Facebook Pixel Γυρίζει η "κάψα" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!
| 2019-03-27 15:40:00

"Σεισμός" στην Ευρώλιγκα - Ετοιμάζουν βαλίτσες - Γυρίζει η "κάψα" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

του Pick n' Scroll
"Σεισμός" στην Ευρώλιγκα - Ετοιμάζουν βαλίτσες - Γυρίζει η "κάψα" Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Θα γίνει "σκοτωμός". Έχουν βαριά φανέλα. Διάβασε ονοματάρες.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός το μόνο που κοιτάνε αυτή τη στιγμή είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Ολα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Οι "πράσινοι" είναι κοντά στην οκτάδα με τα πάντα να εξαρτιώνται από τα αποτελέσματά τους. Ο Ολυμπιακός, παίρνοντας Ζαλγκίρις και Νταρουσάφακα, δεν είναι σίγουρο ότι θα περάσει. Αλλά λογικά κι αυτός θα βρίσκεται στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Τις προηγούμενες μέρες σας αναφέραμε κάποιες από τις μεταγραφικές σκέψεις των δύο "αιωνίων". Ή αν προτιμάτε ορισμένα από τα δεδομένα που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, πάντα οι δύο διοικήσεις προσπαθούν το καλύτερο δυνατό για τις ομάδες τους. Το αυτό θα πράξουν και το καλοκαίρι που μας έρχεται. Ενα καλοκαίρι που θα είναι πιο μπερδεμένο για τον Ολυμπιακό.

Ο Κώστας Κουφός είναι ένας από τους παίκτες του ΝΒΑ, που είναι πολύ πιθανό να συνεχίσουν την καριέρα τους στην Ευρώπη. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, αλλά οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο έμπειρος σέντερ δύσκολα θα βρει αυτό που θέλει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Γράψαμε τις προάλλες ότι είναι ένας παίκτης που θα ταίριαζε κουτί στο νέο Ολυμπιακό, αν και για να γίνει ένας τέτοιος γάμος δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Και άλλοι σπουδαίοι παίκτες, όμως, ενδέχεται να μη συνεχίσουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και να έρθουν στην Ευρώπη. Παίκτες, δηλαδή, που μπορούν να απασχολήσουν και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.



Ο Ισπανός πλέι-μέικερ, Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν, είναι ένας από αυτούς. Στα 37 του χρόνια παίζει στους Πίστονς, αλλά ο κύκλος του στο ΝΒΑ δείχνει να έχει κλείσει. Βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2005 και ο δρόμος της επιστροφής στην Ευρώπη μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. 

Ο Κροάτης, Ντράγκαν Μπέντερ, μένει κι αυτός ελεύθερος το καλοκαίρι. Ηταν Νο4 στο ντραφτ του 2016, στο οποίο είχε επιλεγεί στο Νο13 ο Γιώργος Παπαγιάννης. Και για τον Κροάτη πάουερ-φόργουορντ δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο ΝΒΑ. Είναι στους Σανς, σε μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά δεν κατάφερε να φανεί. Στα 21 του χρόνια είναι πιθανό να επιστρέψει στην Ευρώπη για να μπορέσει να πάρει τα πάνω του.

Ελεύθερος το καλοκαίρι μένει και η "κάψα" Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών, ο Εκπε Γιούντο. Ο Αμερικανονιγηριανός σέντερ, που είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Φενέρ. Ο Γιούντο είναι στους Γιούτα Τζαζ του Φώτη Κατσικάρη, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να πάρει κι αυτός τον δρόμο της επιστροφής.

Ακόμη και να έρθουν αυτοί οι παίκτες στην Ευρώπη, δεν θα είναι εύκολο να αποκτηθούν από τους "αιώνιους". Τα οικονομικά καλά χρόνια των τελευταίων ανήκουν στο παρελθόν. Δεν απαγορεύεται, όμως, ποτέ να ονειρεύεσαι. Και άλλωστε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν κάτι, που δεν έχουν άλλες ομάδες: βαριά φανέλα. Πολύ βαριά.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags