Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Σλούκας… σκότωσε τον Ολυμπιακό! Έχασαν στον πόντο από τη Φενέρ, δεν έφταναν «Παπ» και Γκος
Μπάσκετ
| 2018-11-15 22:54:00

Ο Σλούκας… σκότωσε τον Ολυμπιακό! Έχασαν στον πόντο από τη Φενέρ, δεν έφταναν «Παπ» και Γκος

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ο Σλούκας… σκότωσε τον Ολυμπιακό! Έχασαν στον πόντο από τη Φενέρ, δεν έφταναν «Παπ» και Γκος

Η Φενέρ με πρωταγωνιστή τον Έλληνα άσο νίκησε 72-73.

Την τέταρτη ήττα του στην Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός σε ένα τρελό ματς στο ΣΕΦ κόντρα στη Φενέρ, η οποία με τον Κώστα Σλούκα να κάνει τέλειο ματς με 20 πόντους και να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε που... άναψε φωτιές (δείτε ΕΔΩ), έφυγε με τη νίκη με σκορ 73-72.

Ο Σλούκας με 6 πόντους στο φινάλε άλλαξε το ματς, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του αλλά ο Γκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ. Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, πως στα τελευταία 4 λεπτά οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν χωρίς τον Σπανούλη και μάλιστα ο Μπλατ δεν τον έβαλε ούτε στην τελευταία κρίσιμη επίθεση των 7 δευτερολέπτων! Από τον Ολυμπιακό, πρώτος σκόρερ ήταν ο «Παπ» με 18 πόντους, με τον Γουίλιαμς-Γκος να είχε 13 και τον Πρίντεζη να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν στο 3-4, ενώ από την άλλη η τουρκική ομάδα ανέβηκε στο 6-1.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά είχε τεράστια προβλήματα στην άμυνα, καθώς ο Σλούκας έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και η Φενέρ πέρασε από νωρίς μπροστά στο σκορ. Μέλι και Σλούκας έκαναν το 2-6, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με πόντους του Γκος και ισοφάρισε σε 6-6. Μάλιστα, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Παπανικολάου, οι Πειραιώτες βελτίωσαν την άμυνά τους και προσπέρασαν για το 10-8 με κάρφωμα του Πρίντεζη. Ωστόσο, η Φενέρ πήρε ξανά το προβάδισμα με προβάδισμα του Μαχμούτογλου, ενώ με πόντους του Σλούκα και Νταντόμε, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 18-21.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του και κατάφερε να περιορίσει τους γκαρντ των Τούρκων. Με τρίποντο του Τουπάν και ένα από … κλασικά ντράιβ του Σπανούλη προσπέρασε με 30-27 στο 14’, ενώ με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και τρίποντο του Τουπάν έφτασε και στο 35-27 στο 16’. Η Φενέρ ωστόσο απάντησε και πάλι αμέσως και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μαχμούτογλου μείωσε σε 35-33, ενώ με πόντους του Σλούκα έτρεξε ένα σερί 0-12 και προσπέρασε για το 35-39! Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με βολές του Πρίντεζη και ισόπαλο σκορ, 39-39.

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως… παγωμένες, με συνέπεια το σκορ να μείνει χαμηλά και να δούμε περισσότερες μάχες σώμα με σώμα, παρά καλάθια. Έτσι λοιπόν, Ολυμπιακός και Φενέρ πηγαίναν πόντο – πόντο, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Προηγήθηκαν 45-41 με τον Παπανικολάου και 50-45 με τον Στρέλνιεκς, ενώ ο Μπόγρης έγραψε το 53-47. Τελικά, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 53-50 με τρίποντο του Μέλι.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους Πειραιώτες, καθώς ο Παπανικολάου έκανε το 55-50, όμως η Φενέρ όχι μόνο επέστρεψε, αλλά τρέχοντας ένα μικρό σερί με δύο τρίποντα (Ντατόμε – Μέλι) και δύο πόντους του Σλούκα, προσπέρασε στο 55-58! Ο Παπανικολάου με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια και από εκεί και πέρα το παιχνίδι πήγαινα ξανά πόντο – πόντο (60-60 και 62-62). Ο Μαχμούτογλου με τρίποντο έγραψε το 62-65, όμως με δύσκολο καλάθι του Παπανικολάου και τρίποντο του Γκος, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 67-67, ενώ με κάρφωμα του Μιλουτίνοφ προσπέρασε για το 69-67. Εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Σλούκας, ο οποίος με 3/3 βολές και ένα… τρελό τρίποντο έκανε το 69-73. Ο Ολυμπιακός με 40 δευτερόλεπτα ακόμα για τη λήξη, επέστρεψε με τρίποντο του Παπανικολάου στη λήξη της επίθεσης, μείωσε σε 72-73, όμως δεν κατάφερε να πάρει και το ματς. Οι Πειραιώτες έπαιξαν καλή άμυνα και πήγαν στο φινάλε να… κλέψουν και τη νίκη στα 7 δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Γκος αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια, όπως και ο Μιλουτίνοφ που πήρε το ριμπάουντ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καμία από τις δύο ομάδες δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ, ωστόσο  

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ:  Ο κορυφαίος της αναμέτρησης! Ο Κώστας Σλούκας έβαλε έξι σερί πόντους για να μετατρέψει το 69-67 στο 69-73 στο 39' και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους από 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 33:51.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το τρίποντου Σλούκα που… καθάρισε το ματς. Ο Έλληνας το πανηγύρισε και τα άκουσε άγρια στο ΣΕΦ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο ΣΕΦ και στήριξαν την ομάδα τους. Στην αρχή χειροκρότησαν τον Κώστα Σλούκα, όμως στο φινάλε τον γιούχαραν!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βλέποντας ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, έδωσε την μπάλα στο φινάλε στον ηγέτη του. Ο Κώστας Σλούκας απέδειξε πως ανήκει πλέον στους κορυφαίους και ότι μπορεί να παίρνει μεγάλα ματς. Αντίθετα, ο Ντέιβιντ Μπλατ άφησε στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη και έδωσε την τελευταία επίθεση στον Γκος, απόφαση που δεν τον δικαίωσε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Ρότσα, Περούγκα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags