Facebook Pixel Sportdog.gr | Βόμβες για ΠΑΟ: «Έτσι έπεισε Παπαπέτρου ο Πασκουάλ - Τι γίνεται με Παππά - Σαν τρελός ο Λάσμε»
| 2018-07-15 12:05:00

Βόμβες για ΠΑΟ: «Έτσι έπεισε Παπαπέτρου ο Πασκουάλ - Τι γίνεται με Παππά - Σαν τρελός ο Λάσμε»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες για ΠΑΟ: «Έτσι έπεισε Παπαπέτρου ο Πασκουάλ - Τι γίνεται με Παππά - Σαν τρελός ο Λάσμε»

Αποκαλυπτική συνέντευξη ρεπόρτερ του Τριφυλλιού.

Τον μεταγραφικό σχεδιασμό του μπασκετικού Παναθηναϊκού ανέλυσε ο Δημήτρης Ρήγας. Ο ρεπόρτερ των Πρασίνων στο basketa.gr, μίλησε στο sportdog για τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Εξάστερος.

Σχολίασε την «κλοπή» του Παπαπέτρου, την παραμονή του Καλάθη, αλλά και την ανοιχτή υπόθεση του Παππά. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε.

-Ποια ήταν τα όπλα του Παναθηναϊκού για να ψήσει τον Παπαπέτρου;

«Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε στον διεθνή φόργουορντ τον ρόλο που θα έχει και με αυτόν τον τρόπο τον έψησε να μετακομίσει από τον Ολυμπιακό στους πρωταθλητές. Ήταν δεδομένο ότι ο 24χρονος ήθελε να αλλάξει παραστάσεις και κυρίως να πάει σε μία ομάδα όπου πραγματικά θα είχε ευκαιρίες και θα είχε πολύ σημαντικό ρόλο. Παράλληλα το κίνητρο να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στα Φάιναλ Φορ ήταν πολύ μεγάλο. Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι έχει... οικογενειακό παρελθόν στο ‘τριφύλλι’ τότε καταλαβαίνει ότι τα όπλα των ‘πράσινων’ ήταν αρκετά και σημαντικά. Και οι δύο πλευρές όμως έχουν μεγάλο κέρδος, καθώς ο Παναθηναϊκός ενίσχυσε πάρα πολύ τον ελληνικό κορμό του μ’ έναν παίκτη που έχει μπροστά του μία δεκαετία καλού μπάσκετ, ενώ έχει ήδη πενταετή εμπειρία σε υψηλό επίπεδο».

-Θα δούμε έναν καλύτερο Καλάθη μετά την ανανέωση του συμβολαίου του;

«Αυτό που θέλει ο Παναθηναϊκός από τον Καλάθη είναι να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς με πέρσι όπου ήταν επί της ουσίας ο MVP της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, έστω κι αν δεν πήρε τελικά το βραβείο. Αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης τότε φυσικά και θα τα εξαντλήσει ο 29χρονος γκαρντ. Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ήδη ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη».

- Τι γίνεται με την περιπτωση του Παππά; 

«Πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παραμονή του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είναι υποχρεωτική η παρουσία ενός slasher στην ομάδα και ο Έλληνας άσος είναι ακριβώς αυτό το είδος μπασκετμπολίστα».

- Πού αλλού χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;

«Στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Η διαφαινόμενη αποχώρηση του Σίνγκλετον αφήνει ένα σημαντικό κενό το οποίο πρέπει να καλυφθεί. Είναι απαιτούμενο ο παίκτης που θα αποκτηθεί για να δημιουργήσει μαζί με τον Ντίνο Μήτογλου το δίδυμο στη θέση ‘4’ να διαθέτει καλό σουτ. Αρκετοί μπορεί να κατηγορούσαν τον Σίνγκλετον για το ράθυμο στιλ του, όμως πρόσφερε σε πολλούς τομείς, ενώ σούταρε με 46,8% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Μετά τον πάουερ φόργουορντ θα πρέπει να μπει μία ‘πινελιά’ ακόμα μ’έναν παίκτη που θα παίζει σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ».

- Τι περιμένουμε να δούμε φέτος με την επιστροφή του Λάσμε; Μην ξεχνάμε ότι είναι 36...

«Πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν προβληματισμούς για την ηλικία του Λάσμε. Όσοι τον παρακολούθησαν πέρσι όμως γνωρίζουν ότι προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Ο Γκαμπονέζος όχι μόνο δεν έχει ‘πέσει’ λόγω ηλικίας, αλλά συνεχίζει να δουλεύει σαν... τρελός και μάλιστα προσθέτει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του που τον κάνουν ακόμα καλύτερο. Μην εκπλαγεί κανείς αν τον δει να σουτάρει τρίποντα... Κατά τη γνώμη μου θα προσφέρει πάρα πολλά στη θέση ‘5’ τόσο στην άμυνα όπου είναι από τους κορυφαίους rim protectors της Ευρώπης, αλλά και στην επίθεση. Πρόκειται αναμφίβολα για μία πολύ έξυπνη κίνηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags