16/10/18 - 14:35

Θρήνος στο NBA και τη Microsoft - Απεβίωσε ο ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς

Ο χώρος του μπάσκετ και της πληροφορικής έχασε έναν μεγάλο παράγοντα.

Sportdog Team
Θρήνος στο NBA και τη Microsoft - Απεβίωσε ο ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς
432views 0shares
TAGS

Ο συν-ιδρυτής της Microsof, δισεκατομμυριούχος Πολ Αλεν, ιδιοκτήτης των Σιάτλ Σίχοκς του NFL και των Πόρτλαντ Μπλέιζερς του NBA, πέθανε χθες σε ηλικία 65 ετών, από «επιπλοκές του λεμφώματος μη Χότζκιν», όπως ανέφερε η οικογένειά του.

Ο Άλεν είχε κάνει γνωστό με tweet την 1η Οκτωβρίου ότι το «μη Χότζκιν λέμφωμα», που διαγνώστηκε το 2009, παρουσίασε υποτροπή.

Ο Αλεν ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον Μπιλ Γκέιτς το 1975 και αργότερα ίδρυσε τη Vulcan Inc. Πήρε τους Μπλέιζερς το 1988 και τους Σίχοκς το 1996 και επίσης βοήθησε τη δημιουργία των Σιάτλ Σόντερς του MLS το 2009, ως ιδιοκτήτης.

Αποχώρησε από τη Microsoft το 1983, πριν ιδρύσει και γίνει πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας,η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Σιάτλ και διαχειρίζεται πόρους στους τομείς του πολιτισμού, των ακινήτων, των ΜΜΕ και του αθλητισμού.

Η περιουσία του, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ανερχόταν σε 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο αδελφός μου ήταν αξιοπρόσεκτος άνθρωπος, από όλες τις απόψεις. Ενώ οι περισσότεροι γνώριζαν τον Πολ Αλεν ως τεχνοκράτη και φιλάνθρωπο, για μας ήταν ένας αγαπημένος αδελφός, θείος και εξαιρετικός φίλος. Η οικογένεια και οι φίλοι του Πολ ήταν ευτυχείς να βιώσουν το πνεύμα, τη ζεστασιά, τη γενναιοδωρία και τη βαθιά ανησυχία του», ανέφερε η αδελφή του Τζόντι στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Vulcan.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ