Facebook Pixel Πρώτη η ΑΕΚ στην Α1 - Παίζουν μαζί Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Χαμός!
| 2019-05-08 16:35:00

Όλα τούμπα: Πρώτη η ΑΕΚ στην Basket League - Παίζουν μαζί Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Χαμός!

Sportdog Team
Όλα τούμπα: Πρώτη η ΑΕΚ στην Basket League - Παίζουν μαζί Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός - Χαμός!

Aπίστευτο μπάχαλο στη βαθμολογία. Διαβάστε τα σενάρια.

'Ενα μπάχαλο έγινε για άλλη μια φορά φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα, μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποσύρει τον Παναθηναϊκό από κάθε αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κατέβει στο σημερινό ματς με την Κύμη στο ΟΑΚΑ, κάτι που δίνει την ευκαιρία στην ΑΕΚ με νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου να τερματίσει στην πρώτη θέση της regural season. Πώς θα γίνει αυτό;

Αν ο Παναθηναϊκός δεν παίξει με την Κύμη, αυτόματα θα τιμωρηθεί με -6 και θα πάει από τους 49 στους 43 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Ένωση. Επίσης, αναμένεται να μηδενιστεί στο ματς με την ομάδα της Εύβοιας κι έτσι θα μείνει στους 43 βαθμούς και η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να κερδίσει και να πάει στους 44.



Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν θα υπάρξει τελικός Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, καθώς οι δύο "αιώνιοι" αναμένεται να συναντηθούν νωρίτερα στα πλέι οφ.

Αναλυτικά, οι «πράσινοι» θα τερματίσουν 2οι ή 3οι με τους 43β. και θα παίξουν στην Α' Φάση με τον 7ο ή 6ο (2-7, 3-6). Ο Ολυμπιακός με νίκη επί του Προμηθέα την τελευταία αγωνιστική και με δεδομένο το -8 που κουβαλάει, θα τερματίσει 6ος. 

Αν το Περιστέρι νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα βγει 2ο, καθώς έχει την ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Άρα, ο Παναθηναϊκός θα είναι 3ος με τους 43 βαθμούς του. Επομένως, βάσει λογικής, είναι πιθανό να έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στην Α' Φάση των πλέι οφ, σε μια απρόσμενη συνάντηση του 3ου με τον 6ο!

Όπως είναι εύκολα κατανοητό η Basket League γίνεται ένα... μπάχαλο και όλα αυτά βέβαια θα προκύψουν μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής, ενώ πρέπει να δούμε τι θα συμβεί και με τον Παναθηναϊκό και αν θα παίξει στα πλέι οφ, αφού το Τριφύλλι ανακοίνωσε ότι δεν θα κατέβει στα επόμενα ματς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags