Facebook Pixel Sportdog.gr | Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Ο Θανάσης "κλέβει" το μεγαλύτερο αστέρι του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο!
| 2019-03-19 13:34:00

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Ο Θανάσης "κλέβει" το μεγαλύτερο αστέρι του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο!

του Pick n' Scroll
Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Ο Θανάσης "κλέβει" το μεγαλύτερο αστέρι του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο!

Δεν ήταν μόνο οι μεγάλες του επιτυχίες στο μπάσκετ...

Οι ιστορίες για τον Θανάση Γιαννακόπουλο είναι πολλές μα πάρα πολλές. Που σίγουρα θα χρειάζονταν αμέτρητες σελίδες εφημερίδων για να χωρέσουν. Η ζωή του ήταν ο Παναθηναϊκός. Τίποτε άλλο. Το δρομολόγιό του ήταν δουλειά, σπίτι, Παναθηναϊκός και πάλι τα ίδια. 

Ηθελε να δει την αγαπημένη του ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Και τα κατάφερε. Οι τίτλοι, που κατακτήθηκαν επί των ημερών του, ήταν πάρα πολλοί. Επί των ημερών του άλλωστε, όπως και του Παύλου, έγινε εξάστερος ο Παναθηναϊκός.

Εγινε εξάστερος χάρη στα πολλά χρήματα που έδωσαν, αλλά και λόγω της αγάπης τους για αυτό που έκαναν. Αγάπη για την ιδέα του Παναθηναϊκού, για τους προπονητές, τους παίκτες, αγάπη μέχρι και για τον τελευταίο φίλο του «τριφυλλιού».

Ο Θανάσης ήταν ψυχούλα. Από τους ανθρώπους, που ειδικά τη σημερινή εποχή δύσκολα συναντάς. Αυτός και ο αδερφός του, γενικότερα η οικογένεια, βοηθούσαν πάρα πολύ κόσμο. Απλό κόσμο. Και δεν το μάθαινε κανείς. Φτωχοί άνθρωποι καθημερινά ζητούσαν τη βοήθεια του Θανάση και αυτός δεν αρνήθηκε ποτέ. Εβαζε το χέρι στην τσέπη και γέμιζε χαμόγελο τους συνανθρώπους του.



Στο παρκέ ήθελε το καλύτερο για την ομάδα του, αρκεί «να είμαστε καλύτεροι», όπως έλεγε χαρακτηριστικά. Ηθελε να βλέπει στον Παναθηναϊκό τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ την δεκαετία του '90. Η άφιξη του Ντομινίκ Ουίλκινς το καλοκαίρι του 1995 έχει μείνει στην ιστορία. 

Ηθελε να κερδίζει τον Ολυμπιακό, αλλά τον σεβόταν απεριόριστα. Οπως σέβονταν αυτόν οι Ολυμπιακοί. Τουλάχιστον οι περισσότεροι. Τον σέβονταν τον Θανάση Γιαννακόπουλο άλλωστε οι περισσότεροι φίλαθλοι των άλλων ομάδων, τουλάχιστον οι υγιώς σκεπτόμενοι.

Τον σεβόταν εκτός των άλλων και ο Βασίλης Σπανούλης, ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε ο Σπανούλης μεγάλωσε ή μάλλον υψώθηκε μπασκετικά, φορώντας τα πράσινα. Εκεί ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού έκανε τις πρωτες του μεγάλες επιδόσεις, που πήραν ανάλογη συνέχεια, όταν μετακόμισε στον Πειραιά.

«Εφυγε» ένας ακόμη μεγάλος του ελληνικού αθλητισμού. Γιατί ο Θανάσης προσέφερε γενικότερα στη χώρα και στο κομμάτι των σπορ. Ηταν άλλωστε μία εποχή και στο ποδόσφαιρο. Ιδού μάλιστα μία ιστορική φωτογραφία, όταν και υποδέχθηκε στον Παναθηναϊκό τον προερχόμενο από τον Ολυμπιακό, Γιώργο Δεληκάρη. Μία μετακίνηση, που έχει μείνει για τα καλά στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό ξέσπασμα Θανάση: "Χαλάλι όλα τα εκατομμύρια - Γι’ αυτά τα παιδιά ρε πού@@@ μου"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags