Facebook Pixel Φοβερές ατάκες για τον Πέιν, θα «τρελαθούν» οι Παναθηναϊκοί - Sportdog.gr
| 2018-02-05 13:30:00

Φοβερές ατάκες για τον Πέιν, θα «τρελαθούν» οι Παναθηναϊκοί - «Θα καρφώνει την μπάλα και μετά...»!

του Γιώργου Κτενά
Φοβερές ατάκες για τον Πέιν, θα «τρελαθούν» οι Παναθηναϊκοί - «Θα καρφώνει την μπάλα και μετά...»!

Ο Γιώργος Κούβαρης αποθεώνει τη νέα μεταγραφή του Εξάστερου. 

Ως τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη ομάδα χαρακτήρισε τον Άντριαν Πέιν σε ανάλυσή του στο sportdog.gr ο Γιώργος Κούβαρης, καθώς πρόκειται για αθλητικό ψηλό που μπορεί να αποτελέσει το κομμάτι του παζλ που έλειπε από τους Πράσινους για να φτάσουν στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Άριστος γνώστης του αμερικανικού μπάσκετ ο καλός συνάδελφος, αναφέρθηκε ακόμα στα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του Πέιν, αλλά και στις θέσεις που θα μπορούσε να παίξει και με ποιο δίδυμο.

Αναφέρθηκε στο scouting report του Αμερικανού, αλλά και στο γεγονός ότι περιμένει να τον λατρέψει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, καθώς έχει το πάθος του Θανάση Αντετοκούνμπο.

«Πάντα υπάρχει το ερώτημα με έναν παίκτη από την Αμερική, κατά πόσο μπορεί να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και, ειδικά, στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πολύ καλά τι παίκτη παίρνει, γιατί έψαχνε την περίπτωσή του για καιρό. Δεν προέκυψε την τελευταία στιγμή το όνομά του, δηλαδή, καθώς το δούλευαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Κούβαρη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον Αμερικανό άσο:

«Μπορεί να παίξει τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5. Είναι αυτό που θέλει ο Πασκουάλ, παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Σίγκλεντον και του Γκιστ. Έχει αθλητικά προσόντα και είναι από τους παίκτες που τον χαρακτηρίζει ότι βάζει το εγώ του κάτω από την ομάδα. Θα βουτήξει για όλες τις χαμένες μπάλες, θα πέσει στο παρκέ για να σώσει μια χαμένη μπαλιά κ.λπ. Τον βοηθάει πολύ και το γεγονός ότι έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών, περίπου 2,15 μέτρα, και είναι από τους παίκτες που θέλει ένας προπονητής στην ομάδα του. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ριμπάουντερ, που ξέρει πώς να παίρνει θέσεις μέσα στο παρκέ».

Φαίνεται ότι είναι αθλητικός παίκτης και έρχεται σε μια ομάδα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να «δέσει». Ποια είναι η άποψή σου;

«Πρόκειται για τον κατάλληλο παίκτη στην κατάλληλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι όντως αθλητική ομάδα και διαθέτει Αμερικανούς που θα τον βοηθήσουν να ταιριάξει πολύ στο ρόστερ. Θα βοηθήσει πολύ ειδικά στα ριμπάουντ, που δείχνει να πονάει πολύ φέτος ο Παναθηναϊκός. Όλοι οι αντίπαλοι σέντερ παίρνουν επιθετικά ριμπάουντ, καθαρίζουν εύκολα φάσεις κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού κ.λπ. Μπορεί να παίξει στη θέση 5 αυτός και ο Γκιστ στη θέση 4 ή στη θέση 4 ο Πέιν και ο Σίγκλεντον στη θέση 5. Αν χρειαστεί πολύ αθλητική ομάδα ο Πασκουάλ, θα μπορούσε να παίξει ο Σίγκλεντον στη θέση 3 και ο Γκιστ με τον Πέιν στις θέσεις 4 και 5. Με τον Πέιν ο Παναθηναϊκός φτιάχνει μια σούπερ αθλητική ομάδα».

Πώς είναι τα scouting report του;

«Για το ύψος του, γιατί 2.08, είναι από τους παίκτες που τελειώνουν τις φάσεις. Έχει πολύ καλό σουτ από μέση απόσταση. Όλα τα scouting report κάνουν λόγο για σταθερό σουτ από τα 5-6 μέτρα. Θα μπουρούσε να πει κανείς ότι η αδυναμία του είναι ότι δεν έχει low post παιχνίδι. Έχει γρήγορα πόδια και ταιριάζει απόλυτα στην άμυνα με τις αλλαγές που κάνει ο Πασκουάλ, αλλά χάνει τη συγκεντρωσή του στην άμυνα».

Είναι ο παίκτης που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό στο Final 4;

«Είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε από τον Παναθηναϊκό για να φτάσει στο Final 4. Είναι ο παίκτης, επίσης, που ενδεχομένως να λατρέψουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, γιατί το πάθος του θυμίζει εκείνο του Αντετοκούνμπο. Δηλαδή θα καρφώσει την μπάλα και μετά θα γυρίσει στην εξέδρα να πανηγυρίσει μαζί της! Είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ και κάλλιστα θα μπορούσε να παίζει εκεί. Άσχετα αν δεν το έκανε. Μένει να δούμε, βέβαια, κατά πόσο θα ταιριάξει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags