Facebook Pixel Sportdog.gr | Η «αυτοκτονία του αιώνα»! Ο Κόροιβος έχασε από τα αδιάφορα Τρίκαλα, έπεσε και έσωσε τον Πανιώνιο
| 2018-05-13 19:02:00

Η «αυτοκτονία του αιώνα»! Ο Κόροιβος έχασε από τα αδιάφορα Τρίκαλα, έπεσε και έσωσε τον Πανιώνιο

Sportdog Team
Η «αυτοκτονία του αιώνα»! Ο Κόροιβος έχασε από τα αδιάφορα Τρίκαλα, έπεσε και έσωσε τον Πανιώνιο

Αδιανόητο φινάλε στην Αμαλιάδα.

Τα υποβιβασμένα Τρίκαλα των εφτά παικτών έκαναν ένα απίστευτο θαύμα και επικράτησαν στην Αμαλιάδα του Κόροιβου (85-82) που.... αυτοκτόνησε και υποβιβάστηκε στην Α2!

Περισσότερα σε λίγο...

Έχασε αλλά σώθηκε από θαύμα ο Πανιώνιος!

Το «φιλί» ζωής των Τρικάλων και η νίκη τους στην Αμαλιάδα επί του Κοροίβου, κράτησε τον Πανιώνιο στην Stoiximan.gr Basket League παρά την ήττα από το Ρέθυμνο (90-78), σε ένα συγκλονιστικό φινάλε της κανονικής περιόδου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την πιο ανώδυνη ήττα του την φετινή σεζόν υπέστη ο Πανιώνιος (8-18). Το αρνητικό αποτέλεσμα περασμένης εβδομάδας από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της οδού Αρτάκης «ψαλίδισε» στο ελάχιστο τις ελπίδες παραμονής για τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά το θαύμα των Τρικάλων τους κρατά στην κορυφαία κατηγορία και για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Εκτός πλέι οφ έμεινε η κρητική ομάδα που «πλήρωσε» το ντεφορμάρισμά της κατά τους Μάρτιο και Απρίλιο, είχε ρεκόρ 10-16 ενώ το αρνητικό αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη της στερεί τις ισοβαθμίες και την στέλνει στην 10η θέση της κατάταξης.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπήκε με φόρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Ρέθυμνο. «Χτυπώντας» μέσα στην ρακέτα με τον Κράβιτς (8 πόντους) και με τον Κάμινγκς να βρίσκει πόντους από την περιφέρεια ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο και «έκλεισε» προηγούμενος (14-20) με τους Κρητικούς να είναι πολύ άστοχοι και τους Μούντι, Λι να μην έχουν μπει στο πνεύμα του ματς.

Διαφορετική εικόνα είχαμε στην δεύτερη περίοδο όταν και οι γηπεδούχοι με μικρό σερί 7-0 και τον ΝτεΣιλντς να σκοράρει πέντε πόντους πήραν «κεφάλι» στο σκορ (22-20 στο 12'). Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε να είναι αποδοτικός για την ομάδα του Νίκου Βετούλα (29-23 στο 15') η οποία πήγε στα αποδυτήρια με τρεις πόντους διαφορά (38-35) χάρη σε τρεις εύστοχες βολές του Στεφάν Μούντι που πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον συμπατριώτη του.

Ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα στο μαρκάρισμα του ΝτεΣιλντς ο οποίος με δύο ακόμη τρίποντα έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά στο +10 για λογαριασμό του Ρεθύμνου (48-38 στο 22') και την απόστηση των δύο αντιπάλων να κυμαίνεται σε διψήφιους αριθμούς και το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» στο (69-52).

Οι «κυανέρυθροι» επιχείρησαν στην τελευταία περίοδο να κάνουν την αντεπίθεσή τους και πλησίασαν με τρίποντο του Νταλό στους δώδεκα (74-62' στο 34') αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ και πήραν εντέλει εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα με τον πίνακα του σκορ να «γράφει» 90-78.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 24-15, 31-17, 90-78

 

Ο MVP: Ο Στεφάν Μούντι για ακόμα μία φορά ηγήθηκε στο σκοράρισμα του Ρεθύμνου και έχοντας εξαιρετικά ποσοστά εντός πεδιάς μέτρησε 20 πόντους, 3 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Ο σκληρός: Ο Κερόν ΝτεΣιλντς ήταν άξιος συμπαραστάτης στην επίθεση της κρητικής ομάδας και στο δεύτερο παιχνίδι του υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα ήταν ουσιαστικός με 18π. Πάλεψαν οι Κάμινγκς (27π.), Κράβιτς (29π.) για τον «Ιστορικό».

Ο πεσμένος: Ο Ταϊρόν Μπράζελτον δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Πανιώνιο (5 πόντοι) να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης ως το φινάλε του ματς

Ο αόρατος: Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου σε 24:59 λεπτά συμμετοχής έμεινε μόλις στον 1 πόντο.

Η γκέλα: Το μαρκάρισμα των ΝτεΣιλντς, Μούντι αποτέλεσε «άλυτο γρίφο» για τον Πανιώνιο που δεν μπόρεσε να τους σταματήσει, δεχόμενος συνολικά πόντους από αυτούς τους δύο.

Η στιγμή: Το πολύ καλό επιθετικό τρίτο δεκάλεπτο του Ρεθύμνου άνοιξε τον δρόμο προς την νίκη για την κρητική ομάδα.

Η εξέδρα: Λιγοστός κόσμος στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» με την ατμόσφαιρα να μην είναι ιδιαίτερα ζεστή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags