Facebook Pixel Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 82-69
Μπάσκετ
| 2019-01-18 21:51:00

Ούτε τώρα! Ο ΠΑΟ πάλεψε, αλλά ο Σάρας… καθάρισε τον Πιτίνο και σταμάτησε τον Κιλπάτρικ

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ούτε τώρα! Ο ΠΑΟ πάλεψε, αλλά ο Σάρας… καθάρισε τον Πιτίνο και σταμάτησε τον Κιλπάτρικ

Τραγικό δεύτερο ημίχρονο και ήττα με 82-69. Δύσκολα για 8αδα.

Ζαλγκίρις - ΠαναθηναϊκόςΟ Παναθηναϊκός πέταξε στα… σκουπίδια το πολύ καλό του ξεκίνημα και έφυγε για ακόμα μια φορά με σκυμμένο το καλάθι από εκτός έδρας παιχνίδι, καθώς ηττήθηκε στη Λιθουανία από τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 82-69.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Μπαρτσελόνα, έτσι και απόψε οι Πράσινοι ήταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως έπεσαν στο δεύτερο και τα έκαναν… θάλασσα στην τελευταία περίοδο του αγώνα.

Ο Τόμας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 14 πόντους, ενώ οι Κιλπάτρικ και Καλάθης πρόσθεσαν από 11, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία με αστοχία στα μακρινά σουτ και κακές επιλογές.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον το ίδιο ρεκόρ με τη Ζαλγκίρις (8-11), όμως οι Λιθουανοί υπερτερούν στην ισοβαθμία και η προσπάθεια του Τριφυλλιού να μπει στην οκτάδα έχει δυσκολέψει πάρα πολύ.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με εντυπωσιακό τρόπο και με όπλο την τρομερή ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα πήρε τα ηνία του αγώνα. Με 5 πόντους του Τόμας και 4 του Γκιστ οι Πράσινοι προηγήθηκαν 9-0, με τη Ζαλγκίρις να σκοράρει το πρώτο της καλάθι με… πολύ κόπο μετά στο 4’. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει επιθετική άμυνα, γεγονός που δυσκόλεψε πάρα πολύ του Λιθουανούς. Κλέβοντας συχνά την μπάλα και βρίσκοντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, οι Πράσινοι διατήρησαν το προβάδισμα με αποκορύφωμα το υπέρ τους 22-13 με τρίποντο του Κιλπάτρικ.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τη Ζαλγκίρις να βγάζει αντίδραση. Ο Ντέιβις έκανε μεγάλη ζημιά στη ρακέτα του Τριφυλλιού, οι ψηλοί του οποίου για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έκαναν καλή δουλειά στα ριμπάουντ, χαρίζοντας πολλά επιθετικά. Όχι μόνο αυτό, αλλά ο Παναθηναϊκός «βραχυκύκλωσε» και στην επίθεση, με αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να τρέξει ένα σερί 11-0 και να περάσει μπροστά στο σκορ (27-26) στο 14’. Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» και βρήκε επιθετικές λύσεις από Παππά, Μήτογλου και Παπαγιάννη. Οι Πράσινοι «σκλήρυναν» ξανά την άμυνά τους και ανέκτησαν το προβάδισμα, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με σκορ 37-33 υπέρ τους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πολύ άσχημο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε σωρεία λανθασμένων επιλογών στην επίθεση και παράλληλα επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να βρει ρυθμό, με τον Γουάιτ να κάνει… ό, τι θέλει στη ρακέτα του Τριφυλλιού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Λιθουανοί έτρεξαν σερί 13-0 (46-37) στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε σχεδόν έξι λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι με τον Κιλπάτρικ. Το καλάθι αυτό σήμανε την αντεπίθεση του Τριφυλλιού. Ο Κιλπάτρικ «ζεστάθηκε», ο Μήτογλου έκανε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ και οι Πράσινοι έφτασαν ξανά σε απόσταση βολής (48-46) και παρέμειναν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου (52-51).

Μια από τα… ίδια ήταν και το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά πολύ άσχημα. Ο Γουόλτερς ήταν ο παίκτης που «πλήγωσε» το Τριφύλλι με δύο τρίποντα πρωταγωνίστησε στο σερί 7-0 της Ζαλγκίρις, που την έφερε μπροστά με 59-51. Οι Πράσινοι ουσιαστικά δεν κατάφεραν να συνέλθουν και να απειλήσουν με ανατροπή τους Λιθουανούς. Μείωσαν μέχρι τους 6 (65-59)με τρίποντο του Τόμας στο 34’, με τη διαφορά να μένει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 36’, αλλά στη συνέχεια να ανοίγει. Η Ζαλγκίρις πέτυχε εύκολους πόντους στη ρακέτα και εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές επισκέψεις της τη γραμμή των βολών, τη στιγμή που ο Παναθηναίκός έμοιαζε να «πελαγοδρομεί« στην επίθεση. Ένα τρίποντο του Γκριγκόνις κι ένα κάρφωμα του Γουάιτ έφεραν τη διαφορά στους 15 (76-61) και «κλείδωσαν» τη νίκη της Ζαλγκίρις, η οποία εν τέλει ήρθε με τελικό σκορ 82-69.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑNΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί τα έκανε ξανά… μαντάρα στην τελευταία περίοδο, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Επιπρόσθετα οι Πράσινοι είχαν 5 παραπάνω λάθη από την αντίπαλό τους (14-9), ενώ γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο χάλασαν την καταπληκτική άμυνα που έπαιξαν στο πρώτο.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Γουάιτ ήταν ο κορυφαίος της Ζαλγκίρις με τους 15 πόντους που πέτυχε, ενώ οι Γκριγκόνις και Γουόλτερς πέτυχα καθοριστικά σουτ που… έκοψαν τα πόδια του Παναθηναϊκού, σκοράραντας  13 και 10 πόντους αντίστοχα.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σε ένα παιχνίδι που ήξερε πως αποτελεί το πλέον κρίσιμο στην προσπάθεια που κάνει για είσοδο στην οκτάδα, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε ανήμπορος να διαχειριστεί την κατάσταση όταν η μπάλα «έκαιγε».

Η ΕΞΕΔΡΑ: Η «Zalgirio Arena» ήταν ξανά γεμάτη από τους ενθουσιώδεις φίλους της Ζαλγκίρις, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν και περίπου 200 οπαδοί του Παναθηναϊκού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 10 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουόλτον Τζούνιορ 9 (1/1 τρίποντο, 6/7 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τόμπσον 4, Γουόλτερς 10 (2/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γουόκαπ 5, Γιανκούνας 9 (5 ριμπάουντ), Μιλάκνις, Γουάιτ 15 (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Γιοκουμπάιτις, Γκριγκόνις 13 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ουλανόβας 7 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 14 (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 λάθη), Παπαγιάννης 4, Λάσμε, Παπαπέτρου 4, Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (4 ριμπάουντ), Λεκαβίτσιους 3 (1), Κιλπάτρικ 11 (4/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Λοτζέσκι 2, Καλάθης 11 (3/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη), Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 7 (6 ριμπάουντ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags