Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι να κάνει ένας Σπανούλης; Χαστούκι από τη Ζαλγκίρις ο κουρασμένος Ολυμπιακός και... 0-1
Μπάσκετ
| 2018-04-18 23:24:00

Τι να κάνει ένας Σπανούλης; Χαστούκι από τη Ζαλγκίρις ο κουρασμένος Ολυμπιακός και... 0-1

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τι να κάνει ένας Σπανούλης; Χαστούκι από τη Ζαλγκίρις ο κουρασμένος Ολυμπιακός και... 0-1

Ο Kill Bill προσπάθησε, έβαλε τρίποντα, αλλά ήρθε η ήττα με 87-78.

Παρά τη μεγάλη εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ζαλγκίρις. Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στην παράταση από τους Λιθουανούς με 87-78 και έμειναν πίσω με 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Πλέον, ο Ολυμπιακός κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι, την Παρασκευή στο ΣΕΦ, το οποίο είναι κομβική σημασίας για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά, καθώς πήρε άμεσα τα ηνία της αναμέτρησης. Με όπλο την καλή τους άμυνα και τους Σπανούλη, Παπαπέτρου να δίνουν τον τόνο στην επίθεση οι Ερυθρόλευκοι πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα (18-8 στο 7’), με αποκορύφωμα το +15 (23-8) στο 9’.

Ο τεχνικός των Λιθουανών, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, πήρε απανωτά τάιμ-άουτ και οι φωνές του έπιασαν τόπο, αφού οι παίκτες της Ζαλγκίρις «ξύπνησαν» και αντεπιτέθηκαν. Οι Λιθουανοί «μπλόκαραν» τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού και άρχισαν να «ροκανίζουν» σιγά σιγά τη διαφορά. Η Ζαλγκίρις μείωσε σε 31-24 στο 16’ και εν συνεχεία έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 8-1, επιτυγχάνοντας την ισοφάριση στο 20’ (32-32). Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σπανούλη έδωσαν στον Ολυμπιακό αέρα έξι πόντων (38-32) στο ημίχρονο.

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού κάθε φορά που ο Ολυμπιακός επιχειρούσε να ξεφύγει στο σκορ, η Ζαλγκίρις απαντούσε με δικά της σερί και πλησίαζε. Οι Λιθουανοί ισοφάρισαν 46-46 στο 26’, όμως ένα δύο τρίποντα από Μάντζαρη και Σπανούλη και ένα δίποντο του Πρίντεζη επανέφεραν το +8 (54-46) για τον Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά, η Ζαλγκίρις όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά μείωσε και μάλιστα κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά (56-57) στο 31’.

Η τέταρτη περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Ο Παπαπέτρου με κρίσιμο σουτ έδωσε αέρα τριών πόντων στον Ολυμπιακό (69-66) στο 39’, με την Ζαλγκίρις να ισοφαρίζει με καλάθι του Ντέιβις και 1/2 βολές του Ουλανόβας. Οι Λιθουανοί πήραν προβάδισμα στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Μιλάκνις, αλλά στο κρίσιμο σημείο «μίλησε» ο Βασίλης Σπανούλης που με δικό του τρίποντο  ισοφάρισε σε 72-72! Στην τελευταία επίθεση, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν συγκράτησε την μπάλα, ο Μάντζαρης αστόχησε σε πολύ δύσκολο τρίποντο και το παιχνίδι πήγε στην παράταση!

Εκεί ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κουρασμένος και χωρίς επιθετικές λύσεις. Η Ζαλγκίρις πέτυχε δύο σπουδαία τρίποντα με Μιλάκνις και Ουλανόβας και έφυγε νικήτρια από το ΣΕΦ με 87-78.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιατί πέραν του συγκλονιστικού Βασίλη Σπανούλη, δεν βοήθησε κανείς άλλος στα κρίσιμα σημεία, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή η απουσία του Παπανικολάου. Σα να μην έφτανε αυτό, οι Στρέλνιεκς και Τιλί έδειχναν να μην πατούν καλά από τους πρόσφατους τραυματισμούς τους και ο Μιλουτίνοφ χτύπησε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξε ελάχιστα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Αρτούρας Μιλάκνις «καθάρισε» τον Ολυμπιακό με 16 πόντους και πολύ μεγάλα σουτ στο φινάλε και στην παράταση, ενώ οι Ντέιβις και Πάνγκος ήτνα καθοριστικοί προσθέτοντας 21 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο Σπανούλης ήταν φανταστικός με 25 πόντους και 9 ασίστ, αλλά η σπουδαία εμφάνισή του δεν ήταν αρκετή.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Τζαμέλ ΜακΛιν δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό, που περίμενε πολλά από αυτόν, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μιλουτίνοφ. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6 πόντους, ενώ έκανε κι ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ, που χάρισε εύκολους πόντους στη Ζαλγκίρις στα τελευταία λεπτά.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Το ΣΕΦ ήταν «καυτό», με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6 (6 ριμπάουντ), Μπράουν, Παπαπέτρου 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 25 (5/12 τρίποντα, 9 ασίστ, 6 λάθη), Μιλουτίνοβ 7, Στρέλνιεκς, Τιλί 3 (1), Πρίντεζης 12 (5 ριμπάουντ), Μάντζαρης 9 (2), Ρόμπερτς 5, Τόμπσον.

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 21 (8 ριμπάουντ), Πάνγκος 20 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Τουπάν, Ούντριχ 4, Γιανκούνας 4 (7 ριμπάουντ), Μιλάκνις 16 (4/10 τρίποντα), Μίτσιτς 7 (5 ριμπάουντ), Ουάιτ 8 (2), Καβαλιάουσκας, Ουλανόβας 5 (1).

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 19/38 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 13/21 βολές, 23-11 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 15 λάθη, 3 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Ζαλγκίρις: 19/48 δίποντα, 10/22 τρίποντα, 19/24 βολές, 24-13 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 7 λάθη, 8 τάπες.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags