Facebook Pixel Στην έξοδο Λεκαβίτσιους και Λοτζέσκι - Ιδανικός ο Σλούκας, θέλει... Ντέιβις - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ με Σάρας
| 2019-04-24 16:12:00

"Xλωμοί" Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι - Ιδανικός ο Σλούκας, θέλει... Ντέιβις - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ με Σάρας

του Pick n' Scroll
"Xλωμοί" Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι - Ιδανικός ο Σλούκας, θέλει... Ντέιβις - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ με Σάρας

Tι αλλάζει στον Εξάστερο. Πού στοχεύει. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο.

Ανάμεικτα συναισθήματα υπάρχουν στις τάξεις του Παναθηναϊκού, μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ. Από τη μία, υπάρχει αναγνώριση ότι επικράτησε η ποιοτικότερη ομάδα, η πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτή, που έχει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ από τους "πράσινους".

Από την άλλη, το πρώτο παιχνίδι έδωσε ελπίδες για πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 72-66 και είχε το μπρέικ στα χέρια του. Διαιτησία, όμως, και λάθη του Καλάθη δεν το επέτρεψαν. "Αν είχαμε πάρει το πρώτο παιχνίδι, όλα θα ήταν διαφορετικά", λένε και ξαναλένε οι Παναθηναϊκοί. Και γι' αυτό χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Ό,τι έγινε, όμως, έγινε. Πιτίνο και παίκτες έκαναν το καθήκον τους, προσπάθησαν για μία ακόμη υπέρβαση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Προσπάθησαν πολύ και ο κόσμος το αναγνώρισε.  Γι' αυτό υπήρχε και το παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος του παιχνιδιού.

Η ουσία στο τέλος της ημέρας είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει να πάει από το 2012 σε φάιναλ-φορ. Είναι μεγάλο πλέον το διάστημα. Και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πρέπει να βρει τον τρόπο για να το καταφέρει.

Έχει δουλέψει πολύ καλά το πράγμα με τους Ελληνες παίκτες. Αυτό που χρειάζεται του χρόνου είναι πολύ καλύτεροι ξένοι. Καλύτεροι ξένοι από τον Λοτζέσκι και τον Λεκαβίτσιους, οι οποίοι δύσκολα θα συνεχίσουν τη νέα σεζόν, πολύ καλύτεροι ξένοι από τον Λάσμε και τον Πέιν, που ήρθαν και απογοήτευσαν.



Οι πολύ καλύτεροι ξένοι απαιτούν και περισσότερα χρήματα και κάτι τέτοιο στη σημερινή Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Ο Γιαννακόπουλος κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αγαπημένη του ομάδα και αυτό θα προσπαθήσει και του χρόνου.

Μία μεταγραφή σαν τον Σλούκα θα ήταν ιδανική για τους "πράσινους". Πρόκειται για έναν παίκτη που με το καλημέρα βάζει τον Παναθηναϊκό σε θέση αξιόλογου κυνηγού μίας θέσης στο φάιναλ-φορ. Με ένα δίδυμο Σλούκα στην περιφέρεια και Ντέιβις (της Ζαλγκίρις) στη θέση του βασικού σέντερ, όλα τα άλλα θα είναι πολύ εύκολα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ποιος θα είναι προπονητής του χρόνου στο Τριφύλλι; Ο Πιτίνο έκανε σπουδαία δουλειά, αλλά το σπίτι του είναι οι ΗΠΑ. Εκεί θέλει να επιστρέψει. Αν δεν μείνει τελικά, ο Γιαννακόπουλος δεν αποκλείεται να πάει σε κάποιο άλλο μεγάλο όνομα των ΗΠΑ. Σε κάποιον προπονητή του ΝΒΑ, που δεν θα είναι ενεργός. Αφού του βγήκε με τον Πιτίνο, γιατί να μην το ξανακάνει;

Ο ιδανικός και εκεί που θα πέσει το ΟΑΚΑ είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Είναι ο άνθρωπος που όλοι οι Παναθηναϊκοί είναι σίγουροι ότι θα επαναφέρει την ομάδα στις δόξες τους. 

Τον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το βασικότερο, όμως, ίσως είναι καλύτεροι ξένοι από τους φετινούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός ο παικταράς λείπει φέτος από τον ΠΑΟ - Τρομερός σουτέρ, λέτε να σκάσει τέτοια... βόμβα;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags