Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι απαντάει ο Ολυμπιακός – Άλωσε το Μόναχο με παλικαρίσιο «διπλό»!
Μπάσκετ
| 2018-11-20 23:11:00

Έτσι απαντάει ο Ολυμπιακός – Άλωσε το Μόναχο με παλικαρίσιο «διπλό»!

Sportdog Team
Έτσι απαντάει ο Ολυμπιακός – Άλωσε το Μόναχο με παλικαρίσιο «διπλό»!

Επιστροφή στις νίκες για τους Πειραιώτες, 72-62 τη Μπάγερν.

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες από Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας με 72-62 στην έδρα της Μπάγερν.

Οι Ερυθρόλευκοι «καθάρισα» στην τελευταία περίοδο, βρίσκοντας λύσεις από τον μέχρι πρότινος παροπλισμένο, Γιάνις Στρέλνιεκς, και τον Ζακ ΛεΝτέι να κάνει ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση το τελευταίο διάστημα. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον ρεκόρ 4-4 στην Ευρωλίγκα.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε με 10-4 στο 4’ έχοντας ευστοχήσει και στις πέντε πρώτες επιθέσεις του. Από το 6’ και έπειτα η απόδοση των Ερυθρολεύκων έπεσε και ορισμένα μαζεμένα λάθη που έκαναν έδωσαν την ευκαιρία στη Μπάγερν να αντιδράσει. Με 7 συνεχόμενους πόντους του Γουίλιαμς, που έκανε ό, τι ήθελε στη ρακέτα, οι Βαυαροί πήραν το πρώτο τους προβάδισμα με 15-12 στο 8’. Οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι σε όλη τη δεύτερη περίοδο, με καμία εκ των δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Με ένα κάρφωμα του Μιλουτίνοφ και ένα τρίποντο του Τίμα ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, όντας μπροστά στο σκορ με 4 πόντους (31-27).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα απίθανο τρίποντο του Μιλουτίνοφ από πολύ μακριά στη λήξη της επίθεσης, με το οποίο ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 5 (36-31). Οι Ερυθρόλευκοι «βραχυκύκλωσαν» με νέο μπαράζ λαθών, με αποτέλεσμα να δεχθούν σερί 6-0 και να μείνουν πίσω με 39-38. Το παιχνίδι εξακολούθησε να είναι αρκετά νευρικό με άσχημα ποσοστά ευστοχίας για τις δύο ομάδες, ενώ το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης έφτασαν αμφότεροι τα 3 φάουλ πριν τη λήξη της 3ης περιόδου.

Με τους δύο Λετονούς, Τίμα και Στρέλνιεκς και τον ΛεΝτέι να οδηγούν επιθετικά τους Πειραιώτες, η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 7 (56-49) στο 34’. Οι Γερμανοί μείωσαν σε 56-53, όμως ένα γκολ-φάουλ του Στρέλνιεκς κι ένα μεγάλο τρίποντο του Σπανούλη έφεραν τον Ολυμπιακό στο +9 (62-53). Ένα νέο γκολ-φάουλ του Σπανούλη ανέβασε τη διαφορά στους 12 και έκτοτε ο Ολυμπιακός δεν ξανακοίταξε πίσω, φτάνοντας στη νίκη με 72-62.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού, που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, η πολύ καλή άμυνα που έπαιξε κρατώντας την αντίπαλό του στους 62 πόντους και τα μεγάλα σουτ, που πέτυχε στην τελευταία περίοδο.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήρθε από το… πουθενά και πήρε πάνω του τον Ολυμπιακό με 10 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και πολύ κρίσιμα καλάθια.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Στρέλνιεκς επέστρεψε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του και προσθέτει ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια του Ντέιβιντ Μπλατ.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μπάγερν περίμενε πολλά από τον Νιχάντ Τζέντοβιτς, που όμως έμεινε στους 2 πόντους.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδωσαν δυναμικό παρών στο Μόναχο και σε πολλές περιπτώσεις κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας από τους γηπεδούχους.

Μπάγερν Μονάχου (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15, Λο 6, Τζέντοβιτς 2, Αμάιτσε, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6. 

Ολυμπιακός (Μπλατ):  Γουίλιαμς-Γκος 2,, Σπανούλης 9 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Τίμα 10 (2), Μιλουτίνοφ 11 (7 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (1), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10 (5 ριμπάουντ), Παπανικολάου 4, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (12 ριμπάουντ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags