Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αφαίρεση έξι βαθμών στον Ολυμπιακό!
| 2019-02-16 16:45:00

Βγήκε απόφαση-σοκ για Ολυμπιακό: Τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών!

Sportdog Team
Βγήκε απόφαση-σοκ για Ολυμπιακό: Τιμωρήθηκε με αφαίρεση έξι βαθμών!

Βαριά η "κεραμίδα" για τους Ερυθρόλευκους.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Βαριά ήταν η "καμπάνα" για τον Ολυμπιακό, για την απόφασή του να αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως αποφάσισε ο Αθλητικός Δικαστής, οι Ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών, για δυσφήμιση του αθλήματος και προσβολή του φίλαθλου πνεύματος, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο ύψους 7,000 ευρώ.

Πλέον, οι Πειραιώτες πέφτουν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με 25 βαθμούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν με βάση τον πειθαρχικό κώδικα του ΕΣΑΚΕ και όχι της ΕΟΚ, που προέβλεπε αφαίρεση ενός βαθμού.

Παραμένει άγνωστο αν ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση, αν και έχει το δικαίωμα.

Aναλυτικά:

«Επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ για αποχώρηση της ομάδας της πριν τη λήξη διεξαγόμενου αγώνα καλαθοσφαίρισης και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας με συνέπεια τη δυσφήμιση του αθλήματος και την προσβολή του φίλαθλου πνεύματος την ποινή της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών (από την συνολική βαθμολογία την οποία θα συγκεντρώσει η ομάδα της Κ.Α.Ε μετά την ολοκλήρωσή της φάσης της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος) και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000) ευρώ κατά τον αγώνα Κυπέλλου με την ομάδα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ που διεξήχθη στις 13-02-2019».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags