Facebook Pixel Παναθηναϊκός- Μπασκόνια 80-76
Μπάσκετ
| 2018-02-08 22:56:00

Το δημοψήφισμα… στέλνει τον ΠΑΟ Βελιγράδι! Μεγάλη νίκη με Μπασκόνια, γέμισε... Γιαννακό η εξέδρα

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Το δημοψήφισμα… στέλνει τον ΠΑΟ Βελιγράδι! Μεγάλη νίκη με Μπασκόνια, γέμισε... Γιαννακό η εξέδρα

Επικράτησαν με 80-76 οι Πράσινοι.

Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο ο κόσμος του έστειλε ξεκάθαρο «μήνυμα» για την κόντρα στης ομάδας με την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη με  80-76 επί της Μπασκόνια και ανέβασε το ρεκόρ του στον θεσμό στο 14-8.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο… Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Μπορεί ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού να μην μπόρεσε να βρεθεί στο ΟΑΚΑ εξαιτίας της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί, ωστόσο το γήπεδο… γέμισε με φιλάθλους που φορούσαν μάσκες με το πρόσωπό του!

Πλέον, οι εξελίξεις μεταφέρονται στο πολυσυζητημένο δημοψήφισμα της ερχόμενης εβδομάδας, με το οποίο ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα αποφασίσει εάν η ομάδα θα παραμείνει στην Ευρωλίγκα ή όχι!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στην αναμέτρηση και βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Οι Πράσινοι έμειναν πίσω με 7 (11-18) στο 7’, ωστόσο με ένα ξέσπασμα κατάφεραν να μειώσουν άμεσα και να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο όντες πίσω με 21-22. Η Μπασκόνια απάντησε με δικό της σερί 7-0 και προηγήθηκε ξανά με 21-28, όμως οι Πράσινοι αντέδρασαν εκ νέου και με επιμέρους σκορ 9-2 πέρασαν μπροστά με 31-30 στο 14’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός άρχισε να «χτίζει» διαφορά υπέρ του. Έφτασε να προηγηθεί με 15 πόντους (59-44) στο 25’, ενώ στο 28’ η διαφορά άγγιξε την μέγιστη τιμή της ανεβαίνοντας στο +18 (67-49).

Πάντως, η τελευταία περίοδος του αγώνα ανήκε στην Μπασκόνια, η οποία έκανε την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε και παραλίγο να κινδυνεύσει. Οι Βάσκοι κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά στους 4 στο 39’, όμως στο τελευταίο λεπτό ο Τζάνινγκ αστόχησε σε τρίποντο και η Μπασκόνια δεν κατάφερε να πλησιάσει περαιτέρω, με τους Πράσινους να επικρατούν τελικά με 80-76.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στα μέσα του αγώνα με συνεχόμενα τρίποντα και καλά ποσοστά ευστοχίας, το οποίο άνοιξε την υπέρ του διαφορά, η οποία τον βοήθησε να αντέξει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η Μπασκόνια έκανε την αντεπίθεσή της.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Ο Γκάμπριελ έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 15 πόντους και 4/7 τρίποντα, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Γκιστ (15π.), Παππά (12π.), Σίνγκλετον (10π.) και Καλάθη (7π. και 11 ασίστ).

Από την Μπασκόνια ξεχώρισαν οι Μπομπουά και Σενγκέλια με 15 πόντους έκαστος.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Οι έντονες αποδοκιμασίες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια του ύμνου της Ευρωλίγκας, καθώς και η αποχή των παικτών του Παναθηναϊκού, που κάθισαν στον πάγκο κατά την ανάκρουσή του.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την Μπασκόνια μένοντας άποντος με 0/6 σουτ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε δυναμικό «παρών» για ακόμα ένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Ειδικά η συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο, αποτέλεσε «συλλαλητήριο» κατά της διοργανώτριας αρχής με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (9 ριμπάουντ), Ρίβερς 7 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παππάς 12 (2), Ντένμον (0/4 σουτ), Γκιστ 15 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 15 (4/7 τρίποντα), Καλάθης 7 (2/8 σουτ, 3/4 βολές, 11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1).
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Βιλντόζα 8 (2), Τίμα 6, Βόιτμαν 11 (8 ριμπάουντ), Μαλμάνις, Χουέρτας (0/3 σουτ), Μπομπουά 15 (3), Τζάνινγκ 12 (4/5 τρίποντα), Νιόπ 2, Γκρέιντζερ (0/6 σουτ), Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 5 (1).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags