Facebook Pixel Sportdog.gr | Εφτάψυχος και μάγκας! Ο… μισός Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις και «βλέπει» Βελιγράδι
Μπάσκετ
| 2018-04-20 23:26:00

Εφτάψυχος και μάγκας! Ο… μισός Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις και «βλέπει» Βελιγράδι

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Εφτάψυχος και μάγκας! Ο… μισός Ολυμπιακός νίκησε τη Ζαλγκίρις και «βλέπει» Βελιγράδι

Κατάθεση ψυχής και μεγάλη νίκη με 79-68!

Παρά την απουσία του Μιλουτίνοφ και το γεγονός ότι τρεις ακόμα παίκτες του αγωνίστηκαν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο, ο ψυχωμένος Ολυμπιακός τα έδωσε όλα, έπαιξε άμυνα του… θανάτου και πήρε νίκη αποφασιστικής σημασίας με 79-68 επί της Ζαλγκίρις!

Οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των πλέι οφ, η οποία μεταφέρεται πλέον στη Λιθουανία αρχής γενομένη από την Τρίτη 24/4, και ψάχνουν τουλάχιστον ένα «διπλό» για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για την πρόκριση στο Final Four.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟY:  Το παιχνίδι είχε από την αρχή μεγάλη ένταση, με χαμηλό ρυθμό και τις άμυνες να κυριαρχούν. Η Ζαλγκίρις έκανε καλύτερο ξεκίνημα παίρνοντας προβάδισμα με 9-4 στο 3’, όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε άμεσα και πέρασε μπροστά  με 14-13 στο 8’. Οι Ερυθρόλευκοι «σκλήρυναν» την άμυνά τους και περιόρισαν αισθητά τα ατού των Λιθουανών. Παράλληλα, με τον ΜακΛιν να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και τους Σπανούλη, Στρέλνιεκς να βρίσκουν ρυθμό, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου άρχισε να παίρνει διαφορά φτάνοτας σε διψήφια επίπεδα (28-18) στο 14’. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι και στο +13 (41-28), όμως η Ζαλγκίρις απάντησε με 4 συνεχόμενους πόντους, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 41-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λιθουανοί βρήκαν ρυθμό και αντέδρασαν, ενώ ο Ολυμπιακός μπλοκαρίστηκε στην επίθεση, με χαρακτηριστικότερο στοιχείο τους μόλις 13 πόντους, που σκόραραν σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο του αγώνα. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-4 μειώνοντας σε 45-42. Η απάντηση των Ερυθρολεύκων ήρθε με τρίποντο του Μάντζαρη, όμως ένα νέο ξέσπασμα της Ζαλγκίρις έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία (50-50) στο 26’, η οποία παρέμεινε μέχρι και τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (54-54).

Ο Ολυμπιακός μπήκε ιδανικά στην τελευταία περίοδο και με σερί 9-0 χάρη σε τρία τρίποντα από Μάντζαρη, Παπανικολάου και Πρίντεζη και πέρασε μπροστά με 63-54. Στα κρίσιμα σημεία οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν άμυνα ανάλογη με αυτή του πρώτου ημιχρόνου και ξέφυγαν στο σκορ, με τη Ζαλγκίρις να μην μπορεί να τους ακολουθήσει. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13 (68-55) στο 37’, οι Λιθουανοί έκαναν την τελευταία προσπάθεια να γυρίσουν το ματς και με συνεχόμενα καλάθια μείωσαν σε 74-68. Ωστόσο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 5 σερί πόντους «καθάρισε» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε τη νίκη με 79-68!

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η καταπληκτική άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, με τους τραυματίες (Παπανικολάου, Στρέλνιεκς και Μπόγρη) να κάνουν ηρωική εμφάνιση, τη στιγμή που ο ΜακΛιν κουβάλησε την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι. Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι περιόρισαν εντελώς σημαντικά ατού των Λιθουανών, όπως ο Μιλάκνις και ο Γιανκούνας, ενώ κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ (34-26).

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και με την εμφάνισή του έκανε την απουσία του Μιλουτίνοφ να μη φανεί. Ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το ματς με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα κλέψιμο!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ακόμα και οι τραυματίες του Ολυμπιακού πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις. Στρέλνιεκς και Παπανικολάου έπαιξαν με ένεση, όμως αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για τους Ερυθρολεύκους, ενώ ο Μπόγρης αγωνίστηκε με ρήξη μηνίσκου, αλλά βοήθησε την ομάδα του με σκληρή άμυνα και ριμπάουντ!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν απογοητευτικός, καθώς τελείωσε το παιχνίδι χωρίς πόντο σε 23 λεπτά!

Η ΕΞΕΔΡΑ: Το sold-out είχε ανακοινωθεί ήδη δύο ημέρες νωρίτερα, με τους φίλους του Ολυμπιακού να γεμίζουν το ΣΕΦ και να δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα, στηρίζοντας την ομάδα τους.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 21 (8/12 δίποντα), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Γουίλτζερ.

Ζάλγκιρις (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20 (7/10 δίποντα), Πάνγκος 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ, Γιανκούνας, Μασιούλις, Μιλάκνις 11 (3), Μίτσιτς 13 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7 (7 ριμπάουντ), Ουλανόβας.
 

Ομαδικά στατιστικά - Ολυμπιακός: 16/37 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 17/24 βολές, 23-11 ριμπάουντ, 17 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 τάπα. 

Ομαδικά στατιστικά - Ζάλγκιρις: 21/38 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 11/16 βολές, 24-2 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 5 κλεψίματα, 15 λάθη, 2 τάπες. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags