Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Tσάβι Πασκουάλ: «Ποιος Καλάθης; Να το πρόβλημα - Φταίει ο... - Ηλεκτροσόκ από Γιαννακόπουλο»
| 2018-12-20 12:30:00

Φοβερή «ρουκέτα» για ΠΑΟ: «Ποιος Καλάθης; Να το πρόβλημα - Φταίει ο... - Ηλεκτροσόκ από Δημήτρη»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερή «ρουκέτα» για ΠΑΟ: «Ποιος Καλάθης; Να το πρόβλημα - Φταίει ο... - Ηλεκτροσόκ από Δημήτρη»

«Πράσινος» ρεπόρτερ σε συνέντευξη-φωτιά στο Sportdog.

Παναθηναϊκός - Τσάβι Πασκουάλ: Την απογοητευτική εικόνα του Παναθηναϊκού στη νέα εκτός έδρας ήττα, αυτή τη φορά στη Μαδρίτη, ανέλυσε ο Άρης Λαούδης.

Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για την εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ και υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα νοοτροπίας.

Παράλληλα, στάθηκε στην ατομική απόδοση κάποιων παικτών και αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει για τον Τσάβι Πασκουάλ, απαντώντας αν υπάρχει θέμα αντικατάστασής του. 

Τι έφταιξε στον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη;

«Είναι συνολικό το ζήτημα, δεν είναι μόνο της Τετάρτης η εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα νοοτροπίας. Δεν είναι το πρώτο και βασικό πρόβλημα το αγωνιστικό. Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η νοοτροπία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο για να παίξεις έναν τελικό και όταν έχεις κίνητρο ότι κάποια στιγμή πρέπει να κερδίσεις εκτός έδρας, ή τουλάχιστον αυτό πρέπει να αναζητάς, δεν επιτρέπεται να ξεκινάς και να χάνεις 16-2 και 36-16. Συμβαίνουν σε πολλά παιχνίδια και σε πολλές ομάδες να μένουν πίσω στο σκορ. Αλλά νομίζω ότι η νοοτροπία του Παναθηναϊκού είναι τόσο επηρεασμένη πια που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σα σκέψη όταν μπαίνει να παίξει τελικό με τέτοιου είδους κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός είτε κερδίσει είτε χάσει αντιμετωπίζει τα πράγματα με το ίδιο συναίσθημα και λογική».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι με τη Ρεάλ δεν λειτούργησαν οι σημαντικοί παίκτες, όπως ο Καλάθης, ο Γκιστ και ο Λάσμε, ενώ έβγαλε αντίδραση ο Παπαγιάννης;

«Μπορούμε να τα πάρουμε μεμονωμένα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Ο Καλάθης δεν μπορεί να παίζει όλη τη χρονιά καλά. Δε γίνεται, είναι αδύνατος. Είναι ένας παίκτης, ο οποίος είναι εξαιρετικός με τη διαφορά ότι η αντίπαλη ομάδα είναι επίσης εξαιρετική. Ξέρει πώς να προφυλαχθεί. Τον έχει διαβάσει, οπότε ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έχει τα κουμπιά του, για να μπορέσει να τα κατεβάσει στο μίνιμουμ. Το πρόβλημα δεν είναι ο Καλάθης. Ούτε ο Γκιστ και ο Λάσμε, οι οποίοι είναι κακοί από την αρχή της σεζόν. Δε νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση προλαβαίνεις να εξηγήσεις τι δεν πήγε καλά ατομικά. Γιατί είναι θέμα νοοτροπίας, όπως υπογράμμισα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο σαν να πήγαινε βόλτα. Δεν υπάρχει τέτοια νοοτροπία στην Ευρωλίγκα και δεν επιτρέπεται να έχει τέτοια νοοτροπία ο Παναθηναϊκός. Έμπαινε πάντα με το μαχαίρι στα δόντια, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Άσχετα αν είχε κίνητρο, η νοοτροπία του ήταν πάντα αυτή που έπρεπε».

Φταίει ο Πασκουάλ γι' αυτό;

«Φυσικά και έχει ευθύνες, από τη στιγμή που παρουσιάζεται μία ομάδα πνευματικά ανέτοιμη. Δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι πολλά τα ματς που υπάρχει αυτή η εικόνα. Απλά έχω αρχίσει πια να αισθάνομαι ότι όλος ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός λειτουργεί περισσότερο με το σκεπτικό "ας πάρουμε το πρωτάθλημα και ό,τι περισσότερο κάνουμε καλό είναι". Δεν γίνεται έτσι όμως να πας στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός είχε μάθει να ξεκινάει τη χρονιά με στοχο το Φάιναλ Φορ».

Υπάρχει πίεση προς το πρόσωπο του Καταλανού. Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία;

«Εγώ δεν ήμουν ποτέ υπέρ της αλλαγής των προπονητών. Εδώ που έχουμε φτάσει όμως, πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Δεν έχω απάντηση. Ό,τι απόφαση και να πάρει η διοίκηση, θεωρώ ότι έχει επιχειρήματα. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάτι. Ένα ηλεκτροσόκ. Πρέπει να ταρακουνηθεί η ομάδα σε επίπεδο νοοτροπίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβες στον ΠΑΟ: Φεύγουν παίκτες, μέσα δύο top ονόματα - Στον αέρα ο Πασκουάλ - Πέφτει και πρόστιμο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags