Facebook Pixel Sportdog.gr | Κολοσσός ο Παναθηναϊκός, άνετη πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League!
| 2018-05-19 17:45:00

Κολοσσός ο Παναθηναϊκός, άνετη πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League!

Sportdog Team
Κολοσσός ο Παναθηναϊκός, άνετη πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League!

Νίκησε με 87-69 στη Ρόδο, έκανε το 2-0 στη σειρά και πήγε στην τετράδα.

Σε ένα παιχνίδι, το οποίο ήταν ντέρμπι για ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 87-69, του Κολοσσού Ρόδου, κάνοντας το 2-0 στα playoffs της Basket League, καταφέρνοντας παράλληλα να περάσει στους ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Καλύτερος παίκτης του αγώνα ήταν ο Κρις Σίνγκλεντον, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους. Από την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, ξεχώρισε ο Ντι Τζει Μπρέι με 16 πόντους κι ο Ράιτ με 14 πόντους κι 8 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με τον Παναθηναϊκό, να μπαίνει δυνατά στο ματς, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον Νίκο Παππά, ο οποίος έδωσε ώθηση στο “τριφύλλι” να κάνει ένα γρήγορο 17-7. Σε εκείνο το σημείο ο Κολοσσός Ρόδου αντέδρασε, καταφέρνοντας να μειώσει στο -4 (20-16).

Η δεύτερη περίοδος, ήταν εντελώς διαφορετική από την πρώτη, καθώς η ομάδα της Ρόδου, ήταν σε πολύ καλή επιθετική ημέρα και με τον Μπρέι να σκοράρει κατά ριπάς, ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έβρισκε σκορ από τους Τζέιμς και Αντετοκούνμπο. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους πράσινους να προηγούνται με 42-39.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό, να θέλει να “καθαρίσει” το παιχνίδι κι έχοντας τον Καλάθη ως κινητήριο μοχλό κατάφερε αρκετά γρήγορα να πάρει διψήφια διαφορά (55-44) στο 25′ και να χτίσει πάνω σε αυτήν, αποτέλεσμα αυτού ήταν, στο τέλος της τρίτης περιόδου η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ να προηγείται με 67-52.

Η τέταρτη περίοδος έμοιαζε περισσότερο με διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Παναθηναϊκός, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κολοσσό να επιστρέψει στο παιχνίδι. Ένα λεπτό πριν το φινάλε μάλιστα, να λαμβάνει χώρα μια πολύ όμορφη σκηνή, καθώς ο 39χρονος αρχηγός της ομάδας της Ρόδου, Γιάννης Γεωργαλλής, αντικαταστάθηκε και το κοινό της τοπικής ομάδας ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός, κέρδισε το παιχνίδι με 87-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 42-39, 67-52, 69-87.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags