Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα: Παραλίγο «αυτόχειρας» ο Παναθηναϊκός - Νίκησε στο τέλος την Νταρουσάφακα και πήρε ανάσα!
Μπάσκετ
| 2018-12-14 23:24:00

Παραλίγο «αυτόχειρας» ο Παναθηναϊκός - Νίκησε στο τέλος την Νταρουσάφακα και πήρε ανάσα!

του Δημήτρη Σκούφου
Παραλίγο «αυτόχειρας» ο Παναθηναϊκός - Νίκησε στο τέλος την Νταρουσάφακα και πήρε ανάσα!

Δύσκολη νίκη με 75-67 για τους Πράσινους.

Παναθηναϊκός - Νταρουσάφακα: Λίγο έλειψε να πάθει... εγκεφαλικό ο Παναθηναϊκός, αλλά στο τέλος διόρθωσε τα πράγματα, κέρδισε την Νταρουσάφακα με 75-67 στο ΟΑΚΑ και ανάσανε βαθμολογικά, επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες.

Οι Πράσινοι έκαναν καλό πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο κινδύνεψαν με "κάζο", καθώς η τουρκική ομάδα γύρισε από διψήφιες διαφορές και ισοφάρισε σε 65-65. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αφυπνίστηκαν και έτρεξαν ένα σερί 10-0, φτάνοντας έτσι στο "ροζ" φύλλο με 75-67.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Παρότι το ματς ξεκίνησε με καλάθι της Νταρουσάφακα, ο Παναθηναϊκός ήταν συγκεντρωμένος και με ένα γρήγορο σερί 7-0 προηγήθηκε με 7-2, έχοντας σε καλή ημέρα τους Μήτογλου, Γκιστ και Λάνγκφορντ. Ο πρώτος έβγαλε πολλή ενέργεια και με δικό του καλάθι η διαφορά πήγε στο +9 (15-6). Η τουρκική ομάδα έκανε την αντεπίθεσή της και μείωσε σε 18-14, με τον Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ και να "ξυπνάει" τους Πράσινους, που τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-16.

Το Τριφύλλι δεν εκβίασε καταστάσεις ούτε κοντά, ούτε μακριά από το καλάθι (εξού και οι τρεις μόνο προσπάθειες για τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο) και έπαιξε έξυπνα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Πασκουάλ. Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο 11' (26-16), ενώ με ένα κάρφωμα του Γκιστ στο 27' το σκορ έγινε 37-26.

Με τον Καλάθη να είναι σε καλή μέρα δημιουργικά (7 ασίστ στο πρώτο 20λεπτο) ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να απαντάει άμεσα στους πόντους της Νταρουσάφακα και μάλιστα πήγε με +11 (43-32) στα αποδυτήρια, με φοβερό buzzer beater του Λάνγκφορντ.

Ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε το... κρεσέντο του και κάνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα κρατούσε τον Παναθηναϊκό στην επίθεση. Παρότι όμως η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους 8-10 πόντους, προς το τέλος της τρίτης περιόδου η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε τον κακό ρυθμό των Πράσινων, που έκαναν συνεχώς λάθος επιθέσεις και με τον Μάικλ Έρικ να ηγείται στο μπροστινό μέρος του παρκέ, κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις (57-53) με την συμπλήρωση 30 λεπτών.

H τελευταία περίοδος εξελίχτηκε σε θρίλερ, καθώς ο Παναθηναϊκός "κόλλησε" επιθετικά, με αποτέλεσμα η Νταρουσάφακα να το εκμεταλλευτεί και να μειώσει αρχικά σε 61-60 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 65-65 με τρίποντο του Ντάγκλας.

Κάπου εκεί οι Πράσινοι "ξύπνησαν" και παίζοντας συνεχείς καλές άμυνες και κάνοντας σερί 10-0, έφτασαν στη νίκη με 75-67, που τους γλίτωσε από πολλά... παρατράγουδα και τους ανέβασε σε ρεκόρ 6-6.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα λιγότερα λάθη (8 έναντι 18 της Νταρουσάφακα) και η εμφάνιση του Ντίνου Μήτογλου ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην έκτη νίκη του στην Ευρωλίγκα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο καλύτερος παίκτης του Τριφυλλιού απόψε, αφού έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα, τελειώνοντας το ματς με 20 πόντους, με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 5/5 βολές.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Στεφάν Λάσμε ήταν σε μια από τις χειρότερες βραδιές του, καθώς πέτυχε μόλις 4 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής και μάλιστα αποβλήθηκε και με πέντε φάουλ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού, δεδομένου του αντιπάλου, αφού η Νταρουσάφακα είναι η ουραγός της Ευρωλίγκας.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να πάρει το... πορτοφόλι του αντίπαλου προπονητή και με καλό κοουτσάρισμα σε σημεία που το ματς πήγε να γίνει "ροντέο", έδωσε ώθηση στους παίκτες του για να φτάσουν στη νίκη.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Τόμας 2, Λάνγκφορντ 12 (4/6 δίποντα, 4/6 βολές), Παπαγιάννης, Λάσμε 4, Παππάς 9 (2/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα), Γκιστ 15 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 2 (4 ασίστ), Καλάθης 10 (5/8 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 1 (0/4 δίποντα, 1/4 βολές), Μήτογλου 20 (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 6 ριμπάουντ).

Νταρουσάφακα (Ερνάκ): ΜακΚάλουμ 11, Κοσούτ, Ντεμίρ, Κιντ, Οζντεμίρογλου, Σαβάς 4, Μπράουν 10 (1), Ντάγκλας 15 (4/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 λάθη), Πέινερς 6, Ντίμπλερ 5 (1), Εβανς 6, Ερικ 10 (10 ριμπάουντ, 4 λάθη).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags