Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ποιος Λάσο; Γιατί έχασε ο ΠΑΟ - Θα το έπαιρνε ο... τρελός» - Ατάκα-φωτιά: «Άφησαν να τον δείρουν»!
Μπάσκετ
| 2018-04-20 12:45:00

«Ποιος Λάσο; Γιατί έχασε ο ΠΑΟ - Θα το έπαιρνε ο... τρελός» - Ατάκα-φωτιά: «Άφησαν να τον δείρουν»!

του Δημήτρη Σκούφου
«Ποιος Λάσο; Γιατί έχασε ο ΠΑΟ - Θα το έπαιρνε ο... τρελός» - Ατάκα-φωτιά: «Άφησαν να τον δείρουν»!

Ο Δημήτρης Κοντός στο sportdog.gr για το Game 2 στο ΟΑΚΑ.

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός έχασε λόγω του ότι οι έμπειροι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης πήραν πάνω τους την ομάδα και όχι λόγω κάποιου πλάνου του Πάμπλο Λάσο, εξέφρασε στο sportdog.gr ο Δημήτρης Κοντός.

Ο «πράσινος» ρεπόρτερ τόνισε πως η διαιτησία έπαιξε τον ρόλο της στο Game 2, καθώς άφησε τους φιλοξενούμενους να «δείρουν» περισσότερο, ενώ επεσήμανε ότι οι «πράσινοι» θα μπορούσαν ακόμα κι έτσι να είχαν πάρει το ματς, αν ο… τρελός Μάικ Τζέιμς είχε πάρει περισσότερες ατομικές πρωτοβουλίες.

Όσο για τα ματς στη Μαδρίτη, ο Δημήτρης Κοντός δεν έχει «ξεγραμμένο» τον Παναθηναϊκό και πιστεύει πως μπορεί με τη σειρά του να κάνει το break. Διαβάστε παρακάτω το γιατί…  

Τι συνέβη στις δύο ομάδες και είδαμε ένα τελείως διαφορετικό ματς στο Game 2; Ποιο ήταν το σχέδιο του Πάμπλο Λάσο και πού την πάτησε ο Τσάβι Πασκουάλ;

«Δεν είναι θέμα ότι την πάτησε. Μετά το πρώτο ματς που κέρδισε κατά κράτος ο Παναθηναϊκός, μια μεγάλη ομάδα όπως η Ρεάλ δεν ήταν δυνατόν να μην αντιδράσει. Δεν είχε να κάνει με το πλάνο του Λάσο, αλλά με τον εγωισμό και τη θέληση των παικτών της Ρεάλ μετά την ήττα στα όρια του διασυρμού στο πρώτο παιχνίδι. Αντέδρασαν με πείσμα και αυτοπεποίθηση οι πιο παλιές σειρές της ομάδας, ο 38χρονος Ρέγες και ο 35άρης Κάρολ. Ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να τραβήξουν το κάρο, καθώς ο Ντόντσιτς έδειξε άπειρος να διαχειριστεί την κατάσταση σε εκτός έδρας ματς. Έτσι, λοιπόν, ήταν περισσότερο θέμα θέλησης και εγωισμού της Ρεάλ, παρά θέμα πλάνου. Τους πήγε το παιχνίδι, έβαλαν μεγάλη πίεση στον Παναθηναϊκό, που δεν μπορούσε να έχει μια καλή εμφάνιση για τα δικά του δεδομένα μέσα στο ΟΑΚΑ».

«Θα το είχε πάρει ο "τρελός" Τζέιμς»

Αν θέλαμε να «κατηγορήσουμε» κάποιους παίκτες του ΠΑΟ ότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και «ευθύνονται» για την ήττα ποιους θα λέγαμε; Εκτός παιχνιδιού, για παράδειγμα, ήταν ο Τζέιμς Γκιστ. Αν ο Αμερικανός ήταν σε καλύτερη κατάσταση, δε θα είχε άλλη τύχη το Τριφύλλι;

«Ο Γκιστ ήταν πολύ κουρασμένος, είχε μεγάλη κόπωση από το πρώτο ματς. Ο Καλάθης αντιμετωπίστηκε πολύ σωστά, στα όρια της ασφυξίας από τη Ρεάλ. Ουσιαστικά ο Τζέιμς έπαιξε για αρκετή ώρα στον "άσσο" και σε κάποια σημεία ίσως έπρεπε να βγάλει περισσότερο την "τρέλα" και λιγότερο έναν αλτρουισμό που επέλεξε σε καίρια σημεία του αγώνα. Ο "τρελός" Τζέιμς στο χθεσινό μπορεί να το είχε πάρει».

Τι περιμένεις στο Game 3; Τι πρέπει να αλλάξει ο Τσάβι Πασκουάλ για να «σπάσει» την έδρα; Ο Παναθηναϊκός έχει να κερδίσει 5 χρόνια μέσα στη Μαδρίτη, μπορεί να το κάνει φέτος;

«Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι με το μέρος της Ρεάλ. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα ψάξει αντίδραση ανάλογη με αυτή της Ρεάλ στην Αθήνα ώστε να απαντήσει στο break. Το κομμάτι της πνευματικής διαχείρισης είναι πολύ σημαντικό, καθώς η Ρεάλ όταν βρει ρυθμό "σκοτώνει" οποιοδήποτε αντίπαλο, όπως έκανε στο ΟΑΚΑ. Αν ο Παναθηναϊκός είναι για 40 λεπτά συγκεντρωμένος, τότε μπορεί να κερδίσει στη Μαδρίτη. Εξάλλου είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των play offs».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Εξάστερος έβγαλε... φόβο στο παιχνίδι του και σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας «παραδόθηκε» στην επιθετική ποιότητα της Ρεάλ; Θεωρείς ότι όντως «τρόμαξαν» στα δύσκολα οι παίκτες του Παναθηναϊκού;

«Όχι δε νομίζω ότι "τρόμαξε" κανείς, απλά έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα, που ίσως έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από τον Παναθηναϊκό και έχει παίκτες που μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο. Χθες ο Παναθηναϊκός έβαλε 82 πόντους σε ένα ματς που ήταν κακός και έχασε καθαρά λόγω του προβλήματος στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Η Ρεάλ για τα δεδομένα της άγγιξε το τέλειο παιχνίδι, λόγω και των απουσιών της. Είχε 55% στο τρίποντο, σωστή κυκλοφορία της μπάλας, ήταν καλύτερη και κέρδισε. Είναι ξεκάθαρο».

«"Έδειρε" πολύ περισσότερο»

Οι «πράσινοι» εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι. Πιστεύεις ότι έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και επηρεάστηκε το αποτέλεσμα; Πώς περιμένεις να σφυρίξουν οι διαιτητές στα επόμενα ματς; Όλος αυτός ο ντόρος που έχει προκληθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θεωρείς ότι έχει κάνει καλό ή κακό μέχρι τώρα στην ομάδα;

«Δεν μπορεί να κερδίζει τη μία με 30 πόντους και επειδή χάνει την Πέμπτη να τον επηρεάζει όλο αυτό, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από τα εκ διαμέτρου αντίθετα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει καμία επιρροή στους παίκτες στα αγωνιστικά, όταν από το τέλειο πάνε στο άσχημο. Όσο για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα, αυτές είναι τεταμένες και θα είναι για καιρό ακόμα, καθώς η διοργανώτρια δεν δείχνει διάθεση να σταματήσει το κυνήγι.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός δικαιούται να φωνάζει για τα κριτήρια, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον τρόπο που σφύριξαν οι διαιτητές, κάτι που φαίνεται και από τη διαφορά στα φάουλ. Πολλοί θα πουν ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε το επιθετικό ριμπάουντ της Ρεάλ, όμως της επετράπη να "δείρει" πολύ περισσότερο. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να κοιτάξει περισσότερο τη διαιτησία. Το θέμα με τον κακό ήρωα του παραμυθιού, Μπερτομέου, είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση και όχι τους παίκτες και τους προπονητές».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags