Facebook Pixel Sportdog.gr | Έδειξε... σημάδια ζωής η Μπουντούτσνοστ, την «καθάρισε» με ξέσπασμα η Μακάμπι
Μπάσκετ
| 2018-10-18 23:09:00

Έδειξε... σημάδια ζωής η Μπουντούτσνοστ, την «καθάρισε» με ξέσπασμα η Μακάμπι

Sportdog Team
Έδειξε... σημάδια ζωής η Μπουντούτσνοστ, την «καθάρισε» με ξέσπασμα η Μακάμπι

Διπλό στο Μαυροβούνιο με 78-68.

Η Μπουντούτσνοστ είχε τον έλεγχο για τρία δεκάλεπτα, όμως η Μακάμπι Τελ Αβίβ χάρη σε ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά και την εκπληκτική παρουσία του Σκότι Ουίλμπεκιν πήρε τη νίκη (78-68) και έκανε... σεφτέ στην Euroleague!

Ντέρμπι με τα... όλα της ήταν η αναμέτρηση στην Ποντγκόριτσα ανάμεσα σε Μπουντούτσνοστ και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς ήταν ανταγωνιστική από τα πρώτα λεπτά και είχε καταφέρει να πάρει τα ηνία του αγώνα, δείχνοντας έτοιμη για μια ιστορική νίκη απέναντι στην «ομάδα του λαού».

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν, όμως, πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, πήρε την Μακάμπι από το χέρι και την οδήγησε σε ανατροπή, με την ομάδα του Νέβεν Σπάχια να φτάνει στην πρώτη νίκη της στη διοργάνωση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Οι γηπεδούχοι, όμως, ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Σουάντ Σέχοβιτς μπροστάρη, για το 16-14 της πρώτης περιόδου. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν μπήκε στο... κλίμα του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η Μπουντούτσνοστ είχε τον έλεγχο. Τζάκσον και Όμιτς ανέλαβαν δράση για την ομάδα από την Ποντγκόριτσα και η διαφορά αυξήθηκε, για το 41-34 του πρώτου μέρους.

Η Μακάμπι αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ουίλμπεκιν ήταν δραστήριος για την ομάδα του Σπάχια και συνέχισε να «εκτελεί» την αντίπαλη άμυνα. Παρ' όλα αυτά, η Μπουντούτσνοστ διατήρησε τον έλεγχο, με τον Γκόρντιτς να φωνάζει παρών και το δεκάλεπτο να κλείνει με 62-58. Με επί μέρους 12-0 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με τον Ουίλμπεκιν να μοιράζει το παιχνίδι, η Μακάμπι προσπέρασε στο σκορ (62-70, 34'). Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, χάρη στον Μπλακ (64-78, 38'), με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να παίρνει τη νίκη, η οποία ήταν και η πρώτη της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-34, 62-58, 68-78.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags