Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: «Θύμισε Παύλο, σαν τον Ντομινίκ - Είναι... τρελός - Γι’ αυτό τον πήρε ο Γιαννακόπουλος»
| 2018-12-21 14:15:00

«Θύμισε Παύλο, σαν τον Ντομινίκ - Είναι... τρελός - Γιατί τον πήρε ο Δημήτρης, τι έγινε με Πασκουάλ»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Θύμισε Παύλο, σαν τον Ντομινίκ - Είναι... τρελός - Γιατί τον πήρε ο Δημήτρης, τι έγινε με Πασκουάλ»

Tρομερές αποκαλύψεις Τόλη Κοτζιά στο Sportdog για τον Ρικ Πιτίνο.

Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι ο Ρικ Πιτίνο θα ταιριάξει με την τρέλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου υποστήριξε ο Τόλης Κοτζιάς.

Ο μπασκετικός ρεπόρτερ μίλησε στο Sportdog για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, τον οποίο αποθέωσε, αποκαλύπτοντας παράλληλα «ζουμερές» λεπτομέρειες της εξωμπασκετικής του ζωής.

Παράλληλα, απάντησε στο σημαντικό ερώτημα, αν ο Αμερικάνος κόουτς θα μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και πώς έγινε η γνωριμία με το αφεντικό του Εξάστερου. 

Πώς σχολιάζεις την έλευση Πιτίνο στον Παναθηναϊκό;

«Αυτή είναι μία κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που παραπέμπει σε χρόνια Παύλου και Θανάση. Είναι μία κίνηση επιπέδου Ντομινίκ Γουίλκινς».

Μαθαίνουμε ότι ο νέος κόους έρχεται με μεγάλες περγαμηνές...

«Είναι από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του κολλεγιακού πρωταθλήματος. Έχει κάτσει στους πάγκους δύο εκ των ιστορικότερων συλλόγων του NBA, όπως οι Νικς και οι Σέλτικς. Έχει κοουτσάρει παιχταράδες όπως ο Πάτρικ Γκιούιν. Έχει τρομερές παραστάσεις από μπάσκετ. Δεν αμφισβητείται ότι κατέχει το άθλημα. Από την άλλη ομως εξωμπασκετικά είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο θα σας βγάλει αναφορές σε διάφορα σκάνδαλα και περιπέτειες. Πριν ένα χρόνο είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία, ενώ υπάρχουν κατηγορίες για μοιχεία. Είναι ανακατεμένος σε πολλά. Είναι ένας προπονητής που βρίσκεται στο μήκος κύματος του Γιαννακόπουλου. Έχει μία ωραία τρέλα που μπορεί να ταιριάξει με την αντίστοιχη τρέλα του ηγέτη του Παναθηναϊκού».

Ήταν σωστή η απομάκρυνση του Πασκουάλ;

«Κάθε αλλαγή μεσούσης της σεζόν είναι ρίσκο. Με τον Πασκουάλ όμως δεν πήγαινε άλλο. Εννοείται όμως ότι δεν πρόκειται για κακό προπονητή. Πέρσι και πρόπερσι ο Παναθηναϊκός με τον Καταλανό έφτασε στο ταβάνι του. Δεν απέκλεισε τη Φενέρ και τη Ρεάλ. Αν ζητούσαμε κάτι τέτοιο θα ήταν η υπέρβαση της υπέρβασης. Η έκπληξη δεν έγινε. Φέτος όμως η ομάδα που έφτιαξε ο Πασκουάλ κάθε εβδομάδα έπαιζε το ίδιο. Δεν είχε καμία βελτίωση. Επειδή δεν γίνεται να αλλάξουν όλοι οι παίκτες, αλλάζει ο προπονητής. Μεσούσης της σεζόν είναι ρίσκο να φέρεις έναν προπονητή πόσω μάλλον να φέρεις έναν τεχνικό που δεν έχει ξαναδουλέψει στην Ευρώπη».

Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστεί ένας Αμερικάνος στην Ευρώπη;

«Θα σου δώσω την απάντηση που έδωσε ο Λάρι Μπράουν, που είναι ο κορυφαίος Αμερικάνος προπονητής που ήρθε στην Ευρώπη. Στην Τορίνο έκανε 0-10 στο Eurocup. Είχε πει, ότι "εγώ ήρθα να διδάξω στην Ευρωπη, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι διδάσκομαι". Είναι δύσκολη η προσαρμογή του προπονητή γιατί είναι η πρώτη φορά που έρχεται. Είναι διαφορετική η πίεση της Ελλάδας από εκεί. Είναι διαφορετικό το κολλεγιακό πρωτάθλημα από την Ευρωλίγκα.

Είναι προπονητής συνηθισμένος στον πρωταθληματισμό και τη νίκη, αλλά τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Έχει όμως ένα μεγάλο αβαντάζ ο Πιτίνο, γι'αυτόν τον διάλεξε ο Γιαννακόπουλος. Είναι αμερικάνικη η ομάδα του Παναθηναϊκού. Έχει πέντε αμερικανοαναθρεμμένους ξένους, εκτός από τον Λεκαβίτσιους. Ο Καλάθης έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική. Μήτογλου, Παπαγιάννης, Βουγιούκας έχουν κάνει το βήμα παραπάνω έχοντας πάρει μέρος στα Κολλέγια της Αμερικής».

Ξέρουμε πώς έγινε το κονέ με τον Γιαννακόπουλο;

«Ο Γιαννακόπουλος παρακολουθεί από μικρό παιδί μπάσκετ. Ο Πιτίνο ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε από τα παλιά τα χρόνια. Τώρα που βρήκε την ευκαιρία τον πήρε. Με παραξένεψε και εμένα που ήρθε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-βόμβα: Αυτόν τον παίκτη «τελειώνει» πρώτα ο Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό - Είναι top όνομα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags