Για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Οι Πράσινοι αντέδρασαν μόνο στο τέλος, όταν ήταν πια αργά, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα στην έδρα της Μπασκόνια (86-77) και το ρεκόρ τους είναι πλέον στο 5-4.

Έτσι, πήγε χαμένη η εκπληκτική εμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός, παίζοντας… μόνος του και ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 33 πόντους. Καλός ήταν και ο Παππάς με 16 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφερε ο Βουγιούκας, που ήρθε από τον πάγκο βάζοντας 8 πόντους και έχοντας επίσης 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλό, καθώς οι Πράσινοι άργησαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός έκανε ό, τι ήθελε στη ρακέτα και οδήγησε τη Μπασκόνια σε γρήγορο προβάδισμα με 12-4. Ο Παναθηναϊκός απάντησε και με πρωταγωνιστή τον Λάνγκφορντ μείωσε σε 12-10, όμως οι Βάσκοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 11-5 και ξέφυγαν με 9 (23-14).

Η ενεργοποίηση του Παππά, που έφτασε άμεσα τους 10 πόντους, αλλά και οι πολλές λύσεις που προσέφερε ο Βουγιούκας επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο παιχνίδι, φτάνοντας μέχρι και στο -1 (31-30). Το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, όμως, ήταν καταστροφικό για το Τριφύλλι. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ «μπλόκαρε» εντελώς στην επίθεση και δεν κατάφερε να πετύχει άλλο καλάθι εντός πεδιάς. Οι Πράσινοι σκόραραν μόλις δύο πόντους από ισάριθμες βολές του Λάνγκφορντ, δέχθηκαν πολλούς πόντους κυρίως από τους Σενγκέλια και Τζάνινγκ, και με ένα επιμέρους 13-2 της Μπασκόνια ολοκλήρωσαν το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 44-32.

Ο Λάνγκφορντ και ο Παππάς έμοιαζαν να παλεύουν μόνοι της στην τρίτη περίοδο, η οποία έμελλε να είναι η χειρότερη του Παναθηναϊκού. Με καλάθι του Λάσμε οι Πράσινοι μείωσαν στους 7 (50-43), αλλά στη συνέχεια τα έκαναν όλα λάθος. Κυρίως στην άμυνα, όπου οι Τζάνινγκ, Γκρέιντζερ και Χίλιαρντ όχι απλά δεν περιορίστηκαν, αλλά «πυροβολούσαν» αδιακρίτως. Ο τελευταίος μάλιστα έκλεισε την τρίτη με ένα τρομερό ξέσπασμα και με 9 πόντους ήταν ο κύριος λόγος που η διαφορά για τη Μπασκόνια εκτοξεύθηκε στο +18 (73-55).

Η τελευταία περίοδος του αγώνα ήταν προσωπική υπόθεση του εκπληκτικού Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός έπαιζε… μόνος του για τον Παναθηναϊκό. Σε σχεδόν κάθε επίθεση η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Λάνγκφορντ, ο οποίος είχε πάρει… φωτιά. Ο Αμερικανός πέτυχε 12 συνεχόμενους πόντους για το Τριφύλλι, ανεβάζοντας και την ψυχολογία των συμπαικτών, οι οποίοι βελτίωσαν πολύ την άμυνά τους. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο -6 (81-75), ένα χαμένο τρίποντο του Λάνγκφορντ και ένα εύστοχο του Τζάνινγκ δύο λεπτά πριν το τέλος «σφράγισαν» τη μοίρα της αναμέτρησης. Η Μπασκόνια έφτασε τελικά στη νίκη με 86-77.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί έπαιξε τραγική άμυνα για παραπάνω από 30 λεπτά, δεν είχε κανέναν συμπαραστάτη του Λάνγκφορντ όταν η μπάλα «έκαιγε» και δεν κατάφερε να περιορίσει τους περιφερειακούς της Μπασκόνια, που είχαν εκπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα (10/16).

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Τόρνικε Σενγκέλια ήταν ο κορυφαίος των νικητών με πληθωρική παρουσία στη ρακέτα, 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε ρεκόρ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ήταν όμως… απελπιστικά μόνος.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Νικ Καλάθης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό με 5 πόντους (2/8 σουτ) και μόλις 2 ασίστ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι Βάσκοι οπαδοί δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στις κερκίδες της «Fernando Buesa Arena».

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Περάσοβιτς): Βιλντόζα 10 (2), Βόιτμαν 7, Χουέρτας 4, Τζάνινγκ 12 (3), Ντιοπ, Γκρέιντζερ 11 (3), Πουαριέ 10 (9 ριμπάουντ), Σενγκέλια 16 (3/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γκαρίνο, Σιλντς 4, Χίλιαρντ 12 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 3 (1), Λάνγκφορντ 33 (8/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11/14 βολές, 3 ριμπάουντ), Λάσμε 6 (1), Παπαπέτρου, Παππάς 16 (3/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές), Γκιστ 2, Βουγιούκας 8 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λεκαβίτσιους 2, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 5 (1/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ, 4 λάθη σε 26:22), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου