Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν μπορεί μακριά από το ΟΑΚΑ – Παράδοση άνευ όρων και συντριβή του ΠΑΟ από την Εφές!
Μπάσκετ
| 2018-11-16 21:08:00

Δεν μπορεί μακριά από το ΟΑΚΑ – Παράδοση άνευ όρων και συντριβή του ΠΑΟ από την Εφές!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν μπορεί μακριά από το ΟΑΚΑ – Παράδοση άνευ όρων και συντριβή του ΠΑΟ από την Εφές!

Κάκιστοι οι Πράσινοι, γνώρισαν «βαριά» ήττα με 78-62.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πράσινοι δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα και έφυγαν ηττημένοι με το «βαρύ» 78-62 από την έδρα της Αναντολού Εφές.

Οι Τούρκοι ξεπέρασαν το Τριφύλλι στη βαθμολογία της Ευρωλίγκας φτάνοντας το 5-2, ενώ ο Παναθηναϊκός μείωσε το ρεκόρ του σε 4-3. Παράλληλα, η διαφορά των 16 πόντων ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα του Πασκουάλ σε πιθανή ισοβαθμία.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το πρώτο ημίχρονο ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. Οι Πράσινοι μπήκαν με άσχημο τρόπο στην αναμέτρηση, καθώς πέτυχαν τον πρώτο τους πόντο με βολή στο 3’, τη στιγμή που η Εφές ξεκίνησε «ζεστή» από το τρίποντο. Το 6-1 του 4’ υπέρ της τουρκικής ομάδας έγινε 12-5 στο 7’ και η Εφές δεν άργησε να πάρει διψήφια διαφορά (19-9) στο 10’. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 21-16 με τρίποντο του Τόμας στο 12’.

Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο οι Πράσινοι άρχισαν να κάνουν συνεχόμενα λάθη, ενώ ήταν και πολύ άστοχοι. Εκμεταλλευόμενη τον επιθετικό οίστρο του Μπομπουά, που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 11 πόντους, η Εφές έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 11-2 και πήρε προβάδισμα 14 πόντων (32-18). Δύο απανωτά γκολ-φάουλ από Τόμας και Παππά επανέφεραν τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (32-24), αλλά η «απάντηση» της Εφές ήταν εμφατική. Με τον Μπομπουά να «πυροβολεί» και τον Παναθηναϊκό να κάνει σερί αβίαστων λαθών, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στους 16 (40-24) και παρέμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (44-28).

Στην τρίτη περίοδο του αγώνα ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος στην επίθεση και βρήκε αρκετούς εύκολους πόντους από συνεργασίες, όμως πλήρωσε την κακή του άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά την καλύτερη επιθετική λειτουργία, το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά κάτω από τους 10 (52-42 στο 26’). Ο Μόερμαν έκανε… πάρτι στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ήταν ο κύριος λόγος που η Εφές απαντούσε κάθε φορά που οι Πράσινοι επιχειρούσαν να μειώσουν.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα, αφού ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να έχει τις ίδιες παθόγενειες με το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Ειδικά οι ψηλοί του δεν είχαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τον επιβλητικό Μπράιαντ Ντάνστον, που έκανε ό, τι ήθελε στη ρακέτα. Όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχόμενα τρίποντα της Εφές στα τελευταία λεπτά εκτόξευσαν τη διαφορά στο τελικό 78-62, γράφοντας έναν άσχημο επίλογο στη χειρότερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί είχε άθλιο ποσοστό στα τρίποντα (4/20), με αποτέλεσμα να περιοριστεί στους πόντους ενώ κάθε φορά που έβγαζε αντίδραση και μείωνε, η άμυνά του ήταν… απούσα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ο κορυφαίος με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ τον ακολούθησαν οι Ροντρίγκ Μπομπουά (19π.) και Αντριέν Μοέρμαν (17π.).

Από τον Παναθηναϊκό πάλεψαν οι Καλάθης (11π.), Γκιστ (10π.) και Τόμας (11π.), ενώ θετική παρουσία είχε ο Αντετοκούνμπο με 8π. και καλές άμυνες, όμως χρεώθηκε γρήγορα 4 φάουλ και δεν έπαιξε πολύ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Νικ Καλάθης τραυματίστηκε στην τελευταία φάση της τρίτης περιόδου, γλιστρώντας σε διαφημιστικό αυτοκόλλητο της Ευρωλίγκας. Δεν είναι τυχαίο που οι παίκτες της διοργάνωσης έχουν ζητήσει την απομάκρυνση των επικίνδυνων αυτοκόλλητων από το παρκέ.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε κάκιστο παιχνίδι, μένοντας χωρίς πόντο με 0/4 σουτ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Γεμάτο το γήπεδο της Εφές, με τους οπαδούς της να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:
 
Αναντολού Εφές (Αταμάν): Μπομπουά 19 (6/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 τάπες), Μπαλμπάι, Μπιρσέν, Μότουμ 3, Μοερμάν 17 (6/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Τουντσέρ, Πλάις 4, Μίτσιτς 11 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Αντερσον, Ντάνστον 14 (6/7 δίποντα), Σίμον 10 (8 ριμπάουντ, 5 ασίστ).
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 11, Λάνγκφορντ, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 9, Παππάς 3, Γκιστ 10, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι 6 (3/5 δίποντα), Καλάθης 11 (8 ασίστ), Αντετοκούνμπο 8, Μήτογλου.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags