Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ξέσπασμα Παταβούκα για την αποχώρηση
| 2019-02-14 11:40:00

Έκρηξη Παταβούκα για Ολυμπιακό: "Έκανε το γύρο του κόσμου - Ποια διαιτησία; - Τι έγινε με Σπανούλη;"

του Γιώργου Κτενά
Έκρηξη Παταβούκα για Ολυμπιακό: "Έκανε το γύρο του κόσμου - Ποια διαιτησία; - Τι έγινε με Σπανούλη;"

Ξέσπασμα από τον παλιό άσο. "Τα παιχνίδια τελειώνουν στο γήπεδο".

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να μείνει στο γήπεδο και να τελειώσει το ματς, όποια παράπονα κι αν είχε από τη διαιτησία, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog  ο Κώστας Παταβούκας. 

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην πολύ καλή αγωνιστική παρουσία των Πράσινων και στο γεγονός ότι ήταν άριστα προετοιμασμένοι, αγωνιστικά και πνευματικά, συμπληρώνοντας ότι συνολικά ο Ολυμπιακός είχε κακή παρουσία. 

Η απουσία του Σπανούλη

Κύριε Παταβούκα, πώς είδατε το χθεσινό ντέρμπι Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ;

"Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να κερδίσει. Αν μείνουμε αμιγώς στο αγωνιστικό, ο Παναθηναϊκός έδειξε θέληση. Ήταν δουλεμένη ομάδα πάνω στα στοιχεία του παιχνιδιού. Ήταν και πνευματικά πολύ καλά συγκεντρωμένοι, από την πρώτη κιόλας φάση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά είχε πολλά προβλήματα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Δεν ξέρω αν ήταν επιλογή του Μπλατ να αρχίσει το παιχνίδι χωρίς τον Σπανούλη, αλλά συνολικά ήταν κακή η εικόνα του Ολυμπιακού".

Ποια είναι η άποψή σας για την απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το γήπεδο στη διάρκεια του ημιχρόνου;

"Αυτή είναι μεγάλη συζήτηση. Όσοι εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι θα πρέπει να το σέβονται κιόλας. Τα παιχνίδια τελειώνουν μέσα στο γήπεδο. Ειδικά όταν μιλάμε γι' αυτές τις δύο ομάδες, που είναι η βιτρίνα του ελληνικού μπάσκετ. Μη μένουμε στα δικά μας στενά όρια, αυτό που συνέβη χθες έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ιστορία. Αν έχουν παράπονα από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους".

 

Η διαφορά και η διαιτησία

Δικαιολογεί η παρουσία της διαιτησίας τέτοια απόφαση από την πλευρά του Ολυμπιακού;

"Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή στον αγώνα. Η διαφορά στο σκορ, εξάλλου, δεν ήταν λόγω των αποφάσεων της διαιτησίας. Σε αυτό το επίπεδο επαγγελματικού αθλητισμού, άλλωστε, ακόμα και οι κακές αποφάσεις δεν πρέπει να σου χαλάνε το μυαλό. Πρέπει να υπάρχει άλλη προσέγγιση και όχι να φεύγει μια ομάδα από το παρκέ στο ημίχρονο".

Πώς περιμένετε να είναι η συνέχεια για τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αφομοιώσει τα νέα στοιχεία του Πιτίνο. Γιατί ήρθε ένας νέος προπονητής, που παίζει εντελώς διαφορετικά. Βάζει πολύ μεγάλη ενέργεια στα δύο μέρη του παρκέ. Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργήσει με βάθος, με περισσότερους παίκτες. Όλα αυτά, όμως, θέλουν τον χρόνο τους για να αφομοιωθούν.

Είναι φυσιολογικό να έχει σκαμπανεβάσματα η ομάδα στην απόδοσή της. Για κάποια διαστήματα να είναι αυτή που θέλει ο προπονητής της, αλλά να μην μπορεί ακόμα να συμβαίνει αυτό για 40 λεπτά. Αυτό πληρώνει στην Ευρωλίγκα, που είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και δεν μπορεί να συγχωρεθεί από τους αντιπάλους τίποτα. Αλλά σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός έχει αυξήσει τον χρόνο που κάνει αυτό που θέλει ο προπονητής του". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε τώρα: Υποβιβασμός και διαγραφή για Ολυμπιακό - Αυτή είναι η ποινή-ΣΟΚ - Θα το ξανακάνει;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags