Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλες νίκες εκτός έδρας για Λαύριο και Φάρο! (ΦΩΤΟ)
| 2018-03-10 18:51:00

Μεγάλες νίκες εκτός έδρας για Λαύριο και Φάρο! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Μεγάλες νίκες εκτός έδρας για Λαύριο και Φάρο! (ΦΩΤΟ)

Ο ΓΣΛ Φάρος πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί των Τρικάλων (74-65), τα οποία... βύθισε ακόμα περισσότερο. Διπλό παραμονής για τους παίκτες του Σκουρτόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Σάφτενααρ - Παπαντωνίου.

Οι Λαρισαίοι ανέβηκαν στο 6-12 της βαθμολογίας της Stoiximan.gr Basket League και έκαναν... άλμα παραμονής με πρωταγωνιστές τους Ρόλαντ Σάφτενααρ (19π., 9ρ.) και Νώντα Παπαντωνίου (16π., 6ρ., 3ασ.). Από την άλλη, τα Τρίκαλα βρίσκονται στο 3-15 και πλέον καλούνται να ανέβουν ένα βουνό για να μείνουν στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ.

Τα Τρίκαλα ήταν πιο εύστοχα στο ξεκίνημα της κρίσιμης αναμέτρησης και στο 6' είχαν double score (16-8). Όμως, με πρωταγωνιστή τον Ρόλαντ Σάφτενααρ, που είχε 10π. στο 10', ο ΓΣΛ Φάρος μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (23-20). Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Λάρισας έπαιξε σκληρή άμυνα και με ένα επιμέρους 2-15 το σκηνικό άλλαξε για τα καλά, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να παίρνουν διψήφια διαφορά (25-35 στο 14'). Το τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου λίγο πριν από το ημίχρονο ήταν το... κερασάκι στην τούρτα του πρώτου μέρους για τους φιλοξενούμενους (36-48 στο 20'), με τον Σάφτενααρ να έχει 17π. στο ίδιο σημείο και τον Νώντα Παπαντωνίου να δίνει λύσεις με σκοράρισμα και ριμπάουντ.

Στην επανάληψη το σύνολο του Φώτη Τακιανού πήρε σκορ από τους Τάλτον - Μόρις και Σλαφτσάκη, αλλά ο ΓΣΛ Φάρος συνέχισε να έχει το προβάδισμα (45-49 στο 25' και 54-64 στο 30'). Ένα 6-0 των Τρικάλων έβαλε... φωτιά στην αναμέτρηση (60-64 στο 35'), αλλά ο Βασίλης Μουράτος με ένα σημαντικό τρίποντο έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους (60-67 στο 36'). Περίπου δύο λεπτά αργότερα, ο Παπαντωνίου έβαλε ακόμα ένα μεγάλο σουτ τριών πόντων και «σφράγισε» το διπλό για την ομάδα του (62-70 στο 38'). Το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 65-74.

 

Τα Δεκάλεπτα: 23-20, 36-48, 54-64, 65-74.

Ο MVP: Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ. Μεγάλη εμφάνιση του Ολλανδού σέντερ, που «άγγιξε» το double double με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Ο Σκληρός: Ο Νώντας Παπαντωνίου. Ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση του Έλληνα πλέι μέικερ, που είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Μάλιστα, έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο στο φινάλε που «κλείδωσε» το διπλό του ΓΣΛ Φάρου. «Μελανό σημείο» στη στατιστική του τα 5 λάθη του σε 33'.

Ο Πεσμένος: Ο Ντι Τζέι Φένερ. Λίγα πράγματα από τον γκαρντ των φιλοξενούμενων, που σε 10' στο παρκέ δεν ξεχώρισε.

Η Στιγμή: Τα τρίποντα του Βασίλη Μουράτου και του Νώντα Παπαντωνίου στα τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι δύο γκαρντ του ΓΣΛ Φάρου ευστόχησαν σε διαδοχικές... βόμβες και έδωσαν το διπλό στην ομάδα τους.

Η Γκέλα: Το δεύτερο δεκάλεπτο των Τρικάλων. Οι γηπεδούχοι ήταν καλοί στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν στην άμυνα, πήραν κακές επιλογές στην επίθεση και το επιμέρους 13-28 του δεύτερου δεκαλέπτου διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Η Εξέδρα: Είχε κόσμο στο κλειστό των Τρικάλων, όμως η ομάδα του Φώτη Τακιανού δεν κατάφερε να πάρει τον... τελικό παραμονής. 

 

Διπλό με υπογραφή Λαμπ και Μέιερ το Λαύριο!

Με τους Τόνι Μέιερ - Ντόρον Λαμπ να πρωταγωνιστούν και τον Μακένζι Μουρ να κάνει τα... δικά του, το Λαύριο επικράτησε του Κολοσσού με 77-71 και έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από την Ρόδο!

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που εξελίχθηκε σε... θρίλερ στα τελευταία λεπτά, το Λαύριο φάνηκε πιο ψύχραιμο στα κρίσιμα σημεία και επικράτησε του Κολοσσού με 77-71, προσθέτοντας ένα σημαντικό διπλό στην εξαιρετική πορεία του στη φετινή Stoiximan.gr Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη στηρίχθηκε στους Τόνι Μέιερ (20 πόντοι με 4/6 τρίποντα) και Ντορόν Λαμπ (18 πόντοι), ενώ ο Μακένζι Μουρ μέτρησε ακόμα μία... πληθωρική εμφάνιση (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα). Στο 12-6 πλέον το Λαύριο, έπεσε στο 9-9 η ομάδα της Ρόδου.

O Κολοσσός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κράτησε το Λαύριο στους 10 πόντους στη πρώτη περίοδο, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν στο +8 (18-10).

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το Λαύριο ανέβασε «στροφές» και βρήκε ρυθμό, με τον Μακένζι Μουρ να πρωταγωνιστεί. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έτρεξε ένα επιμέρους 20-18 και μείωσε στους έξι (36-30) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι είχε ισορροπήσει και αυτό φάνηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες έβρισκαν καλάθια και συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο και να μειώσουν στους τέσσερις (52-48) στο 30ο λεπτό.

Ο Κολοσσός ανέβηκε στο +5 (60-55) στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, όμως ένα γρήγορο 10-0 του Λαυρίου έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (60-65) στο 35ο λεπτό. Η ομάδα της Ρόδου επανήλθε πάλι και μείωσε στον πόντο (67-68, 38'), με τους Λαμπ και Μουρ να φέρνουν εκ νέου το Λαύριο σε μία απόσταση... ασφαλείας και στο +6 (73-67, 39'). Μετά από εκατέρωθεν βολές, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμά τους και έφτασαν στη νίκη με το τελικό 77-71.

Δεκάλεπτα: 18-10, 36-30, 52-48, 71-77 Ο MVP: Ο Τόνι Μέιερ σταμάτησε στους 20 πόντους και... κουβάλησε επιθετικά του Λαύριο όταν η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έκανε την αντεπίθεση της.

Ο Σκληρός: Ο Ντορόν Λαμπ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση (18 πόντοι), ενώ πολύ καλός ήταν για ακόμα μία φορά και ο Μακένζι Μουρ, με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Πεσμένος: Ο Τι Τζέι Μπρέι δεν έπιασε τα κλασικά αγωνιστικά του στάνταρ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει σημαντικά τον Κολοσσό.

Ο Αόρατος: Ο Δημήτρης Σταμάτης πέρασε εντελώς απαρατήρητος στα 11:29" που πάτησε στο παρκέ.

Η Στιγμή: Το Λαύριο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο (29-19 επιμέρους) και έφτασε σε μία νίκη που είχε και... ανατροπή!

Η Γκέλα: Ο Κολοσσός είχε κακή αμυντική λειτουργία από το 30ο λεπτό και έπειτα, κάτι που του στέρησε την μικρή διαφορά που είχε «χτίσει» από την αρχή της αναμέτρησης.

Η Εξέδρα: Οι φίλαθλοι του Κολοσσού στήριξαν την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Ρόδου.


Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags