Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Πανάθα επιστρέφει - Καθάρισε τη Μπαρτσελόνα και φεύγει για Μπασκόνια - Σούπερ Μήτογλου!
Μπάσκετ
| 2018-11-21 22:55:00

Η Πανάθα επιστρέφει - Καθάρισε τη Μπαρτσελόνα και φεύγει για Μπασκόνια - Σούπερ Μήτογλου!

του Δημήτρη Σκούφου
Η Πανάθα επιστρέφει - Καθάρισε τη Μπαρτσελόνα και φεύγει για Μπασκόνια - Σούπερ Μήτογλου!

Σημαντική νίκη με 76-70 για τους Πράσινους.

Την πέμπτη νίκη του στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 76-70 στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως καλύτερους τους ΝτεΣόν Τόμας και Ντίνο Μήτογλου.

Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και ανησύχησαν ελάχιστα κατά την διάρκεια του ματς, φτάνοντας στο "ροζ" φύλλο που τους δίνει λίγη ηρεμία εν όψει του μεθαυριανού αγώνα κόντρα στην Μπασκόνια.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Κακό ποιοτικά ήταν στο ξεκίνημά του το ματς, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα παίζοντας παράλληλα πολύ σκληρή άμυνα, ίσως την καλύτερή του μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν. Με σερί πόντους των Λεκαβίτσιους και Παππά προηγήθηκε με 13-8 με την Μπαρτσελόνα να μειώνει σε 13-10 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ένα ξέσπασμα και σερί 8-0 του Τριφυλλιού και με τον ΝτεΣόν Τόμας να κάνει... όργια. Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός τόσο μακριά, όσο και κοντά στο καλάθι, κάτι που μαρτυρούν οι 11 πόντοι που πέτυχε και που τον κατέστησαν τον πολυτιμότερο του Παναθηναϊκού αυτό το διάστημα. 

Το σκορ πήγε στο 21-10 και έπειτα στο 23-12, την ώρα που από την Μπαρτσελόνα σκόραρε σχεδόν μόνο ο Σεραφέν. Οι Καταλανοί, πάντως, κατάφεραν να μειώσουν σε 27-23, πριν ο Παναθηναϊκός ανεβάσει εκ νέου ρυθμό και φτάσει να προηγείται με +9 (34-25) στο τέλος του ημιχρόνου, με ένα buzzer beater του Λάνγκφορντ.

Οι Πράσινοι ήταν εντυπωσιακοί και στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς με συνεχόμενα καλάθια των Λάσμε και Παπαπέτρου έφτασαν την διαφορά στους 11 (36-25) και ύστερα στους 10 (42-32). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Κούριτς που πέτυχε σερί τρίποντα, ισοφάρισαν σε 42-42.

Παρόλα αυτά, ένα τάιμ άουτ του Τσάβι Πασκουάλ "ξύπνησε" τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι με το που επανήλθαν στο παρκέ έκαναν ένα 9-0 και πήγαν το σκορ στο 51-42. Οι "μπλαουγκράνα" πλησίασαν και πάλι στο 53-50, όμως ο Λάνγκφορντ ξανά με buzzer beater σκόραρε και διαμόρφωσε το 55-50 στο 30'.

Η τελευταία περίοδος ανήκε στον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός σε άμυνα και επίθεση και με δικούς του πόντους ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με 67-54 στο 33'. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει τα πατήματά τους για τα καλά και δεν άφησαν σε κανένα σημείο την Μπαρτσελόνα να τους απειλήσει.

Το σκορ μπορεί να έγινε 72-66 στο 38', όμως ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και έφτασε τελικά στη νίκη με 76-70, που ήταν η πέμπτη του στην Ευρωλίγκα, πιάνοντας στην βαθμολογία την σημερινή αντίπαλό του.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 35 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 14 επιθετικά, αλλά και οι βοήθειες του Ντίνου Μήτογλου σε καίρια σημεία ήταν τα "κλειδιά" που έδωσαν στον Παναθηναϊκό το "ροζ" φύλλο αγώνα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της βραδιάς. Ο Αμερικανός τελείωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 3/3 βολές και ήταν "ζεστός" κάθε φορά που οι Πράσινοι "κολλούσαν" στο επιθετικό κομμάτι.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άντε Τόμιτς που πέτυχε μόλις 6 πόντους σε περίπου 21 λεπτά συμμετοχής, παρότι είναι ένας από τους καταλυτικότερους παίκτες των Καταλανών στην επίθεση, αλλά και ο πρώην Πράσινος, Κρις Σίνγκλετον που τελείωσε το ματς με μόλις 4 πόντους και 0/8 σουτ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Δυναμικό "παρών" για άλλη μια φορά έδωσαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού που με τη συνεχή φωνή και τα τραγούδια τους βοήθησαν τους παίκτες του Πασκουάλ να φτάσουν στη σημαντική νίκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε το... πορτοφόλι του Πέσιτς, καθώς κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα πλησίαζε, ο Καταλανός έπαιρνε τάιμ άουτ, αφύπνιζε την ομάδα του και της έδινε ώθηση για να ξαναξεφύγει στο σκορ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 14, Λάνγκφορντ 8, Λάσμε 11 (6 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 6, Παππάς 7, Γκιστ 5 (0/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους 3, Λοτζέσκι 8, Καλάθης 2 (0/2β., 1/9σ., 9ρ., 12ασ., 5λ.), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 7.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σεραφέν 15 (5/7δ., 5/5β.), Πάνγκος 4, Ρίμπας 1, Σίνγκλετον 4 (0/8σ.), Μπλάζιτς, Σμιτς, Ερτέλ 12, Οριόλα 4, Κούριτς 17 (3/6 τρίποντα), Κλαβέρ 7, Τόμιτς 6.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags