Facebook Pixel Παναθηναϊκός: «Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο Μεγάλη επιστροφή ο Παπαπέτρου - Έρχεται αντι-Καλάθης»
| 2018-12-29 10:58:00

«Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο και το γύρισε - Μεγάλη επιστροφή ο... - Αντι-Καλάθης και ψηλός να "δαγκώνει"»

του Γιώργου Κτενά
«Αυτά άλλαξε ο Πιτίνο και το γύρισε - Μεγάλη επιστροφή ο... - Αντι-Καλάθης και ψηλός να "δαγκώνει"»

«Πράσινος» ρεπόρτερ στο Sportdog για τον Εξάστερο. Σούπερ ανάλυση!

Παναθηναϊκός: Την άποψη ότι ο Ρικ Πιτίνο δούλεψε περισσότερο στην ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, εξέφρασε στο sportdog.gr ο Κώστας Κουτσαυλής.

Ο δημοσιογράφος του panathinaikos24.gr, στάθηκε ακόμα στο πώς μεταμορφώθηκαν κάποιοι παίκτες-κλειδιά, μίλησε για τον ηγέτη Νικ Καλάθη, χαρακτήρισε σημαντική την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου, ενώ αναφέρθηκε και στις προσθήκες που μπορεί να γίνουν στο ρόστερ του Εξάστερου.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και έδειξε ικανός για μεγάλα πράγματα στη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Τι μπορεί να άλλαξε ο Πιτίνο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Σε τεχνικό επίπεδο, θα ήταν αδύνατο να περαστούν άμεσα στους παίκτες όλα τα "θέλω" του Πιτίνο. Άλλωστε, πέρασαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την έλευσή του, την πρώτη του προπόνηση και το πρώτο του ματς. Όπως φάνηκε, στον λίγο χρόνο που του απέμενε μέχρι το πρώτο του παιχνίδι, επένδυσε στο να "φτιάξει" την ψυχολογία των παικτών του. Να τους κάνει να πιστέψουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε ομάδα, αρκεί να κάνουν καλά τα βασικά και να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους.

Παράλληλα, φρόντισε να τους καταστήσει σαφές ότι το εν λόγω ματς είναι κρίσιμο, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα. Οι ατάκες του στη συνέντευξη Τύπου ήταν «οδηγός» για το τι είδαμε στο παρκέ. Η ιστορία του Μπιλ Ράσελ, η ατάκα για τα "συμβόλαια μιας ημέρας", τα λόγια του στα τάιμ άουτ και δη σε εκείνο που πήρε μετά το 72-70, ήταν οι προσωπικές "πινελιές" του. Σε επίπεδο plays, όπως παραδέχθηκε, συμβουλεύτηκε (ορθώς) τους βοηθούς του και απλά προσέθεσε 2-3 δικά του plays». 



Παίκτες που μέχρι πρόσφατα ήταν εκτός φόρμας, όπως ο Καλάθης, ο Λάσμε και ο Γκιστ, χθες πήραν την ομάδα στις πλάτες τους. Μήπως τελικά δεν ήταν αγωνιστικό το πρόβλημα, αλλά καθαρά ψυχολογικό;

«Η κακή αγωνιστική εικόνα φέρνει και limit down στην ψυχολογία, ακόμη κι όταν πρόκειται για έμπειρους παίκτες, πρώτης γραμμής. Όταν υπάρχει συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα, τότε αναμφίβολα επηρεάζεται και το μυαλό. Αγωνιστικά, ο  Παναθηναϊκός "φώναζε" ότι ζητούσε έναν πιο ενεργό Λάσμε κι έναν ανεβασμένο Γκιστ. Όσο για τον Καλάθη, μπορεί να πέρασε ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος, αλλά στα τελευταία ματς ήταν ανεβασμένος και υπήρχαν στιγμές που έδειχνε ότι κρατάει ό,τι μπορεί σχεδόν μόνος του. Απλά, όσο υπέροχος παίκτης κι αν ειναι ο Καλάθης, θέλει ανάλογη βοήθεια και από τους υπόλοιπους και δη τους ψηλούς, ώστε να βγει η εικόνα που θέλουν στον Παναθηναϊκό και θέλουμε να βλέπουμε και εμείς με τη σειρά μας». 

Από τους κορυφαίους ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος φάνηκε ότι έλειπε όλο το προηγούμενο διάστημα. Πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στην πορεία για τον Παναθηναϊκό; Πρόκειται για την πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού που μέχρι τώρα δεν έχει προλάβει να αποδώσει τα αναμενόμενα.

«Ο σχεδιασμός που είχε γίνει το καλοκαίρι, είχε βάλει... highlight την περίπτωση Παπαπέτρου. Πέραν του επικοινωνιακού κομματιού και της μεταγραφής ενός παίκτη από τον αιώνιο, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη περιπτώσεις όπως εκείνου, ώστε να ενισχύσει τον ελληνικό κορμό του. Η μετάβαση από τον Πειραιά στο ΟΑΚΑ δεν είναι εύκολο πράγμα και φυσικά θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο για να "δέσει". Ο ίδιος είχε από την αρχή τη δίψα για να πετύχει, αλλά συνάμα ήταν κι άτυχος, μένοντας για καιρό εκτός λόγω του τραυματισμού στον καρπό. Μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό ένα τέτοιο comeback από τον Ιωάννη. Αυτή την εμφάνιση τη χρειαζόταν ο ίδιος, όσο χρειάζεται έναν τέτοιο Παπαπέτρου και η ομάδα».



Τι προβλέπεις για τη συνέχεια; Προλαβαίνουν οι Πράσινοι να καλύψουν το χαμένο έδαφος για μια θέση κοντά στην 4άδα; Δεδομένου πως ακούγεται ότι έρχεται και ενίσχυση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αλήθεια, ποιοι παίκτες μπορεί να «τρέμουν» για τη θέση τους και πού χρειάζεται οπωσδήποτε προσθήκη η ομάδα;

«Το υπάρχον φορμάτ της Ευρωλίγκας δεν αφήνει περιθώρια για απόλυτα... εύστοχες προβλέψεις, ακόμη κι αν είχαμε το... χάρισμα. Κάθε αγωνιστική, είναι και μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός προλαβαίνει και με το παραπάνω να κάνει πράγματα για να βελτιώσει εικόνα και θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Για να γυρίσει ολοκληρωτικά ο τροχός, θα πρέπει να συμβεί ένας συνδυασμός πραγμάτων, που περνά από το τεχνικό επιτελείο, τους παίκτες (οι οποίοι καλούνται να κάνουν συνολικό step up και να αποκτήσουν σταθερά καλή απόδοση), αλλά και τις προσθήκες που όπως φαίνεται θα γίνουν. Βάσει όσων έχουμε δει ως τώρα, ο Παναθηναϊκός θα ήθελε έναν γκαρντ ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα στον Καλάθη να παίρνει... ήρεμος τις ανάσες του στον πάγκο, όταν χρειάζεται, αλλά και έναν ψηλό που θα προσφέρει λύσεις κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, καθώς ακόμη και στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, υπήρξαν στιγμές που η πράσινη ρακέτα φαινόταν ευάλωτη». 
 


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags