Facebook Pixel Συγκλονιστικός Νίκος Οικονόμου για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
| 2018-06-11 09:33:00

Tρομερός Οικονόμου για Παύλο: «Τι έκανε όταν χάναμε - Τρελάθηκε το ’96 - Στον ΠΑΟ η περιουσία του»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Tρομερός Οικονόμου για Παύλο: «Τι έκανε όταν χάναμε - Τρελάθηκε το ’96 - Στον ΠΑΟ η περιουσία του»

Συγκλονιστικές ατάκες στο Sportdog - «Δε χάνεται φέτος...».

Σε θλίψη βύθισε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού, ο θάνατος του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο εμβληματικός πρόεδρος του Εξάστερου αποχαιρέτησε τα εγκόσμια με σύσσωμο τον οργανισμό του Τριφυλλιού να τον αποχαιρετά με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο στον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Οικονόμου, ο οποίος έζησε από πολύ μικρός στον Παναθηναϊκό τον Παύλο Γιαννακόπουλο και θυμάται με τις πιο γλυκές αναμνήσεις τον πατέρα της ομάδας. Γιατί έτσι τον έβλεπαν οι παίκτες και όχι μόνο...

«Είναι τεράστιο θέμα. Αυτή η χρονιά είναι στενάχωρη. Πριν λίγο καιρό έφυγε ο αδερφός του, ο Κώστας. Πριν μήνες έφυγε ο Τάσος Στεφάνου. Ήταν πάντα κοντά μας. Ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες. Εγώ πήγα 17 χρονών στον Παναθηναϊκό», ήταν τα πρώτα λόγια του παλιού πάουερ φόργουορντ του Τριφυλλιού, ο οποίος έκνε μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Τρισευτυχισμένος το 1996»

«Αυτό που αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή ήταν ότι είχα μπροστά μου μία οικογένεια. Αυτό δημιούργησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στον Παναθηναϊκό. Ήταν πρόεδρος με όλη τη σημασία της λέξης. Ο άνθρωπος ήταν Παναθηναϊκός. Βοηθούσε κόσμο, ποτέ δεν μας είπε κάτι κακό, στα στραβά. Στις επιτυχίες βλέπαμε έναν τρισευτυχισμένο άνθρωπο. Έβγαζε τεράστια χαρά. Ιδιαίτερα στο πρώτο ευρωπαϊκό, το 1996, στο Παρίσι. Ήταν πάρα πολύ χαρούμενος. Νομίζω ότι είναι πρόεδρος με κεφαλαία γράμματα και άνθρωπος με χρυσά. Αυτό ήταν για μας», πρόσθεσε.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός λόγω των επιτυχιών του σε διεθνές επίπεδο αποτελεί την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα. Πώς δημιούργησε ο αείμνηστος πρόεδρος του Τριφυλλιού αυτήν την επιτυχία; «Πώς το κατάφερε; Ο Παύλος έβλεπε τον Παναθηναϊκό πάντα πρώτο», απαντά ο Νίκος Οικονόμου και συνεχίζει:

«Χρησιμοποίησε την προσωπική του περιουσία, για να κάνει τον Παναθηναϊκό μεγάλο. Όλα τα αδέρφια συνέβαλαν! Τώρα στη σειρά μπήκε ο Δημήτρης. Και είχε διάρκεια. Δεν θυμάμαι άλλον πρόεδρο με τόσα πολλά συνεχόμενα χρόνια προσφοράς. Δεν ήταν πρόεδρος για 5-10 χρόνια. Έφερε τεράστιους αθλητές και έδωσε απίστευτες χαρές στον κόσμο του Παναθηναϊκού».

«Δε χάνεται...»

Η επικοινωνία με τον βετεράνο καλαθοσφιριστή έγινε πριν το τζάμπολ στον τρίτο τελικό ανάμεσα στους «αιωνίους». Ο ίδιος δεν ήθελε να αναφερθεί σε αγωνιστικά θέματα της σειράς. Αρκέστηκε, όμως, να κάνει ένα πολύ συγκινητικό σχόλιο. «Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να χάσει φέτος το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Αυτός θα είναι ένας τίτλος αφιερωμένος στον Παύλο. Έτσι πιστεύω αυτή τη στιγμή. Θα κάνουν τα πάντα παίκτες και κόσμος, ώστε και αυτό το πρωτάθλημα να βαφτεί ξανά πράσινο. Ο Παύλος είναι θρύλος. Δεν υπάρχει κανείς σαν και αυτόν», κατέληξε ο Νίκος Οικονόμου μιλώντας στο sportdog.gr.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags