Facebook Pixel Πανιώνιος - ΑΕΚ: Νίκη για την Ένωση με γκολ-χέρι
| 2019-01-26 21:24:00

Έβαλε το... χεράκι του – Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ στην Πλατεία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έβαλε το... χεράκι του – Μεγάλο διπλό της ΑΕΚ στην Πλατεία

Η Ένωση επικράτησε του Πανιωνίου 2-0. Χαμός με το γκολ-χέρι

Πανιώνιος - ΑΕΚ: Με ένα γκολ του Μάνταλου που δεν έπρεπε να μετρήσει, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 2-0 του Πανιωνίου.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Εζέκιελ Πόνσε δεν καθάρισε μόνο τη νίκη για την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Έπαιξε και φοβερή άμυνα. Δικαιωματικά του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με το σύστημα που μεταμόρφωσε την ΑΕΚ τους τελευταίους αγώνες παρέταξε την ομάδα του στη Νέα Σμύρνη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δηλαδή το 3-5-2. Τη θέση του Λιβάγια δίπλα στον Πόνσε πήρε ο Κλωναρίδης. Μάνταλος, Άλεφ και Μπακασέτας ήταν η τριάδα των χαφ. Φουλ μπακ έπαιξαν ο Γκαλο με τον Χουλτ. Την τριάδα στα στόπερ αποτέλεσαν οι Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης και την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας.

Πανιώνιος: Μανοϊλοβιτς, Σταυρόπουλος, Μπανανά (65' Καμαρά), Λουίζ Γκουστάβο, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Κούρντι, Κεϊτά (39' Μανθάτης), Παπαγεωργίου, Ντουρμισάι, Άλι (77' Τσιλούλης)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Χουλτ, Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας (81' Μπογέ), Κλωναρίδης (61' Κρίστισιτς), Πόνσε (93' Αλμπάνης)

Η ΦΑΣΗ Το λάθος γύρισμα του Γκάλο στον Μπάρκα που λίγο έλειψε να γίνει αυτογκόλ, αν δεν έφευγε κόρνερ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Ευαγγέλου τα έκανε μαντάρα. Δεν είδε, ότι ο Μάνταλος κοντρόλαρε με το χέρι πριν κάνει το 0-1.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ο Πανιώνιος κατάφερε να κλείσει την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε αδυναμία να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να τη μεταφέρει στα καρέ των γηπεδούχων. Οι Νεοσμυρνιώτες μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με το σουτ του Ντουρμισάι στο 4', το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπάρκας. Η Ένωση όμως ήταν αυτή που προηγήθηκε στο σκορ, στο 14', με τον Μάνταλο, ο οποίος έπαιξε καταπληκτικά το 1-2 με τον Πόνσε, πριν εκτελέσει τον Μανοΐλοβιτς.

Το γκολ δεν βελτίωσε την εικόνα της αναμέτρησης. Το ηθικό των κυανέρυθρων έπεσε λόγω του τέρματος που σημείωσε η ΑΕΚ, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν (δικαίως) για χέρι. Δημιουργήθηκε εκνευρισμός που επηρέασε αισθητά τον ρυθμό του παιχνιδιού, στο οποίο δεν σημειώθηκε άλλη κλασική ευκαιρία μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Εξαίρεση αποτέλεσαν δύο σουτ που σημείωσε κάθε ομάδα, με τον Μπακασέτα και τον Ντουρμισάι αντίστοιχα. Πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια, οι γηπεδούχοι δέχτηκαν ένα ακόμα πλήγμα. Ο Κεϊτά τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή δίνοντας η θέση του στο Μανθάτη.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος άλλαξε διάταξη και εγκλώβισε την ΑΕΚ, η οποία διατηρούσε για πολλή ώρα μία υποτυπώδη υπεροχή, την οποία δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Μάλιστα από το 61' ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τον Κρίστισιτς και έβγαλε τον Κλωναρίδη, κάνοντας περισσότερο αμυντικό το σύστημά του. Η ώρα περνούσε και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε αν δημιουργήσει κάποια ευκαιρία.

Τη μονοτονία έσπασε στο 80' το λάθος του Γκάλο σε μία απίστευτη φάση, στην οποία τράβαγαν τα μαλλιά τους οι παίκτες του Πανιωνίου. Ύστερα από σέντρα, ο Βραζιλιάνος γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα στον Μπάρκα που γλίστρησε αλλά για καλή του τύχη, έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και κατέληξε κόρνερ. Εφτά λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει να σεντράρει για τον Πόνσε, αλλά ο Σταυρόπουλος έκοψε σωτήρια πριν η μπάλα φτάσει στον Αργεντινό. Στο 89' ο Μπάρκας έκανε εξίσου σημαντική επέμβαση σε σουτ του Τσιλούλη.

Στις καθυστερήσεις ο Πόνσε εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Μανοΐλοβιτς και πλάσαρε στην κενή εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Έτσι η ΑΕΚ παρέμεινε τρίτη με 33 βαθμούς. Ο Πανιώνιος είναι δέκατος με 19.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags