Facebook Pixel Στιβ Γιατζόγλου: Συνέντετυξη στο sportdog για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!
| 2019-04-06 10:00:00

"Μόνο ο Πιτίνο - Διαφωνώ με Καλάθη - Φοβάται ΠΑΟ ο Ολυμπιακός - Αυτός για αντι-Μπλατ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μόνο ο Πιτίνο - Διαφωνώ με Καλάθη - Φοβάται ΠΑΟ ο Ολυμπιακός - Αυτός για αντι-Μπλατ"

"Καυτές" ατάκες Γιαζόγλου στο sportdog για τους αιωνίους.

Πεπεισμένος, ότι ο Παναθηναϊκός με τον Ρικ Πιτίνο μπορεί να πετύχει πολλά στην Ευρωλίγκα είναι ο Στιβ Γιατζόγλου. Ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο sportdog για την πρόκριση του Τριφυλλιού στην οχτάδα και τη μάχη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αναφέρθηκε στο βάθος του ρόστερ των πράσινων και καθόρισε τις πιθανότητες της σειράς.

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην οδηγηθεί στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και την αγωνιστική πτώση του, την οποία απέδωσε κυρίως στην απόφασή του να μην αναμετρηθεί με τον έτερο αιώνιο στην Ελλάδα. Στο τέλος της συζήτησης σχολίασε την άνοδο της ΑΕΚ και την ευκαιρία που έχει να μπει σφήνα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Είχα ξαναπεί εδώ στο sportdog για τον Πιτίνο, ότι ίσως ήταν από τους λίγους που μπορούσε να έρθει αμέσως και να γυρίσει την κατάσταση. Τον αμφισβήτησαν, ο άνθρωπος όμως απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συμβολή του προπονητή σε μία ομάδα. Τον Παναθηναϊκό τον είχαν τελειωμένο και τώρα γύρισε το έργο», ήταν το αρχικό σχόλιο του Στίβ Γιατζόγλου και συμπλήρωσε για τη φάση των πλέι οφς της Ευρωλίγκα:

«Πιστεύω, ότι το θέμα τώρα δεν είναι σε ποια θέση είναι μία ομάδα, αλλά σε ποια κατάσταση είναι αυτήν τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση παρότι έχει μειονέκτημα έδρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί παρόλο που έχει βαθύ ρόστερ, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Θα είναι ενδιαφέρουσα η μάχη μεταξύ τους. Οι πιθανότητες είναι 60-40. Σε αυτή τη φάση η έδρα παίζει τουλάχιστον 10% ρόλο υπέρ του γηπεδούχου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο λαβράκι Μαρτίνς από Πορτογαλία για Ολυμπιακό - Θα ξεχάσουν όλοι τον Κούτρη (ΦΩΤΟ)

Ο Νικ Καλάθης έχει διαστημική απόδοση με το Τριφύλλι και λογικά όλοι θα περιμένουν πολλά από εκείνον. Ο έμπειρος τεχνικός όμως έχει αντίθετη άποψη. «Η απόδοση κάθε παίκτη εξαρτάται από τους τομείς που είναι καλός ή κακός. Η αχίλλειος πτέρνα του Καλάθη είναι τα τρίποντα. Το να υποχρεωθεί να πάρει περιφερειακά σουτ εξαρτάται από το πόσο εύστοχοι θα είναι οι συμπαίκτες του. Δεν πρέπει να αναγκαστεί να πάρει μακρινά σουτ, γιατί στα υπόλοιπα είναι εξαιρετικός. Το βάθος πάντως του Παναθηναϊκού είναι σημαντικό. Ο Πιτίνο έχει δυο παίκτες σε κάθε θεση. Πέτυχε την κατανομή ρόλων. Είχα πει ότι οι παίκτες με τον Ισπανό (σ.σ. Πασκουάλ) δεν ήταν μια γροθιά. Ήταν μία δυνατή ομάδα αλλά απομονωμένη, ο καθένας έπαιζε με τους δικούς του κανόνες. Τώρα βλέπουμε ένα πιο συμπαγές σύνολο», λέει.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ευρωλίγκα και ο Στιβ Γιατζόγλου το αποδίδει αυτό όχι τόσο σε αγωνιστικούς παράγοντες. «Πιστεύω, ότι η καθίζηση του Ολυμπιακού έχει σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκε τις εν ελλάδι του υποχρεώσεις. Υπάρχει ένα ρητό που λέει, ότι “αν παίξεις μπορεί να χάσεις, αν δεν παίξεις, έχεις ήδη χάσει”. Η απόφαση να μην κατεβεί στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, τα παράπονα περί αδικίας από τους διαιτητές και διάφορες άλλες δικαιολογίες έριξαν ένα αρνητικό πέπλο πάνω στην ομάδα. Καλώς ή κακώς αυτήν τη στιγμή δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό να γκρινιάζει για τη διαιτησία. Και τί έγινε που αδικείται από τη διαιτησία; Αυτή η συμπεριφορά δεν ταιριάζει στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το να μην κατεβεί να παίξει δημιούργησε αρνητικές συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι. Για να πούμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, ορισμένοι λένε, ότι δεν κατέβηκε επειδή φοβάται τον Παναθηναϊκό. Έτσι δεν είναι; Μια μερίδα φιλάθλων αυτό θα πει. Τραυματισμοί δεδομένα υπήρχαν αλλά και αυτοί είναι μέσα στο πρόγραμμα της ομάδας. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Σε προσωπικό επίπεδο απογοητεύτηκα από τον Μπλατ που συμμερίστηκε αυτήν την απόφαση. Ήταν τρομερό λάθος να στηρίξει την απόφαση να μην παίξει», τονίζει.

Πως σχολιάζει το γεγονός, ότι ο Μπλατ δήλωσε άγνοια αρχικά για την απόφαση αυτή και μετά στήριξε την επιλογή της διοίκησης;

«Αυτό ήταν χειρότερο. Ο αποκλεισμός μπορώ να πω, ότι ήταν φυσιολογικός. Δεν με εξέπληξε. Εγώ δεν έχω κάτι ενάντια στον Μπλατ. Τον ξέρω και προσωπικά. Θεωρώ όμως ότι ίσως ένας Έλληνας προπονητής ίσως θα μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση στα αποδυτήρια, αυτήν τη στιγμή», επισημαίνει.

Για τον προπονητή, που έχει φάει τα ελληνικά γήπεδα με το κουτάλι, τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι δικαιολογία για τους παίκτες του Ολυμπιακού. «Οικονομικά προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες. Με τις αμοιβές που παίρνουν οι αθλητές δεν νομίζω ότι πρέπει να συνδεθούν με τον όρο “απλήρωτοι”. Είναι πίσω στις πληρωμές. Αν κάποιος παίρνει 500 ευρώ και δεν πάρει το μηνιάτικο είναι απλήρωτος. Όταν ο άλλος παίρνει ένα εκατομμύριο και δεν έχει πάρει ένα μέρος απλά είναι πίσω στις πληρωμές. Ένας παίκτης όταν είναι 10 χρόνια σε μία ομάδα και τα 9 πληρώνεται δεν πρέπει να κάνει λίγη υπομονή; Δεν πρέπει να δείξει λίγη αλληλεγγύη;», υποστηρίζει.

Στο τέλος ο Στιβ Γιατζόγλου κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη της ΑΕΚ και αν μπορεί να μπει σφήνα στους Αιώνιους λόγω της κατάστασης του Ολυμπιακού. «Η ΑΕΚ δεν πέρασε στo Final 4 του Basketball Champions League για λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν έχει βλέψεις αν θέλει να πάει στην Ευρωλίγκα. Με αυτό το υλικό δεν μπορείς να παίξεις εκεί. Παντως έχει κάνει βήματα μπροστά. Έχει σταθεροποιηθεί ως τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πάει βήμα βήμα» υπογράμμισε και κατέληξε:

«Στο πρωτάθλημα το να κάνει μία νίκη η Ένωση δεν λέει κάτι. Δεν ξέρω πως θα είναι ο Ολυμπιακός. Θα συνέλθει ή θα συνεχίσει την κατρακύλα; Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έχει προβλήματα και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει φυσικά είναι περισσότερο ευάλωτος».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags