Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο: "Γι’ αυτό τραυματίστηκε ο Σπανούλης - Ψεύδεται ο Μπλατ"
| 2019-03-15 12:11:00

Βόμβες Τίγρη: "Γι’ αυτό τραυματίστηκε ο Σπανούλης, πρέπει να... - Ψεύδεται ο Μπλατ - Είναι ανέκδοτο"

του Γιώργου Κτενά
Βόμβες Τίγρη: "Γι’ αυτό τραυματίστηκε ο Σπανούλης, πρέπει να... - Ψεύδεται ο Μπλατ - Είναι ανέκδοτο"

Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog για Ολυμπιακό και ελληνικό μπάσκετ.

Με τη γλώσσα της αλήθειας μίλησε στο sportdog ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για την εικόνα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο.

Ο πεπειραμένος προπονητής αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Σπανούλη, που πρέπει να αλλάξει το στιλ του παιχνιδιού του, αλλά και στο γεγονός ότι από την ομάδα λείπουν οι κατευθύνσεις και υπάρχει στασιμότητα.

Αναφέρθηκε στη δήλωση του Μπλατ ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας ότι μάλλον ο προπονητής των Ερυθρόλευκων ήθελε να αποφύγει να πάρει θέση για το θέμα, ενώ σχολίασε και την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ.  

"Υπάρχει δικαιολογία για το κακό παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς βγήκε νωρίς ο Σπανούλης. Αλλά όταν παθαίνεις διάστρεμμα χωρίς να πιέζεσαι από τον αντίπαλο, σημαίνει ότι είσαι εξουθενωμένος ή πρέπει να αλλάξεις στιλ παιχνιδιού. Σε όλους συμβαίνει. Ο Βασίλης είναι έξυπνο παιδί, είχε 4 ασίστ σε 9 λεπτά αγώνα. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ του, ξέρει μπάσκετ, πρέπει να βοηθάει περισσότερο οργανωτικά τον Ολυμπιακό και όχι τόσο ως εκτελεστής", ήταν το αρχικό σχόλιο του Β. Αλεξανδρή στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την εικόνα του Ολυμπιακού:

"Δεν είδα κάτι από τον Ολυμπιακό, παρατηρώ στασιμότητα, δεν βλέπω κατευθύνσεις. Ειλικρινά ήθελα να νικήσει χθες, σε συνδυασμό με την ήττα της Μακάμπι, για να εξασφάλιζε την 8άδα. Βέβαια, ακόμα και να μπούνε στην 8άδα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν θα κάνουν τίποτα. Οι 4 πρώτες ομάδες θα πάνε στο Final4, γιατί έχουν μεγάλη δυναμικότητα και η διαφορά με τους υπόλοιπους είναι μεγάλη και εμφανής".



Σπουδαία εμφάνιση χθες από τον Μάικ Τζέιμς - Πώς σχολιάζετε την παρουσία του;

"Είναι χαρισματικός, μπορεί όμως με τις επιλογές του να κερδίσει ένα παιχνίδι ή να το καταδικάσει για την ομάδα του. Βάζει καλάθια, αλλά εμένα δεν με ενθουσιάζει ο τρόπος που παίζει. Είναι αποτελεσματικός, όμως, κι αν βρεθεί σε καλή βραδιά μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα ή ακόμα και να κερδίσει ένα παιχνίδι μόνος του. Αλλά για να έβλεπε κάποιος το χθεσινό παιχνίδι έπρεπε να είχε πάρει τρία ηρεμιστικά χάπια, ήταν εξωπραγματικά άστοχες οι δύο ομάδες για τους παίκτες που έχουν".

"Ψεύδεται ο Μπλατ"

Ποια είναι η άποψή σας για τη δήλωση του Μπλατ περί άγνοιας για την απουσία του Ολυμπιακού από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

"Με εξέπληξε αυτό που είπε, γιατί ένας προπονητής του μεγέθους του Μπλατ, με τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε. Πιθανά να το είπε, χωρίς να γνωρίζω μια απλή εικασία κάνω, γιατί περισσότερο δεν ήθελε να πάρει θέση. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Αποκλείεται να μην το γνώριζε όταν ήδη ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ανακοινώσεις, έχει πάρει επίσημα θέση, έχει ρωτήσει στην Αδριατική Λίγκα για τη συμμετοχή του εκεί".

"Ανέκδοτο το ελληνικό μπάσκετ"

Πώς βλέπετε την προοπτική να συμμετάσχουν εκεί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;

"Έχει καταντήσει ανέκδοτο το ελληνικό μπάσκετ, αν δεν βρεθούν επενδυτές σε λίγο θα είναι ερασιτεχνικό. Κι εγώ αν ήμουν επενδυτής που έριχνα λεφτά σε μια ομάδα, θα φρόντιζα να την πάω σε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν είναι αμέτοχοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς αυτοί ήταν που έφυγαν από την κεντρική διαχείριση και μειώθηκαν τα έσοδα για τις υπόλοιπες ομάδες. Τελειώσαμε, το ελληνικό πρωτάθλημα φυτοζωεί. Εδώ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, που ήταν κολοσσοί μέχρι πριν από κάποια χρόνια, δεν μπορούν να κάνουν αξιόμαχες ομάδες. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν αποχωρήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός".



Αγωνιστικά μπορούν να αντεπεξέλθουν οι ομάδες; Γιατί είναι διαφορετικό το κοντινό εκτός έδρας παιχνίδι να μην είναι πια με την Κύμη αλλά εκείνο εναντίον της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

"Είναι ένα ζήτημα η κόπωση. Αλλά και η Μακάμπι κάποια στιγμή έπαιζε και στο δικό της πρωτάθλημα, που είναι ανταγωνιστικό, αλλά και στην Αδριατική Λίγκα και τα είχε καταφέρει μια χαρά. Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ενισχύσουν τα ρόστερ των ομάδων τους".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Διαπιστώνω κι εγώ αυτό που έχουν καταλάβει και οι φίλαθλοι, γιατί τα παιχνίδια τα βλέπω παρέα με φιλάθλους διάφορων ομάδων, ενώ με παίρνουν και πολλοί άνθρωποι τηλέφωνο που με σέβονται για να τους πω τη γνώμη μου. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως με αυτό το υλικό δεν μπορεί να πάει ψηλά ο Ολυμπιακός. Μπορεί να κερδίσει ένα δυνατό παιχνίδι, γιατί αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε ομάδα. Αλλά στη διάρκεια δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα που θέλει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Οβίδες" Κοτζιά για Ολυμπιακό: "Έχει να παίξει μπάσκετ από τον ΠΑΟ - Θα είναι το ρεζιλίκι του αιώνα"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags