τρεις πόντους και εκείνος σε κάποιες περιπτώσεις κολλούσε. Γιατί πάντα στο μυαλό του έχει την πάσα. Αλλά φαίνεται ότι φέτος θέλει να τιμωρήσει όσους του δίνουν τη δυνατότητα να σουτάρει».

Έχει ανοίξει ολόκληρη συζήτηση αναφορικά με το αν είναι ο Καλάθης ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Θεωρώ ότι είναι αυτός που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του. Γιατί σκοράρει, δημιουργεί, είναι πρώτος στην άμυνα, στο κλέψιμο, στα ριμπάουντ. Και μάλλον κατά ατυχία δεν έχει κάνει ακόμα triple double. Είναι κάτι ξεχωριστό και αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι ο Νο1 γκαρντ της Ευρωλίγκας».

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι - Φοβάσαι ότι μπορεί να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό για το ΝΒΑ ή για άλλη ευρωπαϊκή ομάδα;

«Καλώς ή κακώς οι εμφανίσεις του χαροποιούν τον Παναθηναϊκό, τους οπαδούς, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά από την άλλη πλευρά με τέτοιες εμφανίσεις φαντάζει πιθανό από το καλοκαίρι και μετά να μην είναι στα μέρη μας. Με τη σεζόν που κάνει ανεβάζει τις μετοχές του στο μπασκετικό χρηματιστήριο, ειδικά στο ΝΒΑ που είναι ο μεγάλος του πόθος και δεν το κρύβει ότι θα ήθελε να ξαναβρεθεί εκεί. Υπήρξε κουβέντα πέρσι, σοβαρή, για την ανανέωση στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, αλλά για τον κρατήσει η ομάδα δεν θα συζητάμε ο,τι και πέρσι. Δηλαδή αν αξίζει τα δύο εκατ. ευρώ που λαμβάνει, καθώς είχαν γίνει όλοι λογιστές για χάρη του, αλλά πόσα περισσότερα θέλει για να μείνει. Δε νομίζω να φύγει από τον Παναθηναϊκό για άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, μόνο για το ΝΒΑ θα το έκανε. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, οπότε δε νομίζω ότι τον έχει τόσο ανάγκη. Η Φενέρ που θα μπορούσε να ενδιαφερθεί, αλλά νομίζω ότι η φιλοσοφία του είναι αν δεν μείνει στον Παναθηναϊκό να πάει στο ΝΒΑ».

Πώς βλέπεις το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ;

«Ως παιχνίδι, στα χαρτιά δηλαδή, είναι αδιάφορο όσον αφορά τη βαθμολογία. Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να χάσει την πρωτιά , αλλά είναι σημαντικό για την  ψυχολογία και των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός θέλει το 3 στα 3 επί του Ολυμπιακού, ενώ οι Πειραιώτες δεν χάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν ήδη χάσει, δηλαδή την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Το παιχνίδι, βέβαια, γίνεται στο ΟΑΚΑ και για τον Ολυμπιακό έχει σημασία η εικόνα που θα έχει. Αν το παιχνίδι πάει προς τον Παναθηναϊκό, με ποιες συνθήκες θα πάει; Θεωρητικά και οι δύο μπορούν να κερδίσουν πολλά, αν και θεωρώ ότι λόγω ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα και λόγω των δύο νικών στο ΣΕΦ».

Ποια είναι η άποψή σου για την απόδοση του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα;

«Όπως και να το κάνουμε υπάρχει μια μικρή κάμψη στην απόδοση αυτό το διάστημα, λόγω της συσσωρευμένης κόπωσης από τα διαδοχικά παιχνίδια. Αλλά εναντίον της Ζαλγκίρις είχε μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που θεωρητικά θα μπορούσε να έχει από έναν τέτοιο ματς. Κυρίως λόγω του τρόπου που ήρθε η νίκη, καθώς δίνει ψυχολογική ανάσταση που βοηθήσει και στη σωματική κούραση που υπάρχει. Με νίκη με τέτοιον τρόπο, σίγουρα βηθάει πολύ».

Πώς βλέπεις τον Βασίλη Σπανούλη μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση;

«Θεωρώ ότι γίνεται υπερβολική κουβέντα για τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο μήνες χωρίς Σπανούλη, κάτι που ήταν μεγάλο πλήγμα και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανταποκρίθηκε στον καλύτερο βαθμό. Αλλά αυτή η μεγάλη σε διάρκεια απουσία του ανάγκασε τον Σφαιρόπουλο να ανακατέψει την τράπουλα και η επιστροφή του Σπανούλη οδήγησε σε νέο ανακάτεμά της. Είναι γεγονός όμως ότι όλοι τον φοβούνται και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το δεις από τις δημοσκοπήσεις στην Ευρωλίγκα, που όλοι οι αντίπαλοι παραδέχονται ότι είναι ο καλύτερος ηγέτης και ότι δεν θέλουν να είναι ο αντίπαλος που θα πάρει το τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι στη ροή των αγώνων ο Ολυμπιακός θα ενσωματώσει καλύτερα τον Σπανούλη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags