Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης: "Μπάτζετ 30 εκατομμύρια και... Ομπράντοβιτς"
| 2019-04-24 12:09:00

"Μπάτζετ 30 εκατομμύρια και... Ομπράντοβιτς - Γι’ αυτό ξέσπασαν με Καλάθη - Τον... έφαγε ο Πιτίνο"

του Γιώργου Κτενά
"Μπάτζετ 30 εκατομμύρια και... Ομπράντοβιτς - Γι’ αυτό ξέσπασαν με Καλάθη - Τον... έφαγε ο Πιτίνο"

Ατάκες-φωτιά για ΠΑΟ. Τι έφταιξε με Ρεάλ, πώς θα πάει Final 4.

Μεγαλύτερο μπάτζετ και σταθερό κορμό ξένων παικτών επιπέδου Final 4 χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να φτάσει ξανά στην τελική φάση της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog ο Άρης Λυκογιάννης.

Ο πεπειραμένος Έλληνας τεχνικός ανέλυσε για ποιον λόγο οι Πράσινοι δεν κέρδισαν ούτε ένα παιχνίδι στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποθέωσε τον Νικ Καλάθη για την παρουσία του, ενώ αναφέρθηκε και στον Ρικ Πιτίνο. 

"Στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρώ ότι επικράτησε η καλύτερη ομάδα, εκείνη που είχε μεγαλύτερο ρόστερ, βάθος και πιο ποιοτικούς παίκτες. Ικανούς να την οδηγήσουν στο Final4. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το πρώτο ματς, εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το καλό του βράδυ αλλά και το άγχος που είχε η Ρεάλ ως γηπεδούχος. Έχασε στις λεπτομέρειες εκείνο το βράδυ, αλλά μετά φάνηκε η διαφορά ποιότητας", ήταν το αρχικό σχόλιο του πεπειραμένου τεχνικού στο sportdog, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε για την παρουσία του Νικ Καλάθη στη σειρά με τη Ρεάλ και την αποθέωση από τους οπαδούς:

Η αποθέωση Καλάθη

"Η αντίδραση του κόσμου έχει να κάνει με την αναγνώριση της προσπάθειας των τελευταίων δύο μηνών, όταν η ομάδα ήταν σχεδόν ξεκάθαρα εκτός 8άδας αλλά με ντεμαράζ εκτός έδρας νικών τα κατάφερε. Νίκες που αναγνωρίστηκαν και τις είχε ανάγκη η ομάδα. Ο Νικ, άλλωστε, έχει πολύ μεγάλο βάρος στον Παναθηναϊκό, καθώς είναι ο κύριος εκφραστής του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του. Έχει κάνει πολύ καλή σεζόν, αλλά οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να πλαισιωθεί από παίκτες ώστε να αντέχει στους ρυθμούς που υπάρχουν αλλά και να γίνουν πιο εύκολα τα ματς για εκείνον".

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα δεδομένα, έχει αντίπαλο ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα για τον τίτλο; 

"Με τις συνθήκες που υπάρχουν τώρα και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να μην παρουσιαστεί στα παιχνίδια, πολύ δύσκολα μπορεί να πάρει κάποιος τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό". 

"Με τακτική Ομπράντοβιτς"

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λοιπόν, στον Παναθηναϊκό πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Πώς θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι αυτή;

"Αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι άνθρωποι της ομάδας. Υπάρχει ένας αρκετά σημαντικός ελληνικός κορμός πάνω στον οποίο μπορεί να χτίσει η ομάδα. Μένει να γίνουν οι σωστές επιλογές ξένων και να πλαισιωθούν με παίκτες στο επίπεδο που χρειάζεται. Αν στόχος είναι το Final 4, θα πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομάδες που φτάνουν εκεί έχουν μπάτζετ κοντά στα 30 εκατ. ευρώ, αλλά και σταθερό κορμό με ξένους παίκτες. Δείτε τη Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα. Δεν είναι δηλαδή ότι ο Παναθηναϊκός θα βάλει πολλά χρήματα, θα πάρει 5 παίκτες και θα φτάσει στο Final 4. Έχουν τη γνώση στην ομάδα για το τι χρειάζεται, με τον Ομπράντοβιτς αυτή την τακτική εφάρμοζαν και τα κατάφερναν μια χαρά".

Ο Πιτίνο... έφαγε τον Πασκουάλ

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την παρουσία του Πιτίνο στον Παναθηναϊκό

"Το ζήτημα της παραμονής είναι κάτι που αφορά τη διοίκηση του συλλόγου. Η ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη με τον Πιτίνο στην άκρη του πάγκου. Θεωρώ ότι έπαιξε πιο ξεκάθαρο και ορθολογικό μπάσκετ σε σχέση με τον Πασκουάλ. Αλλά όσον αφορά την επόμενη χρονιά και την παραμονή του, έχει να κάνει ξεκάθαρα με τους στόχους της ομάδας και τι θέλει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερή "ρουκέτα" Λοτζέσκι: "Δεν μιλάω γιατί δεν θέλω να βρω τον μπελά μου" - Ποιον "κάρφωσε";


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags