Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ντέιβιντ Μπλατ: Απίθανες δηλώσεις στο sportdog από τον Νίκο Παύλου
| 2019-04-28 12:00:00

"Να φύγει ο Μπλατ - Μπόγρης για 5 λεπτά - Δύσκολο του Σπανούλη - Μεταγραφάρα με Σλούκα"

του Γιώργου Κτενά
"Να φύγει ο Μπλατ - Μπόγρης για 5 λεπτά - Δύσκολο του Σπανούλη - Μεταγραφάρα με Σλούκα"

"Καυτός" Νίκος Παύλου στο sportdog για τον νέο Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός - Ντέιβιντ Μπλατ: Την απογοήτευσή του με την παρουσία του Μπλατ στον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο, εξέφρασε με δηλώσεις του στο sportdog ο Νίκος Παύλου.

Ο γνωστός μπασκετάνθρωπος και προπονητής σχολίασε το υλικό που έφερε ο Ισραηλινός τεχνικός στο Λιμάνι, με το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά απέτυχε παταγωδώς. Ακόμα, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου, στο θέμα της ανανέωσης στο συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη, στο ενδεχόμενο να φορέσει τα ερυθρόλευκα ο Κώστας Σλούκας, αλλά και στους Γιώργο Μπόγρη και Βαγγέλη Μάντζαρη που μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο παρκέ.



"Έδωσε εξετάσεις και απέτυχε ο Μπλατ στον Ολυμπιακό"

"Απογοητεύτηκα πολύ με το θέμα του Μπλατ. Περίμενα τελείως διαφορετικά πράγματα, δεν μπήκε καν στην ομάδα, δεν ακούμπησε τις ψυχούλες των παικτών. Υπήρχε ένα υλικό που βρήκε και ένα υλικό που έφερε. Το υλικό που βρήκε έπρεπε να το αξιοποιούσε όσο το δυνατόν καλύτερα, κάτι που δεν συνέβη, ενώ το υλικό που έφερε απέτυχε παταγωδώς. Του ρίχνω μεγάλη ευθύνη για αυτό το τελευταίο, κανένας μπασκετικός δεν μπορεί να βρει κάτι καλό στο υλικό που έφερε. Τι να λέμε τώρα;", ήταν η αρχική του τοποθέτηση και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα σενάρια που θέλουν τον Ισραηλινό προπονητή να συνεχίζει στον Ολυμπιακό:

"Προπονητικά μιλώντας, πιστεύω ότι θα είναι λάθος να μείνει ο Μπλατ. Πόσο θα χρεωνόταν η φετινή σεζόν σε έναν Έλληνα προπονητή, για παράδειγμα στον Μπαρτζώκα ή τον Σφαιρόπουλο, και πόσο χρεώθηκε στον Μπλατ; Δεν ξέρω, ίσως δεν του χρεώνουν πράγματα γιατί έχει το δαχτυλίδι του ΝΒΑ. Ο Μπλατ έδωσε εξετάσεις στον Ολυμπιακό και απέτυχε, αυτή είναι η άποψή μου".

Ήδη, πάντως, δείχνει κάποια πράγματα για την επόμενη μέρα ο Μπλατ στον Ολυμπιακό, δεδομένου ότι έχει μικρύνει το rotation. Ο Μπόγρης, για παράδειγμα, δύσκολα βρίσκει χρόνο συμμετοχής, ενώ και ο Μάντζαρης παίζει τώρα που δεν υπάρχουν άλλα γκαρντ.

"Να δούμε κάτι: Ο Μπόγρης έρχεται ως βοηθητικός, ως 3ο-4η λύση, να παίξει για 5, 6, 7 λεπτά. Αν είναι να αξιοποιηθεί έτσι, για 5-6 λεπτά, έχει θέση στον Ολυμπιακό. Αλλά αν είναι να έχει ρόλο πρωταγωνιστή σε ομάδα που έχει στόχο την Ευρωλίγκα, δεν γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάντζαρη, για τον οποίο έχω να πω ότι κακώς τον έχουν βαφτίσει σούπερ σταρ. Είναι σοβαρός στο παρκέ, θα πάρει ρόλο, αλλά δεν είναι Σλούκας, Σπανούλης, Διαμαντίδης. Δεν είναι παίκτης που θα τρελάνει με την απόδοσή του, κάνει συγκεκριμένα πράγματα".

"Δύσκολη η ανανέωση Σπανούλη - Δεν είναι παιδάκι ο Σλούκας"

Στον Ολυμπιακό είναι ανοικτό το θέμα της ανανέωσης του Σπανούλη. Ποια είναι η δική σας άποψη για αυτό;

"Ο Σπανούλης είναι μεγάλο ζήτημα, γιατί είναι από τους παίκτες που έχουν τεράστια προσωπικότητα και θέλουν να κουμαντάρουν το παιχνίδι. Δεν είναι προσωπικότητα που μπορεί να καθίσει στον πάγκο. Αυτοί οι μεγάλοι παίκτες θέλουν κατάλληλη μεταχείριση τόσο από τον προπονητή όσο και από τη διοίκηση. Για να αποδώσουν και να είναι ωφελημένοι τελικά η ομάδα, χρειάζεται λεπτή διαχείριση. Γι' αυτό και το θέμα της ανανέωσης στο συμβόλαιό του είναι δύσκολο".

Υπάρχει ήδη, πάντως, ένα δυνατό όνομα για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Ο Κώστας Σλούκας; Πιστεύετε ότι θα ήταν καλή λύση για τους Ερυθρόλευκους αν ερχόταν;

"Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια ήταν ότι τον άφησε να φύγει. Είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει από Έλληνες στη θέση του. Ο Ολυμπιακός τον έδιωξε με τον τρόπο του, πριν από μερικά χρόνια. Νομίζω ότι τώρα θα πρέπει να τον πληρώσει και διαφορετικά για να τον φέρει πίσω. Δεν είναι το παιδάκι που πήρε κάποτε στην ομάδα. Αν υπάρχει η διάθεση να τον πληρώσουν και να τον φέρουν στην Ελλάδα, θεωρώ ότι θα πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφή. Είναι παίκτης που μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα είτε παίξει 1 λεπτό είτε 35 λεπτά. Ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να προσφέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται "μπαμ" στον ΠΑΟ - Αυτός είναι ο πρωτοκλασάτος που φεύγει - Ποιον... κλέβει ο Σάρας από Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags