Facebook Pixel Sportdog.gr | Ματσάρα που θύμισε... τελικούς - Με το ζόρι νίκησε ο Παναθηναϊκός το φοβερό Περιστέρι!
Μπάσκετ
| 2018-12-10 20:42:00

Ματσάρα που θύμισε... τελικούς - Με το ζόρι νίκησε ο Παναθηναϊκός το φοβερό Περιστέρι!

Sportdog Team
Ματσάρα που θύμισε... τελικούς - Με το ζόρι νίκησε ο Παναθηναϊκός το φοβερό Περιστέρι!

Μεγάλο παιχνίδι και νίκη με 80-75 για το Τριφύλλι.

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο πρωτοπόρων της Basket League ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τον... μισό Παναθηναϊκό (έλειπαν οι Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο και Λοτζέσκι), να "ιδρώνει" για να φτάσει σε πολύ δύσκολη νίκη με 80-75 και να σπάσει το αήττητο του Περιστερίου!

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς που σημείωσε 20 πόντους με 3/3 διπ., 4/7 τριπ. και 2/2 β. σε 31 λεπτά συμμετοχής, με τον Νικ Καλάθη να προσθέτει άλλους 20 και να μοιράζει 9 ασίστ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σκορδίλης με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παππά να είναι ο κυρίως “εκτελεστής”, αλλά το Περιστέρι να βρίσκει λύσεις και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου να κλείνει στο 21-18 για τους “πράσινους”. Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μομέντουμ, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα όμως το Περιστέρι απαντούσε και δεν άφηνε την διαφορά να ξεφεύγει και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε το “τριφύλλι” στο +4(43-39).

Στην ανάπαυλα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε αποφασισμένη να “καθαρίσει” το ματς και να πάρει την νίκη. Οι “πράσινοι” ανέβασαν στροφές και συγχρόνως τα ποσοστά τους και πήγαν την διαφορά σε διψήφια νούμερα, με το Περιστέρι να μην έχει απάντηση και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου να είναι στο 69-56. Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι μπήκε δυνατά και προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση του και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι, ρίχνοντας την διαφορά στο -4, 30″ πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ψυχραιμία, έκανε σωστή διαχείριση και κατάφερε να φτάσει στην όγδοη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να είναι 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-39, 69-56, 80-75
Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Παππάς 20(4), Λάσμε 4, Μήτογλου, Λεκαβίτσιους 3, Τόμας 13(9 ριμπ.), Παπαγιάννης 2, Γκιστ 2, Σακελλαρίου, Καλάθης 20(9 ασίστ), Καλαϊτζάκης, Βουγιούκας 4, Λάνγκφορντ 12
Περιστέρι (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 7, Χάροου 17, Γκρέι 8, Σίρκο, Ντάνιελ 11, Μουράτος 6, Σκορδίλης 11(10 ριμπ.), Φιλιππάκος, Αγραβάνης  Μπέντιλ 6, Καράμπελας, Κάλαχαν 9(3 κλεψ.)

ΠΗΓΗ: ebasket.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags