Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84
Μπάσκετ
| 2018-12-28 23:09:00

Παναθηναϊκός βγαλμένος από το NBA – Ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ με… μαέστρο Πιτίνο!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Παναθηναϊκός βγαλμένος από το NBA – Ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ με… μαέστρο Πιτίνο!

Εκπληκτικοί οι Πράσινοι, πήραν τεράστια νίκη με 96-84.

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρικ Πιτίνο: Ένας εντυπωσιακός Παναθηναϊκός, που δεν θύμιζε σε τίποτα το... φάντασμα των προηγούμενων αγώνων, έριξε στο... καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους, οι Πράσινοι εμφανίστηκαν ψυχωμένοι, έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και έβγαλαν χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο, όταν οι Ρώσοι μείωσαν στους 2 πόντους. Κάπως έτσι, έφτασαν σε μια σπουδαία νίκη με 96-84, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στην Ευρωλίγκα σε 7-8.

Ο Παναθηναϊκός είχε ως κορυφαίους τους Νικ Καλάθη (14π. και 10 ασίστ), Ιωάννη Παπαπέτρου (17π.), Στεφάν Λάσμε (13π.) και Τζέιμς Γκιστ (11π.), ενώ σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους (11π.).

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κάνει το πρώτο ξέσπασμα του αγώνα στο 4’. Με τον Κλάιμπερν και τον Ντε Κολό να ξεκινούν «ζεστοί» οι Ρώσοι ξέφυγαν με 24-17 στο 8’. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε τη διαφορά να ανεβεί σε μεγαλύτερα επίπεδα, κρατώντας την επαφή του με το σκορ, μέχρι να έρθει η «πράσινη» αντεπίθεση στη δεύτερη περίοδο. Ο Παπαπέτρου άναψε τη… σπίθα με τρίποντο (22-26), για να ακολουθήσει μια σειρά από καταπληκτικές άμυνες του Τριφυλλιού, ενώ ο Λεκαβίτσιους ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τρομερές λύσεις στην επίθεση.

Το πρώτο προσπέρασμα του Τριφυλλιού μετά από ώρα (37-35) ήρθε στο 16’ με τρίποντο του Αντετοκούνμπο έπειτα τάπα του Λάσμε και το ΟΑΚΑ πήρε… φωτιά. Ο Παναθηναϊκός εξακολούθησε να παίζει φανταστικές άμυνες, κάνοντας μέχρι και τον Πιτίνο να πανηγυρίζει έξαλλα στον πάγκο. Με τον τρίποντο του Καλάθη και καλάθια από τους Λεκαβίτσιους και Γκιστ οι Πράσινοι έτρεξαν σερί 11-0 και ξέφυγαν με 48-38 στο 19’. Η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε μειώνοντας άμεσα σε 48-42, όμως ένα τρίποντο του Τόμας, ένα καλάθι του Παπαπέτρου και δύο βολές του Γκιστ διατήρησαν τη διψήφια διαφορά του Παναθηναϊκού (55-44) στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παπαπέτρου συνέχισε το επιθετικό του ρεσιτάλ και ηγήθηκε του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο. Οι Πράσινοι, ωστόσο, χαλάρωσαν υπερβολικά στην άμυνα και «χάρισαν» πολλά επιθετικά ριμπάουντ, τα οποία έβαλαν ξανά την ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι. Ο Κλάιμπερν εξακολούθησε να σκοράρει κατά ριπάς, ο Χάντερ πήρε κρίσιμα ριμπάουντ και οι Ρώσοι μείωσαν σε 63-58. Σε εκείνο το σημείο, ακόμα ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού με δύο τρίποντα από Καλάθη και Μήτογλου, καθώς και ένα κάρφωμα του Παπαπέτρου άνοιξαν ξανά τη διαφορά, με το Τριφύλλι να πηγαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, προηγούμενο με 72-62.

Το ματς έγινε ντέρμπι στην τελευταία περίοδο, αφού η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε και με σερί 8-0 μείωσε με 72-70. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι έβγαλαν χαρακτήρα και «κλείδωσαν» τη νίκη με εντυπωσιακή τέταρτη περίοδο. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 6-0 με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καλάθη, ο οποίος είχε κέφια στην τελευταία περίοδο, σηκώνοντας το Τριφύλλι στις πλάτες του. Το σόου του Έλληνα γκαρντ συνεχίστηκε, με τον Νικ να δίνει την ασίστ στον Λάσμε για το 91-76, το οποίο ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη του Παναθηναϊκού. Στο τελευταίο δίλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τους Πράσινους να επικρατούν με 96-84.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η καταπληκτική άμυνα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα και ο χαρακτήρας που έβγαλαν οι παίκτες του Τριφυλλιού, όταν η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης στα τελευταία λεπτά. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα υψηλά ποσοστά των Πρασίνων, που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10-21 τρίποντα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με double-double (14 πόντοι και 10 ασίστ).



ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η μαγική δεύτερη περίοδος που έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σημείωσε 36 πόντους και δέχθηκε μόλις 18.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Το ΟΑΚΑ «έβραζε» μετά από καιρό, με την ομάδα του Παναθηναϊκού να δίνει το έναυσμα με την ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ και τον κόσμο να μπαίνει στην εξίσωση της αναμέτρησης με δυναμική παρουσία στις εξέδρες.

Οι πόντοι των δύο ομάδων: 
 
Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 6 (1), Παπαγιάννης, Λάσμε 13 (4/7 δίποντα, 5/6 βολές, 9 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 17 (2), Παππάς 2, Γκιστ 11, Λεκαβίτσιους 11 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (2/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα), Αντετοκούνμπο 6 (1), Μήτογλου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ).
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 17 (2), Μπόλομποϊ, Πίτερς 6 (2), Ροντρίγκεθ 2, Κλάιμπερν 24 (5/9 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ), Χίγκινς 12 (2), Χάκετ 5 (1), Κουλάγκιν, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 5, Χάντερ 11.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags