Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεφτίλα για την Euroleague! Νίκη-σκάνδαλο της Μπασκόνια σε ματς... παρδωδία με τη Ρεάλ
| 2019-03-22 23:23:00

Ξεφτίλα για την Euroleague! Νίκη-σκάνδαλο της Μπασκόνια σε ματς... παρδωδία με τη Ρεάλ

Sportdog Team
Ξεφτίλα για την Euroleague! Νίκη-σκάνδαλο της Μπασκόνια σε ματς... παρδωδία με τη Ρεάλ

Παιχνίδι-παρωδία στην Βιτόρια, με την Μπασκόνια να φτάνει στη νίκη κόντρα στην Ρεάλ (86-76), με τους Μαδριλένους να παίζουν με μισή ομάδα και να μην χρησιμοποιούν σε κανένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου τον Σέρχιο Γιουλ!

Το παιχνίδι στην «Fernando Buesa Arena» της Βιτόρια, ανάμεσα σε Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Όχι για το γεγονός πως οι Βάσκοι πήραν τη νίκη απέναντι στους Μαδριλένους, αλλά  για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε το αποτέλεσμα αυτό. Η Ρεάλ από τα πρώτα λεπτά βρισκόταν πίσω στο σκορ και δεν έδειξε διάθεση να πιεστεί σε κανένα σημείο του αγώνα για να γυρίσει το παιχνίδι. Και όλα αυτά, με τον Πάμπλο Λάσο να κρατάει στην τέταρτη περίοδο για όλο το τέταερτο δεκάλεπτο τον Σέρχιο Γιουλ και να χρησιμοποειί τον νεαρό και άπειρο Μέλβιν Πάντζαρ στη θέση του.

Κάπως έτσι, η Μπασκόνια έφτασε στο 15-13 με τη νίκη αυτή, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης, την ίδια στιγμή που η Ρεάλ, η οποία παρατάχθηκε δίχως τους Ρέγιες, Ταβάρες, Καμπάτσο και Ντεκ στην αναμέτρηση υποχώρησε στο 21-7, μία εβδομάδα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Η Μπασκόνια ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με τον Βόιτμαν να φωνάζει παρών κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά στο παιχνίδι (19-9, 7'). Η Ρεάλ αντέδρασε και βρήκε λύσεις από Κάρολ και Τομπκινς μειώνοντας σε 22-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Πουαριέ πήρε την σκυτάλι στην επίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμα (36-26, 16'). Η Ρεάλ έδειξε και πάλι αντίδραση και μάζεψε τη διαφορά με τον Πρέπελιτς κύριο εκφραστή των προσπαθειών του (39-36).

Οι παίκτες του Περάσοβιτς συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και από νωρίς έφεραν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά με τον Πουαριέ (48-38, 23'). Η Ρεάλ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά κάτι που κατάφεραν με τον Πρέπελιτς (55-49, 27'). Ο Βόιτμαν όμως έκανε την εμφάνισή του και η Μπασκόνια έκλεισε το δεκάλεπτο με διαφορά της τάξεως των 11 πόντων για το 64-53.

Ο Λάσο έριξε στο παιχνίδι τον Μέλβιν Πάντζαρ και η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση. Η καλή άμυνα των παικτών του Λάσο βοήθησε ώστε να υπάρξουν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και με τον Κάρολ να φνάζει παρών μείωσε (72-68, 35'). Ο Πουαριέ έδωσε και πάλι λύσεις στην Μπασκόνια και οι Βάσκοι ανέβασαν και πάλι το προβάδισμά τους (79-72, 38'). Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του αγώνα, με την Μπασκόνια να φτάνει στη νίκη, δια χειρός... Βιλντόζα.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 39-36, 64-53, 86-76.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags