Facebook Pixel Sportdog.gr | Ντερμπάρα και νίκη για Βαλένθια στο φινάλε της σεζόν
Μπάσκετ
| 2018-04-06 23:29:00

Ντερμπάρα και νίκη για Βαλένθια στο φινάλε της σεζόν

Sportdog Team
Ντερμπάρα και νίκη για Βαλένθια στο φινάλε της σεζόν

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και με την... βοήθεια του Σαμ Βαν Ρόσομ στο τέλος, η Βαλένθια επικράτησε της Μακάμπι με 87-84 και έκλεισε με θετικό τρόπο την παρουσία της στην Euroleague.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Βαλένθια είχε το μεγαλύτερο... κίνητρο και επικράτησε με άνεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ (87-84), κλείνοντας με θετικό τρόπο την σεζόν στην Euroleague. Οι «Νυχτερίδες», που είχαν σε καλή μέρα τους Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Έρικ Γκριν (12 πόντοι), τερμάτισαν με ρεκόρ 12-18, ενώ η Μακάμπι, από την οποία πάλεψε ο Νόρις Κόουλ (22 πόντοι, 5 ασίστ), ολοκλήρωσε την σεζόν με 13 νίκες και 17 ήττες.

Σε ρυθμούς... Βαλένθια κύλησε το πρώτο ημίχρονο. Η ισπανική ομάδα είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (15/19 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 4/5 βολές) και κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και πολύ καλό πρόσωπο στην άμυνα. Έτσι, με... μπροστάρη τον Έρικ Γκριν, η Βαλένθια προηγήθηκε με 24-18 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ το ημίχρονο βρήκε τους Ισπανούς στο +13 (52-39).

Το τρίτο δεκάλεπτο κύλησε σε εντελώς διαφορετικό μοτίβο. Η Μακάμπι ανέβασε αισθητά την απόδοσή της και βρήκε λύσεις προς το καλάθι της Βαλένθια, καταφέρνοντας παράλληλα να... δυναμώσει την άμυνά της. Η ομάδα του Ισραήλ έτρεξε ένα επιμέρους 18-9 και μείωσε στους 4 πόντους στο 30ο λεπτό (61-57), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε ένα... μικρό ντέρμπι, καθώς οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ. Η Μακάμπι προσπαθούσε για την ανατροπή, ωστόσο η Βαλένθια έβρισκε συνεχώς τις κατάλληλες... απαντήσεις. Οι «Νυχτερίδες»... καθάρισαν τελικά το παιχνίδι (87-84) με βολές του Σαμ Βαν Ρόσομ στο τέλος και έκλεισαν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ώρα που η Μακάμπι ολοκλήρωσε την Regular Season με ήττα.

Δεκάλεπτα: 24-18, 52-39, 61-57, 87-84



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags