Facebook Pixel Sportdog.gr | ΑΕΚάρα από... ατσάλι - «Έλιωσε» τη Στρασμπούρ με ανατροπή και πάει Γαλλία για την πρόκριση!
Μπάσκετ
| 2018-03-28 21:19:00

ΑΕΚάρα από... ατσάλι - «Έλιωσε» τη Στρασμπούρ με ανατροπή και πάει Γαλλία για την πρόκριση!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
ΑΕΚάρα από... ατσάλι - «Έλιωσε» τη Στρασμπούρ με ανατροπή και πάει Γαλλία για την πρόκριση!

Μεγάλη νίκη (78-69) και ισχυρό προβάδισμα για την Ενωση!

Παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα και πέταξε προβάδισμα 13 πόντων, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα, γύρισε το παιχνίδι όταν έμεινε πίσω στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μεγάλη νίκη με  επί της Στρασμπούρ με 78-69.

Η Ένωση, που είχε τη «θερμή» συμπαράσταση 11.000 φίλων της στο «καυτό» ΟΑΚΑ εξασφάλισε προβάδισμα 9 πόντων, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί στη Γαλλία για να προκριθεί στα ημιτελικά του Champions League!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  H AΕΚ μπήκε στην αναμέτρηση πολύ δυνατά. Με τον Χάρις να ξεκινά «ζεστός» στην επίθεση, αλλά κυρίως τους παίκτες της να παίζουν φανταστική άμυνα, η Ένωση πήρε γρήγορα προβάδισμα με 14-2 (6’). Οι Γάλλοι άρχισαν να «ξυπνούν» και να μειώνουν τη διαφορά με όπλο την υπεροχή τους στα ριμπάουντ, ωστόσο η ΑΕΚ βρήκε λύσεις από τη γραμμή του τριπόντου με πρωταγωνιστές τον Σάκοτα και τον Χάρις. Η Ένωση όχι απλά επανέφερε την υπέρ της διαφορά σε διψήφια επίπεδα, αλλά πήρε και το μεγαλύτερο προβάδισμά της στο παιχνίδι (28-15 στο 12’). Η ΑΕΚ κράτησε στα μέτρα της τον ρυθμό του αγώνα, δεν άφησε τη Στρασμπούρ να πλησιάσει πολύ στο σκορ και ολοκλήρωσε το ημίχρονο ούσα μπροστά με 41-33.

To δεύτερο μέρος άρχισε με διαφορετικό τρόπο, αφού η Στρασμπούρ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης, προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 26’ (46-47), ενώ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα 5 πόντων (52-57) στο 29’. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ… πήρε μπρος! Παίζοντας καταπληκτική άμυνα η ομάδα του Σάκοτα μπλόκαρε του Γάλλους, οι οποίοι σημείωσαν μόλις 12 πόντους σε ολόκληρη την τελευταία περίοδο. Αντίστοιχα, η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Βασιλόπουλου και με τους Πάντερ και Ξανθόπουλο να βάζουν τη σφραγίδα τους στο επιθετικό κομμάτι, πήρε μεγάλη νίκη με 78-69!

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή άμυνα που έπαιξε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, η ψυχραιμία της όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και οι… άσσοι από το μανίκι, που έβγαλε ο Ντράγκαν Σάκοτα, με την καθοριστική παρουσία του Βασιλόπουλου και του Ξανθόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Ο Πάντερ πέτυχε 15 πόντους, με τους Χάρις και Σάκοτα να τον ακολουθούν με 12. Ο Βασιλόπουλος 9 πόντους στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, ο Ξανθόπουλος έμεινε στους 2, αλλά μοίρασε 4 ασίστ, ενώ ο Λαρεντζάκης και ο Τζέιμς έβγαλαν τρομερη ενέργεια παίζοντας καθοριστικές άμυνες.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η σπουδαία αντίδραση της ΑΕΚ, όταν έμεινε πίσω στο σκορ. Η Ένωση είχε μεγάλο ψυχολογικό μειονέκτημα από το γεγονός ότι έχασε το υπέρ της προβάδισμα, αλλά «απάντησε» με αποστομωτικό τρόπο και επιμέρους σκορ 26-12 στα τελευταία λεπτά του αγώνα!

Η ΕΞΕΔΡΑ: Περίπου 11.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στήριξαν την ομάδα τους δημιουργώντας φανταστική ατμόσφαιρα.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Σάκοτα): Πάντερ 15 (2), Τζέιμς 6, Γκριν 8, Χάρις 12 (2), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 12 (2), Βασιλόπουλος 9 (2), Λαρεντζάκης 4, Μαυροειδής 5, Χάντερ 5

Στρασμπούρ (Κολέ): Ινγκλις 6, Μποστ 9 (2), Ραντολφ 12 (2), Ραιτ 15, Ατκιν 4, Λαμπεϊρι 15 (1), Λόγκαν 7 (1), Μπίλαν 1

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags