Facebook Pixel Sportdog.gr | Όλα τα σενάρια για ΠΑΟ και Ολυμπιακό! Μπορούν μέχρι και τρίτη θέση οι Πράσινοι
Μπάσκετ
| 2018-04-06 00:09:00

Όλα τα σενάρια για ΠΑΟ και Ολυμπιακό! Μπορούν μέχρι και τρίτη θέση οι Πράσινοι

Sportdog Team
Όλα τα σενάρια για ΠΑΟ και Ολυμπιακό! Μπορούν μέχρι και τρίτη θέση οι Πράσινοι

Όλα θα κριθούν σε Πειραιά και Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα ματς θρίλερ νίκησε στο Μιλάνο στην παράταση με 96-95 και ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 19-11, όπως ακριβώς και πέρυσι, μόνο που ακόμα δεν γνωρίζει αν θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας, που είχε την περσινή χρονιά.

Οι Πράσινοι, που μπορούν πλέον να τερματίσουν από πέμπτοι μέχρι και τρίτοι, για να μπουν στην τετράδα περιμένουν την Παρασκευή δώρο ή δώρα από το Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις και το Ρεάλ – Μπάμπεργκ.

Το σενάριο για την 3η θέση:

Για να τερματίσει τρίτος ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να χάσει ο Ολυμπιακός από την Ζαλγκίρις και η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπάμπεργκ. Έτσι θα υπάρχει ισοβαθμία «αιωνίων» στο 19-11 και ισοβαθμία Ρεάλ-Ζάλγκιρις στο 18-12. Σε αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Λιθουανούς και ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ, επίσης με πλεονέκτημα έδρας.

Το σενάριο για την 4η θέση:

Για να τερματίσει τέταρτος ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να χάσει από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ και η Ρεάλ να νικήσει στην Μπάμπεργκ. Έτσι θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία, όπου οι «πράσινοι» είναι 4οι και θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τους Μαδριλένους.

Μπορεί βέβαια ο Παναθηναϊκός να είναι τέταρτος, αν νικήσει ο Ολυμπιακός, αλλά χάσει η Ρεάλ εντός έδρας από την Μπάμπεργ. Τότε οι Πειραιώτες θα είναι τρίτοι, οι Πράσινοι τέταρτοι και η Ρεάλ πέμπτη.

Το σενάριο για την πέμπτη θέση:

Το χειρότερο, αλλά και πιο πιθανό σενάριο, είναι αυτό της πέμπτης θέσης. Για να τερματίσει πέμπτος θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει την Ζάλγκιρις και η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπάμπεργκ εντός έδρας. Τότε οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ και ο Ολυμπιακός με πλεονέκτημα τους Λιθουανούς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags